Sayfa 353/409 İlkİlk ... 253303343351352353354355363403 ... SonSon
Arama sonucu : 3272 madde; 2,817 - 2,824 arası.

Konu: DOCO - DO & CO Aktiengesellschaft

1.  Alıntı Originally Posted by STGroup Yazıyı Oku
    Bu dolaşımdaki hisse dediğiniz nedir ? Nereden bakıyorsunuz ?

https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...engesellschaft

Burada sermaye ve ortaklık yapısı bilgileri

Ortağın Adı-Soyadı/Ticaret UnvanıSermayedeki PayıPara BirimiSermayedeki Payı (%)
    Attila Dogudan Privatstiftung6.296.910EUR32,31
    Halka Açık13.191.090EUR67,69
    TOPLAM19.488.000EUR100

Başka bir değişle şirketin dolaşımdaki hisse sayısı %67,69 şirketin %32,31'ide Atilla Doğudan'a ait gözüküyor toplamı %100 bu hiç değişmemiş yıllardır aynı gözüküyor sizin acaba bahsettiğiniz tam olarak nedir ?
    Matriks de hisse bilgisinde yaziyor. Dolasimdaki payi surekli artması ta. Yatirim finasman uzerinden her alici geldiğinde hisse verdiler. Bu oran da hazila arti. Adamlar Avusturya da satamadığı mali bize veriyor. Bize patladikca da hisse gitmiyor. Yatirimci da bir kaç denemeden sonra vaz geciyor. Hisse gitmiyor.

SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by STGroup Yazıyı Oku
    Konuya şöyle bakmak lazım diyelimli benim 50 bin lotum var aracı kurumu aradığım zaman ben bu hisselerimi Takasbankta tutmak istemiyorum senet olarak bana gönderin dersem o hisseler dijitalden çıkıp kağıt olarak bana verilir vede takas kayıtlarında gözükmez fakat bu hisseler fiili dolaşımdan çıkmaz yani ben hisslerimi alıp herhangi bir aracı kuruma gidip bu 50 bin lotu satmak istiyorum dediğim anda aracı kurum bu hisseleri alıp anında satabilir.

Sonuç itibarıyla hisseler takasbankta durmuş benim evimde durmuş bankanın kasasında durmuz hisseye ne bir katkısı nede zararı vardır.

Diyelim ki ben Citibanktan alım satım yapıyorum ve hissenin 2 milyon lotundan 1,8 milyon lotuna sahibim bu hisseleri de takasbanktan aldım banka kasasında duruyor elbette bu hisseleri satmasamda yakın zamanda bir operasyon yapacaksam bu hisselerin bir kısmını diğer aracı kurumlara dağıtmak isterim 1,8 milyon lotu 300'lerden vermeye kalksam zaten hisse 200'lere kadar düşer bunun yerine elimdeki hisselerin bir kısmını A kurumu - B kurumu - C kurumuna vs. dağıtırım (30 bin Tacirlere, 30 bin Globale, 30 bin info yatırıma gibi) hisseleri 300'den vereceğime geri kalan 200 - 400 bin lotu toplayabilirsem hisseyi istediğim fiyata çıkartabileceğimi bildiğim için geri kalan hisseleride yavaş yavaş toplarım.

Hisseleri topladıktan sonra hisse fiyatını istediğim fiyata çekebilirm mesela 1000 TL yaparım sonra çaktırmdan gene yavaş yavaş info'dan, Tacirlerden vs. o 30 bin lotları satarım hisse düşmeye başlar düştükten sonra aynı şeyleri yeniden yaparım mantıklı olan bu adamların yapmaya çalıştığı şeyde budur hisseleri yıllarca tutup 300'den satmaları kimseye hiç bir şey kazandırmaz
    O eskiden vardı, fiziki takas. Artık böyle bir durum söz konusu değil. O olayı ben en son IZOCM' da yapmıştım. Baktım malıma göz diktiler, tahtayı götürmüyorlar, bende fiziki takas istemiştim. Ondan sonra yukarı çektiler bende yukardan verdim.
    Ekin biçe biçe deste olur, borsacı çarpıla çarpıla usta olur
    Burada yer alan görüş ve öneriler kişisel fikirlerimi içeriyor olup yatırım tavsiyesine girmez. Bu uyarıyı dikkate almanızı rica ederim.

3.  Alıntı Originally Posted by diabl0 Yazıyı Oku
    Matriks de hisse bilgisinde yaziyor. Dolasimdaki payi surekli artması ta. Yatirim finasman uzerinden her alici geldiğinde hisse verdiler. Bu oran da hazila arti. Adamlar Avusturya da satamadığı mali bize veriyor. Bize patladikca da hisse gitmiyor. Yatirimci da bir kaç denemeden sonra vaz geciyor. Hisse gitmiyor.

SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Farzedelim ki satıyor satanda patron ama o zaman aklıma şu sorular geliyor.?

1- Şirket yönetim kurulu toplanıp %1000 bedelli isteyebilir böyle bir durumda hisse 2500 lere kadar gider firma bedelli yapmak zorunda değil 2 ay sonra açıklama yapar oluşan durumlardan dolayı bedelli iptal edilmiştir vs. İşte bu açıklamayı yapmadan önce 2500 lü fiyatlardan elindeki hisseleri çıkar neden euro bazında tarihi diplerinden satsın

2 - Hissenin %80'ine sahip birisi euro bazında dip fiyatlardan hisse satacağına neden geri kalan %20'yi toplayıp hisseyi 1000 TL yapıp öyle satmıyor.

Kaldıki yapabileceği onlarca şey var burada yazmadığım Tukaşta'ta bu gün merko gıda'da kent gıda da vs. bir çok şirkette bu tür benzer haraketler görüyoruz sizce şirket hissedarları çok mu aptal hangi şirket sahibi hissesini şu ana kadar dip fiyatlardan satmış batan şirketler bile tavan tavan gidiyor batmadan önce ortaklar hisselerini çıkmadan o şirketi batırmıyorlar bile

Alıntı Originally Posted by STGroup Yazıyı Oku
    Farzedelim ki satıyor satanda patron ama o zaman aklıma şu sorular geliyor.?

1- Şirket yönetim kurulu toplanıp %1000 bedelli isteyebilir böyle bir durumda hisse 2500 lere kadar gider firma bedelli yapmak zorunda değil 2 ay sonra açıklama yapar oluşan durumlardan dolayı bedelli iptal edilmiştir vs. İşte bu açıklamayı yapmadan önce 2500 lü fiyatlardan elindeki hisseleri çıkar neden euro bazında tarihi diplerinden satsın

2 - Hissenin %80'ine sahip birisi euro bazında dip fiyatlardan hisse satacağına neden geri kalan %20'yi toplayıp hisseyi 1000 TL yapıp öyle satmıyor.

Kaldıki yapabileceği onlarca şey var burada yazmadığım Tukaşta'ta bu gün merko gıda'da kent gıda da vs. bir çok şirkette bu tür benzer haraketler görüyoruz sizce şirket hissedarları çok mu aptal hangi şirket sahibi hissesini şu ana kadar dip fiyatlardan satmış batan şirketler bile tavan tavan gidiyor batmadan önce ortaklar hisselerini çıkmadan o şirketi batırmıyorlar bile
    Saydığın firmalar içinde TUKAS manipülasyon yemiş bir kağıt, yapanda sahibinin kardeşi. MERKO dediğin ise bildiğin tapon, hisse bile denmez, iskambil kağıdı gibi birşey.

Hisseyi alıp 2500 TL' ye götürmek çok kolay sanıyorsun da otur götür bakalım nasıl oluyor. Götürürken kafana yiyeceğin malı hesap etmeden yola çıkarsan, elindeki don-gömlekten de olursun. Borsa bir psikoloji savaşının vücut bulduğu yerdir. Aklını, sabrını, sinirini kontrol etmesini becerebilenlerin hakkıyla kazanç sağladıkları yerdir. Kaldı ki bedelli yapabilmesi için (yanılıyorsam birisi düzeltsin) öncelikle Avusturya' da bunu açıklaması lazım. Oranın kuralları nedir bunu bilmiyorum.
    Ekin biçe biçe deste olur, borsacı çarpıla çarpıla usta olur
    Burada yer alan görüş ve öneriler kişisel fikirlerimi içeriyor olup yatırım tavsiyesine girmez. Bu uyarıyı dikkate almanızı rica ederim.

5. offf offf adamlar 640 larda dışardan mal getirip satmamış dolar ayyuka çıkmış buralardan mal mı satarlar anlamıyorum yav hava yolları yolcu kapasitesi düştü gelir aaldı hisse gevşedi ve er geç düzelecek o zaman verir verecek adam şimdilik stabil olalım ve bekleyelim bakalım takmayın kafayı er geç ederini bulacak hayırlısı ben de yeni mallananlardanım ama bu seviyelerde pek hisse de kalmadı bu yüzden riske deger dedim hayırlısı
    kurt kuzuyu kaptıgı yeri dokuz defa dolaşırmış
    ben binemeyecegim eşege ot vermem bu biline

6. eeehaydi doco utandırma beni bir tavan yakışır sana artık bu kadar lanetlenmek yeter de gari
    kurt kuzuyu kaptıgı yeri dokuz defa dolaşırmış
    ben binemeyecegim eşege ot vermem bu biline

7.  Alıntı Originally Posted by enigma72 Yazıyı Oku
    327-336 arası yataya bağladılar.kısa vadede yukarı kırılımda ilk adımda 345 katlama hedefidir.

https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...670f2a6a41.png

hisse sağlam ve emin adımlar atmaya başladı.50 günlükler üstünde 3 gün kapanış geldi.
    100 günlük ağırlıklı ortalama aşağıda bırakıldı.diğer 2 tane 100 günlük 343 ,344 seviyesinde.
    muhtemeldir ki yarın da bunları kıracak.kısa çubuklar sonra hisselerde genelde uzun çubuklar görülür.bakalım burda da benzer bir durum olacak mı?

https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...6f584bd63b.png

8.  Alıntı Originally Posted by Oğuz Çelikdemir Yazıyı Oku
    Saydığın firmalar içinde TUKAS manipülasyon yemiş bir kağıt, yapanda sahibinin kardeşi. MERKO dediğin ise bildiğin tapon, hisse bile denmez, iskambil kağıdı gibi birşey.

Hisseyi alıp 2500 TL' ye götürmek çok kolay sanıyorsun da otur götür bakalım nasıl oluyor. Götürürken kafana yiyeceğin malı hesap etmeden yola çıkarsan, elindeki don-gömlekten de olursun. Borsa bir psikoloji savaşının vücut bulduğu yerdir. Aklını, sabrını, sinirini kontrol etmesini becerebilenlerin hakkıyla kazanç sağladıkları yerdir. Kaldı ki bedelli yapabilmesi için (yanılıyorsam birisi düzeltsin) öncelikle Avusturya' da bunu açıklaması lazım. Oranın kuralları nedir bunu bilmiyorum.
    Yazdığımın özeti şuydu 300'lü fiyatlar bu hisse için euro bazında dip fiyatlardır bu fiyattan kimse mal satmaz satacak olsalar yukarı çekerler öyle satarlar Doco 1 milyar dolar bile etmeyen bir şirket trilyon dolarlık şirketler 20 katına çıkıyor elbette o hisseyi götüren kişilerinde ona göre paraları vardır

Kent gıda'da bedelli açıkladı 65 milyar piyasa değeri var şu anda 10 doco 1 kent yapmıyor
    Beğenmediğiniz Merko gıdanın piyasa değeri 1,5 milyar TL nerdeyse Doco'nun piyasa değerine gelmiş bedellisi gelince hatta Doco 'yu sollayıp geçebilir piyasa değeri olarak hatta bu hafta 30 TL'lere çıkıp Doconun yanına geldi bile diyebiliriz.

Çok uzun süredir bu hissedesiniz sanırım çöp hisseler 100 katına çıktı gözaltı pazarındaki şirketlerin bile değeri yakında Doco yu geçecek.

Bedelli sermaye arttırımı ise ülkeden ülkeye değişen bir şey değil isterse yapabilir ben zaten yapar da demedim öyle bir iddam da yok ama isterse bedelli sermaye arttırım kararı alabilir isterse de vaz geçebilir buda hisse fiyatlarını etkiler bundan beş sene önce bedelli açıklayan hisseyi satmaya uğraşırdık bu sene moda oldu bedelli gelen hisse bedellisine göre katlanıp gidiyor.

Sonuç itibarıyla hala bu fiyatlardan satacaklarını düşünmüyorum hatta Avusturya'da hisse fiyatları 37 euro'nun üstüne çıktı bile.

Sayfa 353/409 İlkİlk ... 253303343351352353354355363403 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •