Sayfa 100/1002 İlkİlk ... 50909899100101102110150200600 ... SonSon
Arama sonucu : 8015 madde; 793 - 800 arası.

Konu: Viop-XXXI

1.  Alıntı Originally Posted by Verge Yazıyı Oku
    Ya şu açığa satış olayı sürekli dillendiriliyor, yok açığa satış olsaydı şöyle olurdu, yok böyle olurdu...

Bu arkadaşların kurduğu ( ki bence kesinkes yanlış olan) argümana göre açığa satış olsa, yan kağıtlar ya da bist30 dışı hisseler yükselemezmiş...

Bu tarz yorum yapan arkadaşlara sürekli içimden muhalefet ediyorum, ama artık bunu yazıya dökmenin zamanı geldi...

1 - Açığa satış zaten en serbest olduğu dönemlerde bile her kağıtta yapılamıyordu, belli bir grup hissede sadece açığa satış yapılabiliyordu, eski gruplama metoduna göre yanlış hatırlamıyorsam A grubu hisselerde vardı sadece gibi...

2 - Sığ hisselerde açığa satış olsaydı eğer son 9 aydır yaşadığımız momentumla bu kağıtlar şimdikinin bile iki katı fiyatlarda olurdu, sığ bir tahtada açık yapmak kendini açık hedef haline getirmek demektir...

3 - Bu sığ kağıtların hepsi sahipli, bu hisselere gazoz kapağıyla sahip olunmuyor, hepsinin sahibi patron, büyük spekülatör vs adamlar, bir hisseyi aldıktan sonra hisse emisyonunu an be an takip ediyorlar, böyle bir durumda açıkçı da varsa tahtada anasından emdiği sütü burnundan getirmeden bırakmazlar, ki bu da tahtanın logaritmik olarak yükselmesi ile sonuçlanır...

4 - Gel - gelelim çok yüksek likiditeye sahip bist30 hisselerine, ki bist30 pazarında 1 temmuz itibariyle açığa satış yasağı kaldırıldı, şimdi 1 temmuz itibariyle bazı bist30 hisselerinin fiyatı ile gördükleri zirve rakamını aşağıya yazıyorum...

- GARAN 8.50, gördüğü en yüksek 10.82, yani yükselişe engel olamamış açığa satış...

- YKBNK 2.47, gördüğü en yüksek 3.35...

- TSKB 1.32, gördüğü en yüksek 2.80, iki kattan fazla primlenmiş...

- KRDMD 3.30, gördüğü en yüksek 7.42, açığa satış serbest olduktan sonra %120 den fazla prim yapmış...

- EREGL 8.50, gördüğü en yüksek 16.50, açığa satış yasağı kalktıktan sonra neredeyse o da ikiye katlamış...

- PETKM 3.60, gördüğü en yüksek (bugün gördü) 5.45, tam %50 prim...

- SİSE 5.95, gördüğü en yüksek 8.20...

- ARCLK 20.0, gördüğü en yüksek 36.30, neredeyse iki kat...

- DOHOL 2.25, gördüğü en yüksek 4.27, neredeyse iki kat...

- KOZAL, GUBRF yazmıyorum bile...

Sen giden kağıtları yazmışsın diyeceklere peşin cevap: BİST30 un neredeyse yarısını yazdım zaten, inanın geri kalanların hepsi de primli, düşen ise hiç yok...

Şimdi açığa satışın yasak/serbest olmasının kağıt üzerinde düşüş yönlü bir baskı oluşturup oluşturmadığına siz karar verin...

Son bir not: Yükseliş trendinde hiçbir güç trendin karşısında duramaz...
    Hocam söylediklerinize ek olarak, yan kağıtlar senelerdir sürünüyordu suratına bakan yoktu bakın ben 1 - 2 FK ile çok kağıt aldım aklım havalam almıyordu nasıl bu kağıt bu fiyat diye, o zamanlar şimdiye göre acemi olmasam her birine çok değil 10 ar bin atsam şu an portföy 20m üstüydü çok net.

Ancak şunu da söylemem lazım kesinlikle bazı hisselerde korkunç balon var. Örnek göstermeyeceğim çünkü taşıyan eden çıkıyor kavga çıkıyor ama bedava verseler hissesini devir almayacağım kağıtlar var üstüne para verseler almayacaklarım da var bakıyorum tavan tavan tavan. El insaf. Bu anomalidir, BIST 30 ucuz hala ucuz DOHOL 5 altı bedava defalarca yazdım biliyorsunuzdur bankalar komik fiyatlarda ama xçöp endeksinde balon yok diyemeyiz.

2.  Alıntı Originally Posted by Verge Yazıyı Oku
    Ben buna trendi İNKAR diyorum...

Badem olsun, fıstık olsun, ceviz olsun farketmez ben para olmadan yükselen tahta görmedim, gören de yalan söylüyordur...

Cem mem dediğin adam PETKM e tarihi zirve yaptırdığında 100 mn lot mal aldı, yaklaşık 500 mn TL para bastı tahtaya, o gün BES fonlarından tut da yabancı kurumsal fonlara, ky ye kadar herkes malını sattı, CEM OKULLU da parasını bastırıp aldı...

Adam koca BİST i parasıyla dövdü resmen, her direnç çizgisini parayla kırdı...

O yüzden diyorum, hiç bir güç trendin karşısında duramaz diye, çünkü trendler parayla yapılır, bir tarafta sınırlı emisyona sahip hisse senetleri, diğer yanda neredeyse sınırsız miktarda para, alıcı hisseleri aldıkça emisyonu daha da düşer...

Siz hikayelere devam, badem olmasa bu hisseler yükselmezdi diye...

Badem, ceviz, fındık birinin gelip bu piyasayı yapması lazım kardeşim...

Bu nasıl saçma bir argümandır...
    TREND i inkar etmiyorum..
    20 tl lik bir kağıt 600 den işlem görüyorsa bunun adı TREND değildir..

Lütfen soruma cevap veriniz..
    Pandemi başında panik anında yasaklanan açığa satış neden hala ısrarla kapalı tutuluyor..?

3. Hayır işin ilginci verge diyorki patron kağıtlarında açığa satış yapan adamı yakarlar falan ..
    Yahu ben bizzat yanyana iş yaptım bu tür adamlar da..
    Çok da güzel paralar kazandılar..
    Hatta borsada en hızlı para açıkcılar ile ayı piyasasında kazanılır..

Mndrs gün için yüzde 7 bastılardı yüzde 3-4 artıdan..
    ertesi günlerdede devam etti..
    patronla anlaşmalı falan da değillerdi yani..
    bayağı bayağı milyonlarca tl ile girip basıyorlardı..

bas bas bas yık yıkkk ver abi verrrr bağırışlarını hala hatırlarım ya..

İşin komiğide..Trend mrend işte bi indikatör falan ında bozdun mu (adamların umurunda deel haa basıyor o ) bu sefer elinde mal taşıyanlarda basmaya başlıyor..Tahta tam manası ile yıkılıyordu..
    Tabi bizim kiler bunların mallarını alıp kaparlardı genelde..
    ama teknik bozuldu diye çok mal gelirdi tahtaya..

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    TREND i inkar etmiyorum..
    20 tl lik bir kağıt 600 den işlem görüyorsa bunun adı TREND değildir..

Lütfen soruma cevap veriniz..
    Pandemi başında panik anında yasaklanan açığa satış neden hala ısrarla kapalı tutuluyor..?

Cevabı basit, yüksek volatiliteye engel olmak için...

Düşüş trendinde ( ara düzeltmeler) piyasa yapıcının malını daha rahat satması için...

Ama yükseliş trendinde açıkçılar mazot tan başka birşey değil...

Benim açıktan çok iyi para yapmış arkadaşlarım var diyorsunuz...

Ben açıktan para yapılmaz demiyorum zaten, düşüş trendinde her türlü iş yapar...

Ama yükseliş trendinde hiç bir şekilde piyasayı aşağı baskılayacak bir regülasyon değildir açık...

5. Bir kere açığa satışın ruhunu bilmek gerekir öncelikle...

Bir açıkçının maksimum para kazanma marjı %100 dür, ki o da teoriktir, hiçbir hisse belirli bir fiyattan sıfıra inmez...

Öte yandan açıkçının para kaybetme marjı teorik olarak sonsuzdur, hadi sonsuzunu geçtim, 10 kat 20 kat para kaybetme olasılığı her zaman mevcuttur...

TKURU da açık yaptığını düşünsene 20 liradan açık yapıyorsun 1000 lira oluyor 50 kat...

Hisse sığ kapanma şansı da vermiyor çünkü satıcı yok, emisyon sıfıra yakın...

Böyle bir durumda tahta yapıcı 5 tavanda tahtayı bıraksa, bir 5 tavanda açıkçı çektirir, çünkü eli mahkum...

6.  Alıntı Originally Posted by Verge Yazıyı Oku
    Cevabı basit, yüksek volatiliteye engel olmak için...

Düşüş trendinde ( ara düzeltmeler) piyasa yapıcının malını daha rahat satması için...

Ama yükseliş trendinde açıkçılar mazot tan başka birşey değil...

Benim açıktan çok iyi para yapmış arkadaşlarım var diyorsunuz...

Ben açıktan para yapılmaz demiyorum zaten, düşüş trendinde her türlü iş yapar...

Ama yükseliş trendinde hiç bir şekilde piyasayı aşağı baskılayacak bir regülasyon değildir açık...
    yaprk 106 tl den 22 ye düştü oradan 160 a gitti..İyi ki volatiliye yok..Bunun gibi 10 larca hisse sayarım volatilite olmayan!!

Tekrar ediyorum 20 tl den 600 olmuş bir kağıtta trend var efendim ..diyemezsiniz..Bu trend değildir..

Bu arada..
    açığa satışın açık olduğu durumlarda tahta yapıcı patron spekülatör ne derseniz..
    Daha rahat mal satar..

Son olarak..
    boksörün bir kolunu bağlarsanız dayak yerse..efendim yeterli antreman yapamadın da dayak yedin diyemezsin...
    yada açığa satışı yasaklarsan efendim yükseliş trendi var da ondan ; diyemeyeceğin gibi..
    açığa satış da olsa önünde duramazdı diyemeyeceğin gibi..

o zaman viop da short poza yüzde 20 gelir vergisi getir..hatta shortu yasakla..
    borsa uçuncada vay efendim trend var..

ee var tabi..sen borsayı bi yöne kanalize edersen herşey olur..

ABD de falan da bu işler iyice zıvanadan çıktı ..daha da çıkacak..
    adam hala 1.9 trilyon dolar adam başı 1400 dolar diyo..

7.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

o zaman viop da short poza yüzde 20 gelir vergisi getir..hatta shortu yasakla..
    borsa uçuncada vay efendim trend var..
    VİOP ta şort yasaklanırsa long pozisyonun karşılığını kim açacak...

Longa long mu...

Öte yandan VİOP şorta %20 vergi getirilse, likidite %80 düşer, piyasada derinlik biter...

8. Ne yazikki ulus olarak oz guvenimizi kaybetmisiz...Bu cok buyuk bir sorundur....ve bu sorunun gecmisi 100 yildan fazla oncesine gidebiliyor..,

Ataturk zamaninda bu sorunu net gormus ve iyi analiz etmisti..... Onun icin halkin oz guvenini tekrar kazanabilmesi icin surekli moral, umut ve guven saglayan sloganlar ortaya atmis.....Turk ogun Calis guven...Turk milleti caliskandir....Turk milleti zekidir.... vb...

Turkiyenin egitimli insan kaynagini kucumsemeyin. Devlet uzun vadeli, guclu ve istikrarli programlar hayata gecirilirse uzay calismalarinda 10 yilda iyi bir seviyeye gelebiliriz. Bu konuda bir kuskunuz olmasin... Yeterki program ve projelerde devamlilik saglansin.... Gerisi adim adim gelecektir. ....

TEI, sadece 6-7 yillik bir surede 3 adet dizel ve benzinli turbo havacilik motoru uretmeyi basardi. Kale Fuze motorunu gelistirdi. Su anda Tumosan ve BMC 400-1500 hp arasi 8 yerli dizel motor projesini yurutuyorlar. Bazilari bitmek uzere Takriben 5 yil sonra BMC 1500 hp lik tank motorunu tamamlar....

Almanya daha 150 yil oncesinde bir ulus bile degildi...28 ayri bagimsiz beylikten olusuyordu...Bugun ise Avrupanin en guclu ve gelismis ulkesi....

Her donem Birileri bilincli bir caba ile bu milletin oz guvenini yok etmeye calismistir. Onun icin ne zaman ulke ciddi projelere el atip gundeme getirse bu hamleleri alaya almis ve sulandirmaya calismistir...Elbette her buyuk projenin basari olasiligi ilk hamlede %100 garanti degildir.....Vazgecmediginiz ve calismayi inancla surdurdugunuz surece basarili olursunuz...

Sayfa 100/1002 İlkİlk ... 50909899100101102110150200600 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •