Sayfa 371/1003 İlkİlk ... 271321361369370371372373381421471871 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 2,961 - 2,968 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. Bu arada sabah Bloomberg de Gizem "medyan beklenti 150 baz puan ama aslında merkez faiz arttırmayabilir de, çünkü şu an zaten reel faiz veriliyor" gibilerinden bir şeyler söyledi. Şüphelenmedim değil, sabah sabah bunlara bir talimat mı geldi acaba

2.  Alıntı Originally Posted by Ege35 Yazıyı Oku
    Ben "bahsedilen zaman aralığı içinde alınan fonların (23.12-31.03) , bir daha hiç stopajları olmayacak." görüşüne katılmıyorum. Burada ciddi bir karışıklık var. Fonların mevduat ve bono gibi vadeleri yok. Fiyatları günlük belirleniyor. Bu sebeple sadece bahsedilen aralıkta stopaj muafiyeti olabileceğini düşünüyorum. Yetkililerden bu konuda ek bir açıklamaya ihtiyaç var.
    Doğru hocam, dediğiniz gibi de olabilir, benim bir fikrim yok açıkçası, sadece aktarılanı buraya da yazayım dedim.
    Zaten artık sıkıldım, sattım, başka ppf'ye dönüştürdüm, klasik ortadoğu işleri, hiç bir şeyde netlik, intizam yok.
    Tek korkum bu iş bittiğinde , ppf'lerin %15 ile dönmesi. bonolar da 10 iken sıfırlanmış dönüşlerinde 15 ile dönmüştü.
    Regülasyon, yeni düzenleme, kararname, değişiklik deyince hep kalbim küt küt atar. Er geç hepsi aleyhime oldu cunku.
    Keşke Diyojen'nn dediği gibi hiç gölge etmeseler, başka ihsan istemem. Para piyasalarına hiç dokunamsalar her şey daha güzel olacak.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by Ege35 Yazıyı Oku
    Bu arada sabah Bloomberg de Gizem "medyan beklenti 150 baz puan ama aslında merkez faiz arttırmayabilir de, çünkü şu an zaten reel faiz veriliyor" gibilerinden bir şeyler söyledi. Şüphelenmedim değil, sabah sabah bunlara bir talimat mı geldi acaba
    geçen 400 puan yaptıklarında zaten piyasada 15 veriyordu. asıl bu toplantı da ne yapacağını bekliyorlar. 300 aşağısı kurtarmaz.

4. Bence bu stopaj işini fazla abartıyorsunuz. Yıllarca elinde PPF tutacak adamın bu forumda işi olur mu bilemiyorum.

Bu arada bankalarda sihirli bir değnek yok, yazılımcıların sistemi istendiği gibi ayarlaması biraz zaman alıyor, ancak geriye doğru da mağdur olanlar varsa düzeltilir. O yüzden bugünlerde deneyenler varsa stopajın halen kesildiğini görebilirler.

Ben bir bankanın ödeme sistemleri bölümünde çalışıyorum, son 2 yıldır bu ani değişikliklerle mücadele ediyoruz zaten. Gün içinde karar geliyor, ertesi gün uygulamada olmasını istiyorlar. Ancak bir tuşa basıp uygulamaya alınacak şeyler değil bunlar, bu işlerin azcık içinde olan ne demek istediğimi anlayacaktır. Ufak bir değişiklik bir birine girmiş pek çok arka plan uygulamasını etkileyebiliyor. O yüzden birşeyi yaparken, başka bir şeyi bozmamak için şu an yazılımcılar üzerinde çalışıyordur muhakkak, ancak yılbaşına kadar çok da fazla bir şey beklemeyin.

Sadece takibini yapın, hatalı durumda itiraz edin, Banka sizi kaale almıyorsa BDDK,Cimer çok etkili oluyor, geriye dönük yıllar öncesine ait işlemler de olsa bir şekilde düzeltiliyor.

5.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ben sattım bütün filleri, yarın da ppz'ye çevireceğim, artık ne olursa olsun, hem bahane oldu. ppz bir tık daha iyi.

TEB geçen sene coronadan önce de yogun uzundaydı. Hemen hemen hiç birini çıkamayıp çok yoğun zarar yazdı. 2-3 senedir viop long tarafını sürekli domine ediyor. Ancak viop takası pratikte pekte ipucu veren bir şey değil bence.Ben 12 -13 yıldır bununla ilgili bir işaret görmedim. Ne düşünürseniz bazen oluyor, bazen olmuyor. Yazı -tura gibi.
    Yabancıların long, yerlilerin short oldugu zamanda çöktüğüne de şahit oldum. Toplu değil, dağınık tarafa ( milletin ky dediği tarafa ) 25 bin puan gittiğine de şahit oldum. Sadece yukarı beklenti ile değil, hedge vs. maksatlı da olaiblir.
    2007 krizinden önce efg istanbul vardı hep uzun tarafında . long kontratların %90'ı hep onlardaydı. Ama spot 58 bin 22 bine düştü elindekilerle birlikte.
    Yani ben şahsen, takasın anlamlı bir ipucu verdiğine şahit olmadım. Ne düşünürseniz %50 tutuyor, tutan akılda kalıyor, algıda seçicilik oluyor. Deustche, citi, merryl gibi kurumların hepsinin short olduğu dönemde yukarı ralliler de gördüm.
    Benim kendi yazdığım onlarca sistem var, biraz meraklı olduğum için, 5 dakikalık mumlarla onlarla trade ediyorum açıkçası. piyasa ne derse, ne yöne giderse o yöne gidiyorum. Hiç beklentisiz, tahminsiz. Ne haber, ne takas vs. bakmıyorum. Zaten en uzun pozisyonum bir bucuk saat sürüyor. Hiç bir geceye pozla girmiyorum.
    Çok teşekkürler bilgilendirme için. Bugüne kadarki tecrübelerimden edindiğimde sizinkilerle benzer. Ama insan yinede şüphelenmeden edemiyor ve ben mi acaba farkı düşünüyorum/bir şeyler kaçırıyorum hissine kapılıyor bazen.
    Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by Drupalist Yazıyı Oku
    Fiyatla ilgili değil ki çelişki üstadım, stopaj oranı fonu alırken neyse, satılana kadar ona sabitlenir miyi tartışıyoruz aslında.

Daha önce benzer bir düzenleme yapıldıysa o zaman nasıl uygulandığını bakmak lazım.

Ya da birileri çıkıp açıklama yapacak. Haydar Bey'e bir soralım Twitter'dan bakalım ne diyecek.
    Biliyorum anlatmak istediğim ömür boyu muafiyet yazılmış böyle bir şey mümkün değil.

7.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    arzum tavan olmuş, alanlara duyurulur...
    2000 lot istedim 19 lot gelmiş, bizi pek sevindiremediler ama ne yapalım.

8. Katılım hisse fonlara yakın plan(1 aylık periyot) günlükte baktığımızda, aralarında bu sıralar günbegün farklı getirilerle karşılaşıyoruz.

Son 1 ay olarak güncel verilerle baktığımızda, aralarındaki son 2-3 günlük performanslar nedeniyle Rbh 2. sıraya düştü, Kpc 1. sıraya geldi. Mps'de 2-3 gündür bir toparlanma var ama halen son 1 aylık verilerde Kpc ve Rbh'nin gerisinde. Elz bir aylık veri oluşmadığı için değerlendirme dışı ama, tefastaki ilk veriden(8 aralık) bu güne baktığımızda bu 4lü arasında performansta şu anlık en geride.(Sharpe oranı, standart sapma vs.)

Orta vade 3-6 aylık geçmiş performansta ise halen Rbh önde gidiyor. Geçmiş performansın, gelecekte de aynı şekilde garantili olacağı tabi ki de düşünülmemeli.

Sayfa 371/1003 İlkİlk ... 271321361369370371372373381421471871 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •