Sayfa 145/602 İlkİlk ... 4595135143144145146147155195245 ... SonSon
Arama sonucu : 4815 madde; 1,153 - 1,160 arası.

Konu: AKSEN - Aksa Enerji Üretim A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by kingo_disco Yazıyı Oku
    hersey belli demişsin ve kendi kar beklentini yazmıssın. kendi karını nasıl hesapladıgını soruyorum cevap vermiyorsun. bu maddelerin hepsi karı değiştirebilecek şeyler. geçtim bütün yukarda yazdıklarımı, hatta genel olarak finansman gideri/geliri genel rakamlarını da geçiyorum yalnızca alt başlık olan türev ürünler gelir/gider kalemi hakkında sana 2 paragraf yazı yazarım ki bütün şartlar aynı kalsa bile(kur,faiz,greekler,dv01'lar) bir sonraki çeyrek +-50 mio fark ettirir. Milletin kar beklentisine yorum yaparken mal mal yorum yapma. bir halt biliyorsan 10 halt bilmiyorsundur.

şirketin nette 3 milyar tl borcu var. hadi %12 ile maliyeti olsa durasyonun 4 gün farketmesi bile çeyrekte 1 mio yazar. Neyi hesapladın da millete ahkam kesiyorsun.
    Mal mal anlamaya çalışmamaya uğraşmak. Kimin kar beklentisine yorum yazmışım spesifik olarak. Demişimki son çeyrekte çok yüksek kar gelince bu çeyrek de o seviyelerde kar beklentisi gafletine düşmüş. Hala diyorum bu çeyrek 150-200 mn TL bekleyen büyük hata etmiş. Çünkü son çeyrek çok fazla ekstrası vardı bilançonun. Bu bilançonun karlılıktaki tek süprizi benim açımdan kur farkı zararındaki yüksek artıştır. Ama bu şirketin fazla finansal gideridir. Yoksa 350 favök beklersin 330 gelir 370 gelir ama 120 finansal gider beklerken 170 fazla biraz. Ama favök ü de yüksek getirerek bir nebze dengeledi. Yoksa bu çeyrek 130-140 finansal gider yazsaydı beklenti ötesinde mükemmel kar açıklayacaktı. Bu arada madem bu kadar kızıyorsunuz beklentiye yerinizde olsam şeker yatırıma açar sorarda; sen ne alaka 42 mnTL bekliyorsun diye. Sonuçta analist toplantısına onları çağırıyorlar bizi değil. Son olarak da bu alacakları biz hep Afrika diye düşünüyoruz ama acaba TR'den de yüksek alacağı oldu da o yüzden mi kurdan zarar etti bir anda diye sormak lazım diye düşünüyorum. Ama burada önemli olan sorgulamak.

2. O mesajda bilgi talebi var üstadım demagoji değil. Cevabınızdan da anlaşılıyor ki bunca senedir yatırımcısı olmanıza rağmen şirketi benden fazla tanımıyorsunuz.

"Siz de bize bir şey katmış olursunuz"
    Bu kısma gelince. Geçen dönemlerde bu ve eski başlıkta yazdıklarımı açıp tekrar tekrar okumanızı salık veririm size. Bazı forumdaşlarımız fiyat tarihi diplerdeyken "ne olacak bu Gana'nın hali" minvalinde paylaşımlar yapıp elinde 3-5 lot hissesi olan küçük yatırımcılara çökme planları yapıyorken ben burada sayfalarca grup ve arkasındaki sermaye desteği ve sahip olduğu networkler konusunu işliyordum. An itibariyle -fiyatlar açısından- gelinen noktada kimin haklı çıktığı gayet net ortada. Endeks aynı düzeydeyken o paylaşımları yaptığım zaman 2.40 olan hisse yaklaşık % 100 prim yapmış vaziyette.

Orada paylaşılan somut ya da soyut bilgileri geçtim sadece buna; bu reel gerçekliğe saygı duyabilirsiniz mesela. Varsa böyle bir erdeminiz.

3.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    O mesajda bilgi talebi var üstadım demagoji değil. Cevabınızdan da anlaşılıyor ki bunca senedir yatırımcısı olmanıza rağmen şirketi benden fazla tanımıyorsunuz.

Bu kısma gelince. Geçen dönemlerde bu ve eski başlıkta yazdıklarımı açıp tekrar tekrar okumanızı salık veririm size. Bazı forumdaşlarımız fiyat tarihi diplerdeyken "ne olacak bu Gana'nın hali" minvalinde paylaşımlar yapıp elinde 3-5 lot hissesi olan küçük yatırımcılara çökme planları yapıyorken ben burada sayfalarca grup ve arkasındaki sermaye desteği ve sahip olduğu networkler konusunu işliyordum. An itibariyle -fiyatlar açısından- gelinen noktada kimin haklı çıktığı gayet net ortada. Endeks aynı düzeydeyken o paylaşımları yaptığım zaman 2.40 olan hisse yaklaşık % 100 prim yapmış vaziyette.

Orada paylaşılan somut ya da soyut bilgileri geçtim sadece buna; bu reel gerçekliğe saygı duyabilirsiniz mesela. Varsa böyle bir erdeminiz.
    Forumu devamlı takip edemiyorum. Bu bilanço dönemleri falan girip okuyorum ya da büyük bir haber varsa. Network, Vanguard falan fonlardan bahseden siz iseniz evet tebrik ederim o konuda da bir ilgi çekip biraz araştırma yapmamıza ya da en azından yapmama vesile oldunuz. Ama benim kastettiğim biraz teknik olarak katarsınız diyeydi. Yani bu TRİ ler neden bu kadar artmış, beklenmedik bir şeyler mi var falan. Şirketi ondan bundan iyi tanıyorum diye zaten hiç bir iddiam yok. Sadece bilanço kaleminde az çok neyin nereden nasıl geleceğini tahmin edebiliyoruz. Kur dışında. Size sitemim de bilmeyen birine temeldeki bir şeyi inatla yanlış öğretmenizdi.Yoksa benim borsa ile ilgim sizin 10 da biriniz bile değildir belki. Ama sizin de erdeminiz varsa FAVÖk ile FVÖK ün farklı olduğunu orada yanlış belirttiğinizi soran kişiye belirtmeniz lazım. Çünkü onların hepsini doğru kabul edip sizi tebrik etti sizi kişi. Yani bence siz o kişiye zarar vermiş oldunuz. İleride kendi içinde analiz yaparken bu sebepten patlarsa sebebi siz olacaksınız

4.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Rica ederim üstadım, bilmukabele. Bu ve forumdaki diğer bir çok başlıkta "ben buranın en eskisiyim, 10 yıldır buradayım, ben her şeyi herkesten iyi bilirim" modundaki psikolojik sorunlular adına sizden özür dilerim. Bilgi talebinde bulunanlara insan gibi cevap vermemek bazılarının temel davranış şekli olmuş durumda maalesef.

Yeri gelmişken şu önemli konuyu söylemek durumundayım; SPK mevzuatı ve UFRS 29'a göre hazırlanmış bilançolar için baz aldığım FAVÖK rakamı, yukarıda işaretli olan yerdir. Bu, tamamen kişisel bir hesaplama yöntemidir ve bana özgündür, ki yazımda bunu "kişisel görüş" olarak özellikle belirttim. Haliyle bu hesaplama yöntemine bir başkasının itiraz etmesini kabul etmem. Herkesin hesabı kendine.

Çünkü onların hepsini doğru kabul edip sizi tebrik etti sizi kişi. Yani bence siz o kişiye zarar vermiş oldunuz. İleride kendi içinde analiz yaparken bu sebepten patlarsa sebebi siz olacaksınız

Gerek hesaplama yöntemi gerekse de bu hesaplamada kullandığım finansal veriler iş bu mesajımda apaçık ortaya konmuşken bu gereksiz tartışmayı daha fazla uzatarak benim üzerimden daha fazla prim yapmanıza izin vermeyeceğim.

Esenkalınız...

5. Bahsetmiş olduğum TRİ konusunda...

Küresel ekonomilerde % 5 ler hatta % 10 lar seviyesinde küçülme beklentileri mevcutken, gelişmiş ülkelerin işsizlik seviyeleri bile % 20'lere yaklaşmışken, sosyal patlamanın eşiğine gelmiş bir konjonktürde bir şirketin varlıkları üzerinde bu denli büyüklükte TRİ bulunması çok riskli bir durumdur. Her ne kadar gruba yönelik etkin bir sermaye desteği varsa da nice kadim şirketlerin tek bir günde iflasa sürüklendiğini gördük hepimiz. Bu mesajımla kimseyi tedirgin etmek gibi bir niyetim yok ancak mevcut durum finansal tablolardaki tırışkadan 1-2 kalemin yorumlanmasının çok ötesinde riskler barındırmakta ve bütün bunları yazmak benim boynumun borcu. An itibariyle tek bir lotum dahi yok bunu özellikle bilmenizi isterim. Tamamen bilgi paylaşımı iş bu yaptıklarım. Sonuçta herkesin kararı, kazandığı, kaybettiği kendine...

Geçen yıldan bu yana % 100 kazanmış olanlardan herhangi bir talebim de yoktur...

6.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Bahsetmiş olduğum TRİ konusunda...

Küresel ekonomilerde % 5 ler hatta % 10 lar seviyesinde küçülme beklentileri mevcutken, gelişmiş ülkelerin işsizlik seviyeleri bile % 20'lere yaklaşmışken, sosyal patlamanın eşiğine gelmiş bir konjonktürde bir şirketin varlıkları üzerinde bu denli büyüklükte TRİ bulunması çok riskli bir durumdur. Her ne kadar gruba yönelik etkin bir sermaye desteği varsa da nice kadim şirketlerin tek bir günde iflasa sürüklendiğini gördük hepimiz. Bu mesajımla kimseyi tedirgin etmek gibi bir niyetim yok ancak mevcut durum finansal tablolardaki tırışkadan 1-2 kalemin yorumlanmasının çok ötesinde riskler barındırmakta ve bütün bunları yazmak benim boynumun borcu. An itibariyle tek bir lotum dahi yok bunu özellikle bilmenizi isterim. Tamamen bilgi paylaşımı iş bu yaptıklarım. Sonuçta herkesin kararı, kazandığı, kaybettiği kendine...

Geçen yıldan bu yana % 100 kazanmış olanlardan herhangi bir talebim de yoktur...
    Malî sattigin nasıl da belli

7. Biraz daha seviyeli olabilir

8.  Alıntı Originally Posted by Cemilsavar Yazıyı Oku
    Malî sattigin nasıl da belli
    Attırıver şuraya 1-2 Gana haberi, hatta araya bol ketçaplı rüşvet, irtikap felan. Adamın çok nasılsa. Atmadığına göre satamadın malları.

Sayfa 145/602 İlkİlk ... 4595135143144145146147155195245 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •