Sayfa 157/1003 İlkİlk ... 57107147155156157158159167207257657 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 1,249 - 1,256 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    IPB %2,30 hisseyi azaltmalarına rağmen iyi bir oran
    dünkü getirisi olmasa %1,8 getirisi vardı endeksin ralli yaptığı son 1 ayda.
    aynı firmanın acd si ise son 1 ayda %13 dü dün itibariyle. Portföy yönetim kadrolarında ufak tefek farklılık var. Her ikisinin de hisse oranları hemen hemen aynı.
    İlginç bi durum. Sanırım bu portföylerindeki hisse farklılılarından kaynaklandı.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Düşüşte az, çıkışta az diye bir şey olduğunu sanmıyorum Sn. Hayran. Durum bence birebir Sn. Melihşah'ın dediği gibi. Yeni döneme ayak uyduramadı.
    demek istediğim, tam olarak bu arkadaşımızın bahsettiği felsefeyi doğrularcasına hareketler yapıyor. yükselişlerde daha az kazanıp düşüşlerde de daha az kaybedelim felsefesiyle yola çıktıklarına ben de inanmıyorum. sizlerin de belirttiğiniz gibi sonzamanlardaki büyük hisselere yönelimi başaramadılar ve sanki bu şekilde bir felsefeleri varmış gibi saçma bir duruma düştüler. ama şu da var ki birkaç aydır sağda solda sürekli olarak tüm endeksin fazla şiştiği ve bundan sonraki yükselişlerin daha çok bistyüz ve bist30 odaklı gerçekleşeceği dillendiriliyordu. bunu hesap edemeyip yok bankacılıktan arındırırsak, yok şurdan arındırırsak böyle olur falan demeleri hoş olmadı. inşallah yaşananlardan ders alıp zaten kısıtlı olan fonlarımız arasındaki yerlerini sağlamlaştırırlar. sonuçta hatasız kul olmaz.

3.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    dünkü getirisi olmasa %1,8 getirisi vardı endeksin ralli yaptığı son 1 ayda.
    aynı firmanın acd si ise son 1 ayda %13 dü dün itibariyle. Portföy yönetim kadrolarında ufak tefek farklılık var. Her ikisinin de hisse oranları hemen hemen aynı.
    İlginç bi durum. Sanırım bu portföylerindeki hisse farklılılarından kaynaklandı.
    ama açıkcası hem bu ıpb nin hemde acd nin bu öngörülemez garip performanslarını beğenmedim. İyi getiri elde etmek rassal gibi bu istanbulun fonlarında...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4. Bir kaç aydır elimde az da olsa gbc, ıpv ve tdg fonları var ama bunların mantığını bir türlü anlayamadım, şimdiye kadar iyi gidiyorlardı son zamanlarda verdiklerini geri almaya başladılar, satayım mı, yoksa ilave mi edeyim, ne zamanlar ilave edeyim bunlar mutlaka daha önce yazılmıştır. ama kaçırmışım herhalde.

5. Eger adamlarda endeks cikarken daha az cikayim, endeks duserken daha az duseyim felsefesi varsa toptan hatali.Toplamini aldiginda elde var sifir, endeks kadar bir getirisi oluyor.Endeks fonu alirim daha iyi.
    Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Eger adamlarda endeks cikarken daha az cikayim, endeks duserken daha az duseyim felsefesi varsa toptan hatali.Toplamini aldiginda elde var sifir, endeks kadar bir getirisi oluyor.Endeks fonu alirim daha iyi.
    Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    anlaşılan yılların tecrübesiyle istikrarlı getiri sağlayan alternatifim varken neden henüz kendini ıspatlamamış fonla uğraşayım, hele bir kanıtlasın kendini, en az 6 aylıktan başlayarak yükselişlerde düşüşlerde ya da endekslerin farklı performans sergiledikleri dönemlerde yeterli aksiyonu alabiliyor mu bir göreyim. ondan sonra alırım diye düşünüüyorsunuz. bol kazançlar.

7.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    anlaşılan yılların tecrübesiyle istikrarlı getiri sağlayan alternatifim varken neden henüz kendini ıspatlamamış fonla uğraşayım, hele bir kanıtlasın kendini, en az 6 aylıktan başlayarak yükselişlerde düşüşlerde ya da endekslerin farklı performans sergiledikleri dönemlerde yeterli aksiyonu alabiliyor mu bir göreyim. ondan sonra alırım diye düşünüüyorsunuz. bol kazançlar.
    Kesinlikle tam tamına bunu düşünüyordum.
    Daha iyi bir şekilde ifade edemezdim.
    Süreklilik sağlamış fonlar varken kendini ispatlamamış bir yere yatırım asla yapmam.
    Bu hisse seçiminde de böyledir.Kurumsal ve güven veren yönetim 1. şartım.
    Bu şartı sağlamayan hisseye 5 kuruş yatırmam.Orada da biriktirme yöntemiyle devam ederim yıllardır.

Bir fon için 6 aylık 1 yıllığını bir görelim.Mevcut durumdakilerden iyi misin kötü müsün ?

Bunların dışında bu tarz fonların yaygınlaşması piyasalarımız için çok faydalı.

Saygılar.
    Sevgiler.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Elinde benim gibi bir miktar nnf olan yatırımcılar için soru şu:

Son 1 ayda %9,73 getirisi olan nnf satıp son 1 ayda %27,31 getirili mac veya %22,81 getirli tkf alınır mı?

Bu nnf yönetimi galiba ciddi bir düşüşe oynuyor gibi geliyor bana, ama o düşüşte gelmiyor, bilemiyorum...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 157/1003 İlkİlk ... 57107147155156157158159167207257657 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •