Alıntı Originally Posted by JoNaThAn Yazıyı Oku
VUK tablosu hoşuma gitti onun da, UFRS görmedim henüz. Ama şunu diyeyim, nafta-etilen marjından ötürü net kar beklediğim seviyelerde gerçekleşmiş son çeyrekte; VUK'tan hatırladığım (ki dağıtılabilir kar o) son çeyrek 600 milyon gibi bir kar söz konusu. Bunu 2021'e uyarlarsak, bütün yıl boyunca 2,5 milyar civarı bir kar gelebilir. Yani ödenmiş sermaye kadar kar. Bu da onu 2 haneye yaklaştırır diye tahmin ediyorum. Hisse başı 1 lira temettü verme imkanı olabilir ama genelde yarısını dağıtır, 50 kuruş verir. 2022 başlarından bahsediyorum. Bu açıdan olumlu. Benim gördüğüm bu.

Ancak yollarımı başka bir hisse için ya geçici, ya kalıcı olarak ayırdım. İkisinde de yanılacağımı sanmıyorum ama hangisi daha çok kazanç getirecek, bekliyorum. Geçen yıl yaptığım analiz dahilinde bugün itibaren %100 bir kar potansiyelinden vazgeçerek neye yöneliyorum, ne istemekte, neyi amaçlamaktayım bilmiyorum ama ben de göreceğim.
Hocam az da olsa tekrar Petkim de olsanız bence hemde sizin gibi değerli yorumlarınızı da takip ederiz ayrıca nafta etilen marjının önü çok açık önümüzdeki yıllarda malum pandemi plastiğe olan ilgiyi zirveye çıkaracak