Sayfa 421/676 İlkİlk ... 321371411419420421422423431471521 ... SonSon
Arama sonucu : 5401 madde; 3,361 - 3,368 arası.

Konu: AEFES - Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayii A.Ş.

1. Cola Avrupa CCEP Cola Avustralyayı 6.5 milyar usd piyasa değeri üzerinden almak için anlaşmaya varmış. Cola Tükiye'deki hareketi güçlendiren de bu sanırım. Umarım Efes' i de almaya karar verirler de bu at hırsızlarından kurtuluruz.

2.  Alıntı Originally Posted by Mira Yazıyı Oku
    Cola Avrupa CCEP Cola Avustralyayı 6.5 milyar usd piyasa değeri üzerinden almak için anlaşmaya varmış. Cola Tükiye'deki hareketi güçlendiren de bu sanırım. Umarım Efes' i de almaya karar verirler de bu at hırsızlarından kurtuluruz.
    Tuncay efesi satmaz. Ama cola satilirsa iyi olur.

Haa, bana kalsa efes de satilsin ama dikkat et gelen gideni aratmasin.

3. çok çıktı. viyana seferinden geri dönüyor.

4.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    soru gerçekten güzel
    bunları genel kurulda dile getirin

etap bilançosu kar zarar favök hasılat kur borç alacak niiçin yatırımcı ile paylaşılmıyor bu yapılan kurumsallıkla bağdaşıyormu ?

yabancı ortak bedavaya hisseşeri veririken efes 6 ay sonra niiçin 2 milyar değer üzerinden sermaye arttırımı yaptı

ortağın göremeyip efes yönetiminin etapta gördüğü potansiyel ne

hangi değerlemelere göre şirket değeri 2 milyar rakamı bulundu

bunu sorun izah etsinler
    aaa 5 büyük babayiyitten birine ben gibi bir gariban soru soracak sümme haşa........
    asla lütfedip cevap vermezler...
    bozguncu,bölücü der suçlarlar...

5.  Alıntı Originally Posted by candyshop Yazıyı Oku
    Anadolu Etap sadece "zarar" etti olarak bile yer almıyor bilançoda. Tam olarak negatif varlık olarak yer alıyor. Yani Anadolu Etap'ın bilançoda hiç yer almaması yer almasından evladır.

Eğer şirketin yönetimine soracaksan bu Anadolu Etap'ın neden böyle negatif varlık olarak bilançoda yer aldığını ya da genel kurula katılıp soracaksan sana örnek bir metin hazırladım:

bak beyim, sana iki çift lafım var. koskoca adamsın. paran var, pulun var, herseyin var. binlerce kişi calışıyor emrinde. yakışır mı sana ekmekle oynamak? yakışır mı bunca günahsızı, çoluğu çocuğu, karda kışta sokağa atmak, aç bırakmak? ama nasıl yakışmasın! sen değil misin borsada hisseni alıp şirketine yatırımcı olmuş kişilere bile acımayan, bir damlacık saadeti çok gören. anlamıyor musun beyim, hisseni satın alan insanlar senin ortakların. ama ben boşuna konuşuyorum. paylaşmayı tanımayan adama, paylaşmayı öğretmeye çalışıyorum. hıh, sen, büyük patron, milyarder, fabrikalar sahibi Tuncay bey! sen mi büyüksün? hayır, ben büyüğüm! ben, borsadaki yatırımcın! sen benim yanımda bir hiçsin, anlıyor musun, bir hiç! gözümde pul kadar bile değerin yok. ama şunu iyi bil, ne hisseme ne de hislerime hiçbir şey yapamayacaksın. yıkamayacaksın, dağıtamayacaksın, mağlup edemeyeceksin bizi. çünkü biz birbirimize parayla pulla değil, sevgiyle bağlıyız. bizler birbirimizi seviyoruz. biz bir aileyiz. biz güzel bir aileyiz. bunu yıkmaya senin gücün yeter mi sanıyorsun? dokunma artık şirketime! dokunma hisselerime! dokunma hislerime! dokunma +1 dinlenmiş birama! dokunma meyve ağaçlarıma! eğer onların kılına zarar gelirse, ben, ömründe bir karıncayı bile incitmemiş olan ben, hissedarın, hiç düşünmeden satarım hisselerimi anlıyor musun, satarım ve dönüp arkama bakmam bile!

İşin mizanseni bir yana, ben 2 yıldır bu konuyu konuşuyor, zaman zaman gündeme getiriyorum. Hatta bir çok defalar şirkete sordum ama yayınlanan bildirimlerdekinden farklı bir şeyler söylemiyorlar.
    bu gün kızdım yarısını verdim...hırsızdan pay almaya çalışmak çok zor bir süreç bıktım artık bu hırsız gibi iş çevirenlerden..keşke hepsini satsaymışım...yarın ilk iş onu yapmak...

6. Bence biraz sabır etmek lazım. Ha yukardan satıp daha aşağıdan almayı becerebiliyosanız bilemem

7. bu zavallı tuncayın bütün hisseleri böyle.düşünün anadolu asuzi hiç kar açıklamıyor yıllardır ama batmıyor bir türlü.her ülkeden sipariş alıyor satış yapıyor yahu bu tuncay özilhan ne kadar vatan perverki bu kadar sipariş alıpda kar edemeyen anadolu asuziyi.yıllardır hep büyüttü büyüttü .zarar ederken.bence bunlar incelenmeli vergi vermez bilançoyu zarar gösterir.mesela yazıcılar halka arz fiatına 20 yıldır gelemedi.yazıcılar ne vaadlerle halka arz oldu .ahah bence borsada bu gurupların bizlerde hisselerini almamalıyız aslında.yıllardır zarar ederken yatırımı devam ederken bile anadolu efes güzel fiatlardaydı şimdi.yerlerde sürünüyor.bu tuncay özilhanın hisselerine güven olmaz .ya migros gibi yabancı ortak olmalı kolada olduğu bibi bunlarda yabancı ortak olmasaydı onlarda kan ağlardı

8. msci bir alt lige düşünce bu fiyat düşesi normal;
    bazı yabancı yatırım fonları bunlar uzun vadeli işlem yapmayan fonlar yıllarca bekler alır ama satış yapmaz
    fon yatırım koşulu msci endeksine tabi olmalıdır
    msci endeksinden small cap düşünce bu fonlar mecburiyetten hisse satarlar
    daha önce ülker tofaş vs görüldü o zamanlar borsada kötüydü 3-5 ay kendilerine gelemediler efes şansı yatırım iklimi iyiyken bu değişiklik oldu çok fazla düşeceğini zannetmiyorum

Sayfa 421/676 İlkİlk ... 321371411419420421422423431471521 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •