Sayfa 174/925 İlkİlk ... 74124164172173174175176184224274674 ... SonSon
Arama sonucu : 7396 madde; 1,385 - 1,392 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1.  Alıntı Originally Posted by Forza korfez Yazıyı Oku
    Tecrübeli bir borsa yatırımcısı olduğumu düşünürdüm. Ama şu pandemi sürecinde büyük bir kazanç fırsatını kaçırmanın yanısıra lot sayım bile azaldı.
    Sayın Forza, o pandemi dönemi, borsa tarihinde benzeri olmamış bir durum, bu şekilde sonuçlanacağını bilemezdiniz. O Mart haftasında, hisse fiyatı 1 haftada yarıya düştüğünde, ve ben aslında pandeminin yurt dışı gelişimini günü gününe çok dikkatli takip ediyor olmama rağmen, çıkamamıştım. Öyle bir hava vardı ki, korku filmlerindeki gibi, tüm dünya karantinaya alınacaktı. Paranın yarısı gitmişti ve artık çıkamazdım da. Ama ülkeler pandemi ile yaşamayı, bazılarını fedayı ve ekonomiyi devam ettirmeyi tercih ettiler. Neyse ki pandemi, Çin'de ilk çıktığında uyandırdığı korku kadar ölümcül değildi. Türkiye'de vaka yokken, tek vaka gelirse batarız vs söylemleri vardı, şimdi günde binlerce var. Neyse..nasip meselesi...tecrübelik bir durum değil bence..benzeri yok çünkü..

2.  Alıntı Originally Posted by Yıldız Tozu Yazıyı Oku
    Sn.Usta yorumlariniz icin cok tesekkurler.

Yalniz yatirim yapmak yapmak ve kront ile dusunce gelistirmek bu kadar zor olmamali.
    Siz ciddi bir birikimle yazmissiniz masallah. Forumda bu konuda ciddi potansiyeli olan insanlar var.

Benim kisaca soylemek istedigim su.

A hissesi vardi. 0 ( sifir ) yabanciyla 5 liradan 38 liraya gitti. Yani silmisim yabanciyi. Yabanciya cok takiyoruz.Olmazsa olmuyor ama olmadimi da oluyor.

Hisseyi ne diye aliyoruz Potansiyel var diye. Amac 100 bin yatirip 100 lira almak mi yoksa 10 bin yatirip 100 bin almak mi?

Burada su onemli, 100 Milyar dolarlik bir piyasada 2Milyar dolarlik bir pay icinde %1 pay alma hedefi var.
    ilk 5 hedef.

Yapma potansiyeli var mi? Var.
    Zor mu? Cok zor.

İmkan var mi? Reklam ve pazarlama satis destegi var.
    Potansiyel alici var
    Kendini kanitlamis mi. Evet
    Referans guclu mu. Evet
    Rakip kim ? Cyberark gibi devasa bir sirket.
    Amerika pazarin girdik mi? Girdik

Simdi ben dusununce diyorum ki? Zor olmasina ragmen %1 almasin %0.5 pazar payi alsin bu bile devasa paralar ediyor.Bu lafin bilancolara girisini bir dusunun.

Onu gectim , organik veya inorganik bag..

Ya rakip bir sirket " Oglum siz bizim isimize tas koymayin gelin beraber calisalim" veya " ucuz fiyata sizi tercih edecek piyasalarda sizin urunu kullanalim" ortak calisalim derse?

Ben bunlara bakiyorum.Ha vadesi az olanlara, psikolojisi goturmeyenlere, kalbi olanlara, sinirli olanlara cok zor bir surec.

Ama bekleyebilene sabirli olana , bende olmadi cocuguma birakimcilara buyuk potansiyel

Ytd.

ASUS_X00QD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayın Yıldız tozu 2 milyar dolarlık piyasadan 5 sene içinde yüzde 0,005 pay alsa devasa paralar etmez hesabınız yanlış sanırım...

2 milyar dolar çarpı 0,005

10 milyon dolar yapar ...

5 sene için 10 milyon dolar hedef ise ben beklemem şahsen .... yani hesabınız yanlış

3. 5 sene için 3 milyar dolar pam piyasası oluşacaksa Kron da burdan minimum yüzde 1 alacağı için ..

yani minimum 30 milyon dolar satış hedefi var Lütfi Beyin o da Sadece Pam piyasasından..

dikkat ettiyseniz bir telekom çözümünüde global pazara satacağız dedi ordan da bi 10 milyon dolar gelse etti 40 milyon dolar..

5 sene için 40 milyon dolar hedef için beklenir

4. ortaklık , satınalma, covid 19 sebebiyle artan Pam siber güvenlik önemi de var daha...

5. Evet etmiyor Sn.Lionnes.

Nasıl gaza geldiysem demek ki

bir kaç sıfır fazla atmışız

ytd.
    Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
    YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...

6.  Alıntı Originally Posted by Yıldız Tozu Yazıyı Oku
    Evet etmiyor Sn.Lionnes.

Nasıl gaza geldiysem demek ki

bir kaç sıfır fazla atmışız

ytd.

7.  Alıntı Originally Posted by Usta Yazıyı Oku
    Sayın Forza, o pandemi dönemi, borsa tarihinde benzeri olmamış bir durum, bu şekilde sonuçlanacağını bilemezdiniz. O Mart haftasında, hisse fiyatı 1 haftada yarıya düştüğünde, ve ben aslında pandeminin yurt dışı gelişimini günü gününe çok dikkatli takip ediyor olmama rağmen, çıkamamıştım. Öyle bir hava vardı ki, korku filmlerindeki gibi, tüm dünya karantinaya alınacaktı ve hisseden de çıkamamıştım. Paranın yarısı gitmişti ve artık çıkamazdım da. Ama ülkeler pandemi ile yaşamayı, bazılarını fedayı ve ekonomiyi devam ettirmeyi tercih ettiler. Neyse ki pandemi, Çin'de ilk çıktığında uyandırdığı korku kadar ölümcül değildi. Türkiye'de vaka yokken, tek vaka gelirse batarız vs söylemleri vardı, şimdi günde binlerce var. Neyse..nasip meselesi...tecrübelik bir durum değil bence..benzeri yok çünkü..
    Kısmette yokmuş. Sağlık olsun. Daha önce de Aslan Çimento bedellisinde bulunmuştum. Bölünmemiş haliyle yaklaşık 150 lira maliyetli epeyce hissem vardı. Rüçhanlar açılmadan eski hisseler 190 lirayı görmüştü yanlış hatırlamıyorsam. Rüçhanlar açıldığında da 75 liralara kadar taban taban gitti. Eskileri 150'lerden, rüçhanları da ilk satış fırsatı verdiğinde satmış olsaydım 5-5,5 kat kazançlı olacaktım. Ama zamanında satmayıp 29 liralardan sattım hepsini. Sonra yine 70 liralara çıktı hisse.😞 1'e 2 kazandım evet ama çok daha fazlasını kazanmayı da çok kolay bir şekilde kaçırdım. Ancak o dönem öyle bir hava vardı ki, 10-20-30 katına çıkacak diye bekliyordu herkes. Şirketin değeri birkaç milyar lirayı bulmuştu. Şirketle ilgili KAP'a düşen her habere tavan oluyordu hisse. Bölünme öncesi %20'lik marjda üste 10 tavan, sonra 11 taban gördüm hissede.

Netaş bölünmesinde de hissedeydim.140 liralarda o kadar uzun süre oyalandı ki hisse. Hergün 139-141 arasında sıkıcı seanslar. Sonra elimdeki hisselerin bir kısmıyla trade etmeye başladım. 1-2 lira marjla gün içinde alıp satıyordum. Sonra bir akşam bedelsiz haberi düştü KAP'a. Hisse tavan serisini 196 lirada bozdu. Trade ettiğim kısmını ancak o fiyattan hisseye çevirebildim. Tabi daha az lotla. Sonra 320 liralardan satmıştım. Tabi bu tepe fiyatlardan alıp yıllarca satamayan insanlar da çok. Aslında çok kolaydı borsa o dönemler. Bedelsiz potansiyeli olan şirketler belliydi. Birini ya da birkaçını alıp beklemek yetiyordu. Ama buna rağmen büyük kazançlar elde etmek kolay değildi. Oluşturulan psikoloji yüzünden. Çıkmıyor bu hisse satayım ya da çok kazandım ama daha çok yükselecek bu hisse, bekleyeyim havası oluşuyordu hisselerde.

Sonra Ege Endüstri vardı elimde 90 lira maliyetli. Rakamları hatırlamıyorum ama hisse başı 20-30 lira karlarla 6-7 defa alıp satmışımdır. Sonraki büyük düşüşünde ise karımın büyük kısmı gitti. Hiç dokunmasaydım aldığım temettülerle maliyetim sıfıra inmiş olacaktı. Hisse de şu an 700 liranın üzerinde. 2009 yılında 9 liraydı bu hisse. Ama kaç kişi 9 liradan Ege Endüstri gibi bir hisseyi o fiyatlardan alıp senelerce tutacak kadar öngörülü olabilir ki? Sadece bir hisseyi alıp uzun süre beklemek de para kazandırmayabiliyor çok zaman. Bir arkadaşımda yüklü GSaray hissesi vardı. 10 yıldan uzun süredir tutuyormuş. Sayısız bedelliye katılmış bu sürede. Pandemi düşüşünde zararına sattı.

Pandemi döneminde dünya ekonomisi durdu. Boeing, Renault, THY gibi devler yok fiyatına indi. Tüm hisseler aralıksız düşüyordu. Nerede durulacağında belirsizdi. Dünyanın sonu gelmiş gibi bir algı vardı. Ne kadar süreceği de belli değildi. O yüzden satma kararım yanlış değildi elbette. Sattığım fiyat da çok kötü değildi. Ancak sonra 11 liralara düştüğünde elbette alınabilirdi yeniden. Ancak o zaman da yeniden 8'ye 5'e hatta 3'e düşmeyeceğinin garantisi yoktu. Şu borsa fenomenleri de dilinden düşürmedikçe Kron'u
    11-12'den de olsa almak gelmedi içimden.

O yüzden psikoloji hemen hemen herşey demektir borsada. Örneğin Isaac Newton'un borsada batış hikayesi oldukça ilginçtir bu konuda. Borsada ihtiyaç duyulan şeyin zeka olmadığının ispatıdır.

Zarar ettiğim hisseler de var borsada elbette. Tektu'da epeyce zarar etmiştim mesela. Bekleseydim onda bile epeyce kar edebilirmişim. Ama Tektu uzun süre tutulacak bir hisse değil tabi ki. O yüzden, Kron'u en iyi fiyattan aldığımı düşünmüyorum. Düşebilir elbette. Zaten bir hisseyi en dipten almak şans işi. Ancak bir şirketin yönetim kurulu başkanı hisseyi küçük yatırımcının kucağına bırakmak için televizyonda program program geziyor, hedefler koyup gerçek olmayan alım satım hikayeleri uyduruyorsa fiyat kaç olursa olsun satar çıkarım zaten. Borsada her ihtimali akılda bulundurmak gerekir ancak şimdilik Kron'un satışlarını artırmaya yönelik bir reklam olarak yorumluyorum Sn.Lütfi Yenel'in açıklamalarını.

8. Newton olayı ilginçmiş, hiç işitmemiştim

Hisse 1720'de 1 senede 10 katına çıkmış, ertesi sene içinde 15te birine düşmüş.

Sayfa 174/925 İlkİlk ... 74124164172173174175176184224274674 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •