Artan

1,41 14.63 18:10
28,38 10 18:10
55,00 10 18:10
267,50 9.99 18:10
123,40 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

47,70 -10 18:10
283,50 -10 18:10
45,36 -10 18:10
43,74 -10 18:10
12,99 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

13.711.567.177,20 18:10
10.895.811.089,25 18:10
8.802.742.609,10 18:10
8.085.116.003,38 18:10
7.196.277.142,40 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8007 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Yatırım Fonlarına, Borsa Endekslerine ve Hisselere W Bakışı-2

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Sızma zeytinyağına %33 zam yapmışlar.
    Canımı sıktılar.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Sızma zeytinyağına %33 zam yapmışlar.
    Canımı sıktılar.
    şeyhim bu sene zeytinyağının litrsini 28 TL den aldım. webster üstadımın yazın belekte kaldığı otelin tam karşısında GEBİZ diye bir yer var eski iptidai şekilde yağ sıkan bir atelya sanırım 1.5 asit falan yağ boğazı yakıyor. zeytin yağı bu. 0,4 dizyem zeytinyağı uçucu polifenollerin yadan ayrıldığı anlamına gelir.o yağı aldıktan sonra hangi yağı alırsanız alın farketmez. asidi düşüren her teknik zeytin sıkılrken sıcaklığın30 dereceyi geçmesi demektir ki.yağın enönemli vitamin silahları artık yoktur.

3.  Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    şeyhim bu sene zeytinyağının litrsini 28 TL den aldım. webster üstadımın yazın belekte kaldığı otelin tam karşısında GEBİZ diye bir yer var eski iptidai şekilde yağ sıkan bir atelya sanırım 1.5 asit falan yağ boğazı yakıyor. zeytin yağı bu. 0,4 dizyem zeytinyağı uçucu polifenollerin yadan ayrıldığı anlamına gelir.o yağı aldıktan sonra hangi yağı alırsanız alın farketmez. asidi düşüren her teknik zeytin sıkılrken sıcaklığın30 dereceyi geçmesi demektir ki.yağın enönemli vitamin silahları artık yoktur.
    Zeytinyağı alınıp depolanacak bir üründe değil maalesef.
    Işık, ısı ve en önemlisi oksijenle teması bu yağı öldürüyor.
    Koyu renkli şişede, 21 derecenin altında ve havayla temasını kesecek şartlarda tutmak lazım ki bunu evde yapmak mümkün değil.

Birde şu var
    Asit oranı %0,8 e kadar olan zeytinyağları "sızma" olarak adlandırılır. Asit oranı %2 den az olan zeytinyağları "natürel birinci " olarak adlandırılır.

Zeytinin toplanma zamanı, kasası ve sıkıma götürülme süresi bile önemli.

Ekim ayı başlarında zeytinler henüz yeşil iken erken hasat döneminde yere değmeden toplanır, delikli hava geçirgen 20-25 kg alan kasalara konur. Bekletilmeden aynı gün içerisinde fabrikaya götürülür ve sıkıma alınır. Çuvallar yerine kasalarda taşınarak zeytinin kızışmasının dolayısıyla yağda olumsuz tatlar oluşmasının önüne geçilir.

Zeytinyağı 20 derecelerde hiç su ilave edilmeden 2 fazlı sistemde soğuk sıkım (cold press) yöntemiyle sıkılır. Bu üretim şekliyle sağlık için yararlı olan vitaminler, fenolik bileşenler en üst seviyede tutulur.

Zeytinyağı çelik krom tanklarda, azot gazı altında saklamaya alınır. Krom tanklarının bulunduğu alan ayrıca iklimlendirme yapılarak 18C-22C derecede tutulmalıdır.

Bu şartları taşıyan yağ da 95 lira oluyor maalesef.
    https://www.nerminhanim.com/kalite-ve-odullerimiz

Zeytinyağı alınıp depolanacak bir üründe değil maalesef.
    Işık, ısı ve en önemlisi oksijenle teması bu yağı öldürüyor.
    Koyu renkli şişede, 21 derecenin altında ve havayla temasını kesecek şartlarda tutmak lazım ki bunu evde yapmak mümkün değil.

Birde şu var
    Asit oranı %0,8 e kadar olan zeytinyağları "sızma" olarak adlandırılır. Asit oranı %2 den az olan zeytinyağları "natürel birinci " olarak adlandırılır.

Zeytinin toplanma zamanı, kasası ve sıkıma götürülme süresi bile önemli.

Ekim ayı başlarında zeytinler henüz yeşil iken erken hasat döneminde yere değmeden toplanır, delikli hava geçirgen 20-25 kg alan kasalara konur. Bekletilmeden aynı gün içerisinde fabrikaya götürülür ve sıkıma alınır. Çuvallar yerine kasalarda taşınarak zeytinin kızışmasının dolayısıyla yağda olumsuz tatlar oluşmasının önüne geçilir.

Zeytinyağı 20 derecelerde hiç su ilave edilmeden 2 fazlı sistemde soğuk sıkım (cold press) yöntemiyle sıkılır. Bu üretim şekliyle sağlık için yararlı olan vitaminler, fenolik bileşenler en üst seviyede tutulur.

Zeytinyağı çelik krom tanklarda, azot gazı altında saklamaya alınır. Krom tanklarının bulunduğu alan ayrıca iklimlendirme yapılarak 18C-22C derecede tutulmalıdır.

Bu şartları taşıyan yağ da 95 lira oluyor maalesef.
    https://www.nerminhanim.com/kalite-ve-odullerimiz
    üstadım yazdıklarım canını sıkabilir. işin teorisi öylede pratiği öyle değil.
    pratikte şöyledir. zeytin toplanırken yeşil olsun siyah olsun. yere örtü atılır çırpılan zeytin bunun üstüne düşsün diye. ancak yarısı düşer. onun dışında, çırpılan zeytin çırpılmadan ve yere düşünce zedelenmeden dolayı yara alır. eğer bu toplanan zeytin hemen sıkılrsa asit oranı düşük olur. ama maalesef fabrikada sıraya gireler. en erkeni 3 günde sıra gelir. haliyle asit oranı çok olduğundan dolayi bu. yeni teknik sistemlerle düşürülür. zeytin yağı 1 2 yıl bir şey olmaz. tabiki cam kavanoz ve karanlık yerde saklıyacaksın. evde onun br köşesi olmalı. her yıl 30 kg alırım.yağ hava ile temas edince aynı kokuyu üzerine alır.
    üstadım. link teki firmayı inceledim. bana o tatlı lafları yazacağına. nasıl bir fabrikada sıktığını göstersin. eğer çelikçuvallarda sıkıyorsa bende veririm bu parayı

üstadım. birde benim şöyle bir görüşüm var.
    erken hasat demek daha olgunlaşmamış zeytin demek. olgunlaşmış zeyin kadar iyi vitamini minerali tam olmuyor gibi geliyor bana

6.  Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    üstadım. birde benim şöyle bir görüşüm var.
    erken hasat demek daha olgunlaşmamış zeytin demek. olgunlaşmış zeyin kadar iyi vitamini minerali tam olmuyor gibi geliyor bana
    Valla bilmem ki
    Millet erken hasat deyip duruyor.Galiba dalda durdukça asitliği artıyormuş.

Gerçi ben bu fiyatları görünce hepsinden vazgeçtim.

BIM'den alıyorum artık

Valla bilmem ki
    Millet erken hasat deyip duruyor.Galiba dalda durdukça asitliği artıyormuş.

Gerçi ben bu fiyatları görünce hepsinden vazgeçtim.

BIM'den alıyorum artık
    ankarada iken

https://www.ferhatoglu.com/kategori/...i#labels=211-2

NATUREL SIZMA SOĞUK SIKIM (TAŞ BASKI) ZEYTİNYAĞI 5 L
    ÜRÜN KODU: AFRUZ569
    200,00 TL
    bunu alıyordum.

8.  Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    ankarada iken

https://www.ferhatoglu.com/kategori/...i#labels=211-2

NATUREL SIZMA SOĞUK SIKIM (TAŞ BASKI) ZEYTİNYAĞI 5 L
    ÜRÜN KODU: AFRUZ569
    200,00 TL
    bunu alıyordum.
    Litreliği 50 TL olmuş burda da.
    Valla bunların fiyat artış huzına TSKB'de yetişemez.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •