Sayfa 667/1001 İlkİlk ... 167567617657665666667668669677717767 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 5,329 - 5,336 arası.

Konu: Viop-XX

1.  Alıntı Originally Posted by VIOPCU Yazıyı Oku
    Satmaya ne meraklısınız ya. Olmayan arabayı galerici alır mı? Ya da sen olmayan arabayı alır mısın?

Ben şirketi mi halka açacağım. Birileri ortak olacak. Birileri para kazanmak için onu açığa satacak. Bankaya gideceğim borç alacağım hisse teminat göstersem hisse yerlerde birileri sırf parası olduğu için hatta parası olmasa da satacak.

Şimdi şunu demeyin denge fiyatı bulacak. Çıkış yapan hisselerde denge fiyat oluşuyor da düşüşlerde mi oluşacak.
    Bence açığa satış SAÇMA. Borsada böyle bir şey olması SAÇMA. İşte borsa o zaman kumar oluyor bence.

Bence bir şeyi satman için alman lazım. Arsa almadan satmak nasıl oluyor...Biri bana mantığını açıklayabilir mi?
    Bence açığa satışın finansal mantığı yok. Bazen açıkçıları yakalayıp tavan tavan götürüyorlar bu da saçma.
    Bence devam etmeli. Pahalı geliyorsa hisseyi almazsın olur biter.

Hisseden 2 tür kazanç elde edilir sermaye ve temettü...Temettü ödenince hissenin düşmesi de saçma.
    Bir arkadaş demişti...Diyelim kağıt hisse başına 365 tl kar payı dağıtacak 1 gün tutan 1 tl temettü alır 100 gün takasında bulunan 100 tl 365 gün tutan 365 tl.

Bunlar olursa borsa kumar olmaktan çıkar.
    mantığı 100 yıldır böyle finansal sistem böyle kurulmuş uyacağız. Uymuyorsanız msci gidin filistin bosna gibi borsaların liginde takılın diyor. Yani amatör kümeye. Açığa satışın mantığı fiyatın gerçek değerinin oluşması için şart. Diğer türlü balon oluşuyor. Sonra daha büyük maduriyetler oluşuyor. Hissen şirketin gerçekten sağlamsa açığa satışta fayda etmez. Aç bak apple kim ne yapabiliyor. Bence açığa satış olmazsa olmaz. He kabul etmiyoruz kardeşim böyle bişeyi diyorsak çıkıp tv lerde biz finansal merkez olucaz demiceksin. Damadın söylemi o yönde eylemi en temel finansal enstrumanı yasaklamak hal böyle olunca dünya kıçıyla gülüyor. Finansal merkez olucaz derken borsamız annemizin ligine gönderilecek haberimiz yok. Açığa satış yasağı volatil dönemlerde getirilmesi gerekir. Devamlı uygularsan bir anlamı kalmaz. stepne tekerle lastikçiye kadar gidersin. Acil durum tekeridir. Devamlı kullanırsan böyle elin oğlu gümletir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,176
     Alıntı Originally Posted by VIOPCU Yazıyı Oku
    Satmaya ne meraklısınız ya. Olmayan arabayı galerici alır mı? Ya da sen olmayan arabayı alır mısın?

Ben şirketi mi halka açacağım. Birileri ortak olacak. Birileri para kazanmak için onu açığa satacak. Bankaya gideceğim borç alacağım hisse teminat göstersem hisse yerlerde birileri sırf parası olduğu için hatta parası olmasa da satacak.

Şimdi şunu demeyin denge fiyatı bulacak. Çıkış yapan hisselerde denge fiyat oluşuyor da düşüşlerde mi oluşacak.
    Bence açığa satış SAÇMA. Borsada böyle bir şey olması SAÇMA. İşte borsa o zaman kumar oluyor bence.

Bence bir şeyi satman için alman lazım. Arsa almadan satmak nasıl oluyor...Biri bana mantığını açıklayabilir mi?
    Bence açığa satışın finansal mantığı yok. Bazen açıkçıları yakalayıp tavan tavan götürüyorlar bu da saçma.
    Bence devam etmeli. Pahalı geliyorsa hisseyi almazsın olur biter.

Hisseden 2 tür kazanç elde edilir sermaye ve temettü...Temettü ödenince hissenin düşmesi de saçma.
    Bir arkadaş demişti...Diyelim kağıt hisse başına 365 tl kar payı dağıtacak 1 gün tutan 1 tl temettü alır 100 gün takasında bulunan 100 tl 365 gün tutan 365 tl.

Bunlar olursa borsa kumar olmaktan çıkar.

çok basit anlatalım o zaman.

açığa hisse alıp 2-3 gün sonra satanlar var değilmi kredi kullanıyorlar. vs vs.

akrabama/komşuma/tanıdığa gittim

1 adet Küçük altın borç/ödünç aldım

1 küçük altını sattım parasını kullandım

1 gün 3 gün 5 gün sonra Küçük altını sattığım fiyatın üstünden/altından geri aldım ve akrabama/komşuma/tanıdığa geri verdim.

yapıyormuyuz bunu evet.

şimdi küçük altın yerine Hisse senedi koyun borsada yapın. Bu kadar cık.
    Bear_Bull
    @BearBull26

3.  Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    Kanal istanbul u bu kadar savunması İster istemez acaba bir beklentisi mi var iktidardan diye düşündürüyor..önce madenlerimizi Gerektiği gibi kullanalım da kanalı yapacak paramız olsun diyemiyor..tutarsızlık dizboyu..para yok laf çok..
    yiğit bulutun değişik versiyonu... kasnak yuvarlandı elek oldu. Eski ..... melek oldu misali.

4.  Alıntı Originally Posted by thebigshort Yazıyı Oku
    Tübraşta ikimizi iyi denk getirdiler
    Len arkadaş 100 bin altında 94 leri gördüm endeks 116 oldu 90 zor gördük olacak iş değil elimde tek tübraş var birde düşün
    Tupras eregli var. Bide ustune krdmr short. Zarara bakarmisin istesen yapamazsin Vallaha . Essegin bile fiyatı arttı tüpraş artmadı. Diyorlarki zarar ediyor. Sanki diğer şirketler kar açıklaya açıklaya kuduruyor. Yapacak bişey yok abi. Yarın 50 bin teminata para ekleyeceğim. Arkadaştan borç alacağım. Sence tüpraşin satıyım eregliyi satıyım. Ben satınca biri gidecek. Senin icin bari tüpraş satıyım.

5.  Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    çok basit anlatalım o zaman.

açığa hisse alıp 2-3 gün sonra satanlar var değilmi kredi kullanıyorlar. vs vs.

akrabama/komşuma/tanıdığa gittim

1 adet Küçük altın borç/ödünç aldım

1 küçük altını sattım parasını kullandım

1 gün 3 gün 5 gün sonra Küçük altını sattığım fiyatın üstünden/altından geri aldım ve akrabama/komşuma/tanıdığa geri verdim.

yapıyormuyuz bunu evet.

şimdi küçük altın yerine Hisse senedi koyun borsada yapın. Bu kadar cık.
    Sistemi biliyorum zaten. Evet altın borç aldım. Ama verirse borç alıyorsun. Vermezse satamıyorsun. Burada seçme hakkı var. Sen elindeki bir şeyin değerini düşürecek bir eyleme borç verir misin? Ben hissemi borç vermek istemiyorum.
    Ben küçük altını kime borç verdiğimi biliyorum. Aracı kurum benim hisse mi birine borç veriyor ki bu da saçma.

Hisseler gerçek hesaplarda saklanmalı. Gerçek alıcısı satıcısı belli olmalı. Kurumda saklanmamalı.

6. Devre Kesici ve karanlık odalarda dağıtımları aynı fiyattan olanları FIFO şeklinde mi dağıtıyorlar, şimdiye kadar kısmi pay gelmedi.

Normalde öncelikle yüksek fiyattan almak ve düşük fiyattan satmak isteyenleri eşleştirildikten sonra kalanları eşleme oranına göre dağıtılması gerekir. Belki algoritmayı yazmak zor gelmiş de olabilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

7.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Devre Kesici ve karanlık odalarda dağıtımları aynı fiyattan olanları FIFO şeklinde mi dağıtıyorlar, şimdiye kadar kısmi pay gelmedi.

Normalde öncelikle yüksek fiyattan almak ve düşük fiyattan satmak isteyenleri eşleştirildikten sonra kalanları eşleme oranına göre dağıtılması gerekir. Belki algoritmayı yazmak zor gelmiş de olabilir.
    Taktiği var onun her istediğinde alırsın nema problema yada kesin satarsın .

Son saniye dengeyi bozan kelek emir yoksa

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir

8.  Alıntı Originally Posted by VIOPCU Yazıyı Oku
    Sistemi biliyorum zaten. Evet altın borç aldım. Ama verirse borç alıyorsun. Vermezse satamıyorsun. Burada seçme hakkı var. Sen elindeki bir şeyin değerini düşürecek bir eyleme borç verir misin? Ben hissemi borç vermek istemiyorum.
    Ben küçük altını kime borç verdiğimi biliyorum. Aracı kurum benim hisse mi birine borç veriyor ki bu da saçma.
    hisse senedi borç vermeyi mkk dan kapatabilirsin, ancak alış satış da yapamazsın

Sayfa 667/1001 İlkİlk ... 167567617657665666667668669677717767 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •