Sayfa 139/327 İlkİlk ... 3989129137138139140141149189239 ... SonSon
Arama sonucu : 2609 madde; 1,105 - 1,112 arası.

Konu: AKGRT - Aksigorta A.Ş.

1. Ne kadar gıcık bir hisse. Aldığım günden beri 1 kere adam akıllı yükselmedi. Borsa rekor kırıyor bu sanki başka bir ülkenin borsasında.
    Bununla beraber aldığım koç holding ve işmen uçtu gitti, bu öküzün trene baktığı gibi bakıyor. 1 kuruş yükselsin ödü kopuyor geri geliyor hemen.
    Bist'e bir düzeltme gelirse o zaman işimiz yaş.

2. Prim verisi gelmiş.. Ekim ayı prim üretimi 431.4 milyon lira.. Çok fazla veri var ben karşılatırınca anormal kârlar görüyorum..

ilk 9 ayda ödenen hasar 1.35 milyar lira iken ilk 10 ayda 1.54 milyar liraya çıkmış.. Yani ekim ayında 431.4 milyon lira gelir var çıkan para ise 190 milyon lira ?!?!?

3. İlk 10 ay prim üretimi 3.95 milyar lira.. Prim üretimi aylık 395 milyon lira..

İlk 10 ay ödenen hasar 1.54 milyar lira.. Ödenen hasar aylık 154 milyon lira..

Prim gelecek, ödenen hasar geçmiş olsa da şirket yılbaşından bu yana her ay 300-500 milyon lira arası prim üretiyor ve bu prim süreleri doluyor.. Ödediğimiz hasar ise hâlâ aylık ortalama 154 milyon lira.. bizim ödenen hasarımızın 2 misline çıktığını farzetsek bile her ay 80-90 milyon lira kâr bırakması gerekir.. Acenteler, maaşlar en kötü 60 milyon lira kalmalı bu şirkete her ay..

Alıntı Originally Posted by Tarila Yazıyı Oku
    İlk 10 ay prim üretimi 3.95 milyar lira.. Prim üretimi aylık 395 milyon lira..

İlk 10 ay ödenen hasar 1.54 milyar lira.. Ödenen hasar aylık 154 milyon lira..

Prim gelecek, ödenen hasar geçmiş olsa da şirket yılbaşından bu yana her ay 300-500 milyon lira arası prim üretiyor ve bu prim süreleri doluyor.. Ödediğimiz hasar ise hâlâ aylık ortalama 154 milyon lira.. bizim ödenen hasarımızın 2 misline çıktığını farzetsek bile her ay 80-90 milyon lira kâr bırakması gerekir.. Acenteler, maaşlar en kötü 60 milyon lira kalmalı bu şirkete her ay..
    Tarila kardeş bende böyle hesaplar yapıyordum ama yamuldum. Bu sigorta işini anlamak çok zor. Prim üretimine bakıyorsun, ödenen paralara bakıyorsun.kar marjı dehşet olmalı ama ne bileyim işte. Evdeki hesap çarşıya uymuyor. Bu kağıtta hesap yaparken aç tavuk modundayım. Elbet yükselir. Boş bi şrket değil. Her mal ederini bulur illaki

5. Sayın tarila Twitter da doruk Kurt adında paylaşım videosu var,çok güzel analiz etmiş Ekim verilerini, özetle brüt gelir kaleminde geçen yıla oranla aylık en yüksek rakama ulaşılmış yüzde 18, hasar ödemelerinde de yüzde 5 lik artışla minimum gidere yaklaşmıslar, bu veriler hissede bulunduğumuz yeri hak etmediğimizi kanıtlıyor, değer yatırımcısı olmayı düşünenlerin bulunduğu hissede karlılığı destekleyen güzel bir Ekim ayı gecirmisiz hayırlı olsun cümlemize..

6. Gider ve gelir kalemleri brüt rakamlar ancak doruk bey net karda daha olumlu pozisyonda olunduğunu nedeniyle beraber ekliyor videolarda

7.  Alıntı Originally Posted by RLC44 Yazıyı Oku
    Tarila kardeş bende böyle hesaplar yapıyordum ama yamuldum. Bu sigorta işini anlamak çok zor. Prim üretimine bakıyorsun, ödenen paralara bakıyorsun.kar marjı dehşet olmalı ama ne bileyim işte. Evdeki hesap çarşıya uymuyor. Bu kağıtta hesap yaparken aç tavuk modundayım. Elbet yükselir. Boş bi şrket değil. Her mal ederini bulur illaki
    RLC44 hocam, umarım çözeriz zamanla.. Biz rakamlardan ekstra olumlu anlamlar çıkarsakta şirketin faaliyetlerinin iyi gittiği bir gerçek.. 1 gün gecikmeli gelmesinin sebebini de ben tahtacının talebiyle olduğunu düşünüyorum, 7.30-7.50 sıkıştırdı mal topluyor.. Bu veri belki de bizi ateşleyecek olan şeydir, hayırlısı olsun..

Alıntı Originally Posted by alikkkk Yazıyı Oku
    Sayın tarila Twitter da doruk Kurt adında paylaşım videosu var,çok güzel analiz etmiş Ekim verilerini, özetle brüt gelir kaleminde geçen yıla oranla aylık en yüksek rakama ulaşılmış yüzde 18, hasar ödemelerinde de yüzde 5 lik artışla minimum gidere yaklaşmıslar, bu veriler hissede bulunduğumuz yeri hak etmediğimizi kanıtlıyor, değer yatırımcısı olmayı düşünenlerin bulunduğu hissede karlılığı destekleyen güzel bir Ekim ayı gecirmisiz hayırlı olsun cümlemize..
    Kendisinin daha önce bilanço analizini okumuştum ancak sizin bahsettiğiniz yorumlarını silmiş sanırım bulamadım.. Şirket iyi gidiyor, fiyata da yansıyacaktır en kısa zamanda

Onda şüphemiz evet yok, gerçekten rakamlarımız iyi.biraz fiyata kısa sürede yansır umarım. Çok geri kaldı. 5 fk olur mu yahu! İnatla kodoşun teki 7.4 ı geçirmiyor.

Sayfa 139/327 İlkİlk ... 3989129137138139140141149189239 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •