Originally Posted by
666
Tamam, umarim Is Bankasi kazandirir. Benim tahminimce bankaciligin onundeki butun problemler fiyatlandi senelerdir.............ABD'de banklar da Pfizer ve Moderna'nin asilarindan sonra dipten dondu........
İş Bankasının kurumsal yapısının ciddi bir şekilde yeniden yapılandırılmaya ihtiyacı var. Bankanın bünyesinde pek çok iştirak var ve bunlar iç içe geçmiş durumda. Bankanın bu iştirakleri ayrı ve de bankadan bağımsız bir çatı altında toplaması gerekiyor bana göre. Bir holding kurarak tüm iştirakleri bu holding çatısı altında toplamalılar, bu holding bankadan bağımsız olacak ama doğal olarak ana hissedarı da İşbank olacak.
ABD bankaları dipten çok güzel döndüler. Mesela Bank Of America'nın piyasa değeri 260 milyar dolar şu anda. İşbankasının piyasa değeri 4 milyar dolar ancak ediyor, bir BoA 75 tane İşbank ediyor. Bu arada BoA defter değerinin ful değerinden yani %100'ünden ve de 15 F/K'dan işlem görüyor. İşbankası ise DD'nin %45'inden ve 4 F/K'dan işlem görüyor.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den aldığım AKBNK'ları 11 Aralık'ta 69.25 den verdim. 2.5 ayda %12 kar elde ettim. Artık ful nakitteyim.
Yer İmleri