Artan

203,50 10 18:10
2,75 10 18:10
14,74 10 18:10
8,80 10 18:10
2.321,00 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

5,13 -10 18:10
8,67 -9.97 18:10
108,90 -9.55 18:10
3,64 -7.38 18:10
134,40 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.062.594.753,00 18:10
7.179.216.574,00 18:10
6.524.217.020,05 18:10
6.316.388.859,62 18:10
5.581.825.986,86 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7941 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Yatırım Fonlarına, Borsa Endekslerine ve Hisselere W Bakışı-1

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    Onur kardeş burada bir tesbit yapalım. yabancı yatırımcının içinde amatör var mı? yok.
    Peki borsanın tamamının yarısını YENİ yerli yatırımcı üstlen di mi? Evet üstlendi.
    B 300 binli rakamlarla telafuz edilen bu kesimi değerlendirelim özellik olarak. büyük bir çoğunluğunun borsaya getirdiği para 50, bin tl, ayrıca, çrşitli sebeplerle elde ettikleri kredi limitlerini de tükettiler. biz siz belki bu rakamları göremiyoruz ama. bunun üzerinden yapay zekalarla birlikte strateji çizen yabancılar var. Peki belki de ilk defa hisse alan kahir üstün çoğunluk acaba borsanın dolara göre fiyatını hiç duydu mu acaba
    yılların borsacısıyım. hayatım boyunca borsanın dolara göre değerine hiç bakmadım.
    çünkü işim olmaz.
    Doğru borsada olduğum yıllarda ben de bakmadım. Lakin yabancı bakıyor. hatta zaman zaman medyada da yer alırdı. " Borsa dolar bazında çok ucuz " diye. Şu anda borsa düşük. Yabancı buradan dolar bozup tekrar borsaya girer mi? geçmişte olduğu gibi. Bir de dolar kurunu belli bir sevide tutmak için dışarıdan müdahale edilmemeli düşüncesindeyim. Bu ekonomiye zarardan başka bir şey vermiyor.

Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Doğru borsada olduğum yıllarda ben de bakmadım. Lakin yabancı bakıyor. hatta zaman zaman medyada da yer alırdı. " Borsa dolar bazında çok ucuz " diye. Şu anda borsa düşük. Yabancı buradan dolar bozup tekrar borsaya girer mi? geçmişte olduğu gibi. Bir de dolar kurunu belli bir sevide tutmak için dışarıdan müdahale edilmemeli düşüncesindeyim. Bu ekonomiye zarardan başka bir şey vermiyor.
    Şahsi kanaatim. Sizde bilirsiniz. borsada yıllardır yabancı hissesi %70 in altına yükselmiş ve %60 a kadarda düşmüştür. Borsa %60 a düştüğünde yabancı çıktı 70 lere yaklaştığında girdi olmuştur. Yabancı borsadan çıktığı zaman ülkemizde dolarda bir yükselme gerilme olmuştur. Aslında yabancının borsadan çıkışı %15 bile değildir. YabancıDİBS lerini satar. çünkü borsadan %15 lik hisse satmıştır. bu kazancına DİBS almıştır. Onu satar yabancı çıktı budur. Kısaca şunu demek istiyorum. BIST100 Yabancının ekmek kapısıdır ASLA VE ASLA BİST100 den vazgeçmesi söz konusu değildir. Bu sefer agresif bir ortaoyunu ile sahnedeler. sanayi ve banka hakimiyeti onlarda. herzaman olduğu gibi ellerinde %60 hisse yok %50 hisse var. yani dün ve bugün yapılması muhtemel operasyonla hisse miktarlarını çok ucuza arttıracaklar. bizim hamşolar. hesaplarında gördükleri kazançları birde ekside görünce aldıkları kredilerin ateşi ile yabancıların kucağındalar. Hem ellerindeki doları yukardan satacaklar hemde hisseleri en tabandan geri toplayacaklar. ne zaman TAMAM hadi yürüyoruz dedikleri zaman borsa yükselmeye başlayacaklar. yine satacakları fiyata gelince hamşolara malları devredecekler. doğu yakasında başka bir şey yok.

3.  Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    Şahsi kanaatim. Sizde bilirsiniz. borsada yıllardır yabancı hissesi %70 in altına yükselmiş ve %60 a kadarda düşmüştür. Borsa %60 a düştüğünde yabancı çıktı 70 lere yaklaştığında girdi olmuştur. Yabancı borsadan çıktığı zaman ülkemizde dolarda bir yükselme gerilme olmuştur. Aslında yabancının borsadan çıkışı %15 bile değildir. YabancıDİBS lerini satar. çünkü borsadan %15 lik hisse satmıştır. bu kazancına DİBS almıştır. Onu satar yabancı çıktı budur. Kısaca şunu demek istiyorum. BIST100 Yabancının ekmek kapısıdır ASLA VE ASLA BİST100 den vazgeçmesi söz konusu değildir. Bu sefer agresif bir ortaoyunu ile sahnedeler. sanayi ve banka hakimiyeti onlarda. herzaman olduğu gibi ellerinde %60 hisse yok %50 hisse var. yani dün ve bugün yapılması muhtemel operasyonla hisse miktarlarını çok ucuza arttıracaklar. bizim hamşolar. hesaplarında gördükleri kazançları birde ekside görünce aldıkları kredilerin ateşi ile yabancıların kucağındalar. Hem ellerindeki doları yukardan satacaklar hemde hisseleri en tabandan geri toplayacaklar. ne zaman TAMAM hadi yürüyoruz dedikleri zaman borsa yükselmeye başlayacaklar. yine satacakları fiyata gelince hamşolara malları devredecekler. doğu yakasında başka bir şey yok.
    neticede sürekli yabancının yerliyi tokatlamasına imkan veren spekülatif bir borsamız sistemimiz var ABD'deki gibi emeklilik niyetiyle pek alınabilecek hissemiz yok uzun vade için sonrasında dolar bazlı zarar edilmiş olunabiliyor. vatandaşta haklı dolarımı altınımı alayım likit olarak dursun diyor

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •