Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
Kutu Ayran tamamen doğal olmayan tatlandırıcılar tarafından üretildiği ve raf ömrünün uzaması için bir takım sağlığı tehdit eden kimyasal maddeler içerdiğinden asla kullanılmamalıdır!
haklısınız,

kutu süt ve kutu ayran kullanmıyoruz kullananları uyarıyoruz, ancak büyük şehirlerde sokak sütçüsü kalmadığından zaman, trafik, yoğun iş hayatı nedeniyle insanların sokak sütçüsü bulup düzenli katkısız düzgün süt bulup yoğurt mayalaması zor hatta imkansız hale geldi

kapağı açıldığı halde bir ay bozulmadan kalan hazır yoğurtlar lezzetsiz ve dehşet verici, muhteviyatı kimyasal koruyucularla doldurulmuş olmalı ! keza bu yoğurtlardan elde edilen ayranlarda tatsız tuzsuz tatlımsı son derece lezzetsiz şeyler

biz nispeten şehirden uzak bir ilçede ikamet ettiğimiz için şanslıyız galiba, şehrin keşmekeşinden uzak kalabiliyor, çocukluğumuzun o mahalle sütçülerinden hala süt alabiliyor temiz katkısız yağlı süt bulup yoğurt mayalayabiliyoruz, yağı alınmamış katkısız ev yoğurduyla yapılan ayranın tadıda nefis elbette ve o denli sağlıklı,

pastörize şoklanmamış doğal sütle mayalanan ev yoğurdu mayalandıktan itibaren içine kaşık girdikten en geç bir hafta sonra ekşir tüketilmesi gerekir, sağlıklı olan dayanım süresi budur çünki katkısızdır !

ev yoğurdunun çabuk ekşimemesi için yoğurt tutulan kaptan kaşıkla yoğurt yenmemesi, her seferinde temiz bir kaşıkla kaptan ayrı bir kaseye yoğurt alınması gerekir bu yoğurdun dayanma süresini uzatır ve cam bir kapta yoğurt tutulması hava almadan saklanması önemlidir.