Sayfa 363/1001 İlkİlk ... 263313353361362363364365373413463863 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 2,897 - 2,904 arası.

Konu: Viop-XX

1. Mozilla'dan mektup gelmiş. Teknoloji kullanımı ve etik konusunda bazı şeyler yazıyor.

Yani teknolojiden nasıl faydalanacağız önemli bir gündem maddesi.

>>>>
    IBM, Microsoft and even Amazon are pausing their facial recognition programs right now because this technology is often biased along the lines of age, gender, race, and ethnicity. Even more concerning, evidence suggests that even when facial recognition works as expected, it's often used to surveil people of color. Bottom line: facial recognition and law enforcement just don't mix.

The story doesn't end there, though. Amazon's Ring doorbell cameras pose similar risks, because Ring shares its footage with law enforcement through its Neighbors Law Enforcement Portal, which has been called the "perfect storm of privacy threats."1

If Amazon is serious about its new police policies, it must extend its moratorium to include Ring.

Sign the petition to ask Amazon Ring to immediately press pause on its partnerships with law enforcement.

By immediately halting Ring's police collaborations, Amazon will be honoring its own statement that it "stand[s] in solidarity with the Black community — [its] employees, customers, and partners — in the fight against systemic racism and injustice."
    ....
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    2001 krizinde bir kaç milyar dolar alan banka kendini korumaya alabiliyordu. Şimdi çoğu banka aktif büyüklüğü 400 milyar TL nin üstünde. Mecburi ekonomi destekleniyor. Önemli olan üretken alanlara kredi açmak.

Özel şirketler genelde daha iyi yönetiliyor kamunun aptalca işlere girmemesi lazım. Mesela Tarım Kooperatifleri de perakende zinciri kurmuş, bir BIM, ŞOK, A101 kadar verimli olması zor. Bir ara Et Balık Kurumu zincir açmıştı kapanmış olabilir.
    Stratejik kurumlar haricinde tüm kurumlar özelleştirilmeli,devlet sadece oyunu kurucu ve denetleyici olmalı,vergisini almalı ama vatandaşımızın çoğu buna hazır değil,özelleştirmelere peşkeş çekilme gözüyle bakılıyor.(belkide oluyordur-her parti kendi zenginini yaratmak isteyebilir)
    Bu tür özelleştirmeler, tüm partilerin komisyon kurarak yapmasında fayda var ve mümkün olduğunca tabana yayılmalı,özelleştirilen şirketlerin temettü dağıtımı teşvik edilmeli.
    Devletçilikten karma ekonomiye geçtik,tam özel işletmelere geçiş sancılı oluyor.(bence)

3.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Stratejik kurumlar haricinde tüm kurumlar özelleştirilmeli,devlet sadece oyunu kurucu ve denetleyici olmalı ama vatandaşımızın çoğu buna hazır değil,özelleştirmelere peşkeş çekilme gözüyle bakılıyor.(belkide oluyordur-her parti kendi zenginini yaratmak isteyebilir)
    Bu tür özelleştirmeler tüm partilerin komisyon kurarak yapmasında fayda var.
    Devletçilikten karma ekonomiye geçtik,tam özel işletmelere geçiş sancılı oluyor.(bence)
    İki ucu b.k.lu değnek.

Az olanlar örgütleniyor ve çoğunluğa tahakkum ediyor, çoğunluk devleti ele geçirince bu sefer çok fazla kural koyuyor, yaşamı zorlaştırıyor.

Yalnız olan ile örgütlü olanlar arasında eşitlik sağlanması lazım, (zaten bir şekilde sağlanıyor da) işin yazılı olmasında fayda var.

Aslen kurumlara çok sıkı kurallar getirilmeli, insanların ise cahil ve zayıf olduğu peşinen kabul edilmeli. Zaten teknoloji sayesinde cahil ile aydın aynı imkanlara giderek kavuşuyor. Siri örneğini vermiştiniz, o iş hayatın tüm alanlarına girer. Ben de yemek yaparken teknolojiden faydalanıyorum.

Tabi duvardan gelen sesler de yardımcı oluyor.
    Son düzenleme : ariston; 18-06-2020 saat: 03:48.

sn Ayasofya, size hazirun önünde teşekkür etmek istedim,burada devamlı dile getirdiğiniz tedavide kullandığınız yağı,sayenizde aldım, sizin pandemi için önerdiğiniz gibi kullanıyorum ve farkında olmadan başka faydalarını keşfettim.
    Elime dökülen kısımlarda deriyi komple döküp yenilediğini fark ettim,harika bir peeling gibi deriyi yeniliyor,siğil,sivilce gibi sorunları gideriyor,tekrar tekrar TEŞEKKÜR EDERİM.

İki ucu b.k.lu değnek.

Az olanlar örgütleniyor ve çoğunluğa tahakkum ediyor, çoğunluk devleti ele geçirince bu sefer çok fazla kural koyuyor, yaşamı zorlaştırıyor.

Yalnız olan ile örgütlü olanlar arasında eşitlik sağlanması lazım, (zaten bir şekilde sağlanıyor da) işin yazılı olmasında fayda var.

Aslen kurumlara çok kural getirilmeli, insanların ise cahil ve zayıf olduğu peşinen kabul edilmeli. Zaten teknoloji sayesinde cahil ile aydın aynı imkanlara giderek kavuşuyor. Siri örneğini vermiştiniz, o iş hayatın tüm alanlarına girer. Ben de yemek yaparken teknolojiden faydalanıyorum.

Tabi duvardan gelen sesler de yardımcı oluyor.
    Hayatı zorlaştıran yine bizleriz.
    Kurallara uyulmadıktan sonra ne anlamı var.
    Toplumda herkes bir diğerinin denetçisi olmalı,saygı ve sevgi içinde.
    Din ve siyaset tartışmalarını maalesef beceremiyoruz,ya siyah, yada beyaz ,arası yok.
    Aslında dinde,siyasette toplumların yönetimi için varlar,(şeriat yönetim demek-siyasette yönetim demek) bizde ise kutuplaşma aracı.
    Dil ve kavram kargaşası.
    Kimsenin karşı görüşe saygısı yok,hemen trol yaftasını yapıştırıyorlar.
    Sizin en azından uyarıcı iblisiniz var,bende ibliste yok.(klima çalıştığın da büzülmeden dolayı evden sesler geliyor ama ibils değildir)

6. Evde kim var bilmiyorum arada fikir veriyor işime gelirse uyuyorum işime gelmez ise uymuyorum.

Mesela bazı şeyleri tam yazacağım ses gelince vaz geçiyorum.

Burada da bazı arkadaşlar mesaj yazıyorum sonra siliyorum diye bir kaç kez yazmışlardı.

Yani insanın içinde veya dışında iradesine müdehale eden bir şeyler olmalı. Yazacak kadar irade var, ama enterleyecek irade farklı olmalı.

Dün yemek yapıyordum bir ara içine soya sosu da koysam mı diye hareketlendim ses gelince vaz geçtim.

Köftenin içine köfte harcı ile birlikte Knorr Et Suyu eritip koydum güzel oldu. Etler artık çok tatsız olmaya başladı köfte bana göre güzel oldu. İsteyen dener.

Evde kim var bilmiyorum arada fikir veriyor işime gelirse uyuyorum işime gelmez ise uymuyorum.

Mesela bazı şeyleri tam yazacağım ses gelince vaz geçiyorum.

Burada da bazı arkadaşlar mesaj yazıyorum sonra siliyorum diye bir kaç kez yazmışlardı.

Yani insanın içinde veya dışında iradesine müdehale eden bir şeyler olmalı. Yazacak kadar irade var, ama enterleyecek irade farklı olmalı.

Dün yemek yapıyordum bir ara içine soya sosu da koysam mı diye hareketlendim ses gelince vaz geçtim.
    Temsilde hata olmaz derler,cinayeti ben tasarlayım ama tetiği başkası çeksin gibi.

8. Bu borsa aslında karı koca için uygun, daha faza disiplin olur, önceden belirlenen kurallara uyulur, az işlem açılır.

Mesela KAP'dan haber düşüyor balıklama atlanılıyor 15 dakika sonra iş terse dönüyor ama zarar başlamış oluyor.

İki kişi olunca birinden biri engeller. Yani iki kişi olunca duygusal veya acele işler daha az yapılır bence.

Sayfa 363/1001 İlkİlk ... 263313353361362363364365373413463863 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •