Sayfa 741/1013 İlkİlk ... 241641691731739740741742743751791841 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 5,921 - 5,928 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    FED haziran ı pas geçecek gibi.
    Dolar da 3.50 lerin altı gündeme girdi.

Referandum riski için aldığımız yüzde 25 dolar uzun bir süre bekletecek gibi..
    Çok fazla dolarize oldu vatandaş.
    3.94 e giderken burada yazılanlardan hareketle 2001 gibi olabilir mi diyorum dolar yatırımcısının hali ????????

Full dolarda olanlara geçmiş olsun.Bu bağlamda..Epey bir süre bekleyecek gibiler grafiksel olarak bakarsak.
    Normal şartlar altında yani..
    Ama burası Türkiye..

Hayırlısı
    Keşke olsa Türk lirası değer kazanırsa hepimiz kazanırız. ancak bu hikaye tünelin uçundaki ışığa benziyor. Gün ışığıda olabilir tren ışığıda

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    O egeli ben değilim

2.  Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Bu konu çok tartışıldı çok yazılar yazıldı ama hala kafam almıyor, şimdi bu bir genişleme mi yoksa sıkılaşma mı... Genişleme ise niye faiz artıyor, sıkılaşma ise niye bu kadar para talebi karşılanıyor...
    Sayın lutfu001,bence amaç dolar üzerinde psikolojik baskı oluşturmak,bunun için gecelik faizi de yükseltebildikleri kadar yükseltiyorlar,ayrıca euro dan çok rahatsız olan yok herhalde ki onun fiyatı bu kadar baskılanmıyor,amaç sanki yurt içi yerleşikleri bıktırıp dolarları satmaya başlamalarını sağlamak.

3.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Sayın lutfu001,bence amaç dolar üzerinde psikolojik baskı oluşturmak,bunun için gecelik faizi de yükseltebildikleri kadar yükseltiyorlar,ayrıca euro dan çok rahatsız olan yok herhalde ki onun fiyatı bu kadar baskılanmıyor,amaç sanki yurt içi yerleşikleri bıktırıp dolarları satmaya başlamalarını sağlamak.
    Dostum faizi yükseltirsen TL değer kazanır..Çapraz kurun da yükselmesi ile euro nun değer kaybı daha sınırlı oluyor..(dolarında hızlı)
    Yoksa zaten faizi (hangi faiz ise) yükselterek TL yi değerlendirdiler.

İnsanları yanıltmayalım..
    Dolara baskı varda euro ya yok falan gibi bir durum söz konusu değil yani.

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    FED haziran ı pas geçecek gibi.

Neye istinaden böyle bir çıkarımda bulundunuz? Haziran ayında pas geçmeyeceğine adım gibi eminim, isteyen herkesle yemeğine iddiaya girebilirim.

Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Bu konu çok tartışıldı çok yazılar yazıldı ama hala kafam almıyor, şimdi bu bir genişleme mi yoksa sıkılaşma mı... Genişleme ise niye faiz artıyor, sıkılaşma ise niye bu kadar para talebi karşılanıyor...
    Sevgili Lutfu benim anladığımda arttırmamış gibi yapıp, aslında faizi arttırmak..

Fakat kime arttırmak; Londra'yla, bankalara arttırmak..

Yoksa bak tabloda artan bir şey var mı, yok..

-3.9 negatif faiz..

Yazık ya şu mevduatçılara, KGF olmasaydı kök yiyeceklerdi..

Neyse MB'mız çalışıyor..şu faiz işine(içerideki) bir çözüm bulacakmış..

6.  Alıntı Originally Posted by efet Yazıyı Oku
    Neye istinaden böyle bir çıkarımda bulundunuz? Haziran ayında pas geçmeyeceğine adım gibi eminim, isteyen herkesle yemeğine iddiaya girebilirim.
    Bugün kü veri beklenenin çok altında gelmiş..
    Hemen bu veri Haziran ı pas geçmesine neden değildir söylemleri çıkmış ortaya..
    Veri ve ardından gelen bu ısmarlama söylemler diyelim..
    Birde yazın amerika piyasaları sakin olur.
    MB ları faiz artırmak istemezler fazla..Hele FED istemiyor bakma..
    Yazı pas geçecekler diye düşünüyorum..

Ben esas faiz artışında frene basıp tahvil geri çağırma döneminin başlayacağını düşünüyorum..

2 si bir arada olmaz gibi gibi..

Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    BU DOLARI ALANLAR, DİĞERLERİNİN GÖREMEDİĞİ AYIYI GÖRÜYORLAR.

Ayı iyice açıkmış. Eve girmenin yollarını arıyor.

Abi senin ayı evde bir şey görememiş..uzaklaşmış ya..

Resesyon kapıda..

Sn. Flash cash yolda mı?..geliyor mu?

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Zaman konusunda şudur diyemiyeceğim..ancak 5 yıl uzun bir süre..zannımca o yola yavaş yavaş giriliyor..global ekonominin sorunu düşük büyüme ve düşük enflasyon..Trump'tan öncede öyleydi fakat Trump'ın seçilmesiyle bir motivasyon sağlanmıştı..diğer ekonomiler açısındanda güçlü dolarda buna eşlik etmişti..

Çok detay var ama kısaca bugünkü sistemde kredi, borç herşeydir..bunlar artmıyorsa büyüme sıkıntıya girer..genelde hanehalkı borç konusunda doyumda olduğuna göre ekonomilerin toparlanması zor gözüküyor..

Benim düşüncem FED'in Haziranda bir kez faiz arttırdıktan sonra bu seneyi çıkartması..daha fazla faiz arttırması durgunluğa daha hızlı girilmesine sebebiyet verebilir..piyasalarda belki o yüzden rahat davranıyor olabilir..

https://fred.stlouisfed.org/graph/?g=dvGo

https://fred.stlouisfed.org/series/BUSLOANS

Sayfa 741/1013 İlkİlk ... 241641691731739740741742743751791841 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •