Sayfa 694/909 İlkİlk ... 194594644684692693694695696704744794 ... SonSon
Arama sonucu : 7265 madde; 5,545 - 5,552 arası.

Konu: TCELL - Türkcell

1.  Alıntı Originally Posted by alfabetagama Yazıyı Oku
    Sn. Burutay
    Biraz önce bir mesaj yazmıştım ama silindi galiba..

Uzun zamandır bu kadar güzel bir "dil" e sahip kelimelere rastlamamıştım..
    Saygılar..
    Teşekkür ederim sevgili alfabetagama, sanırım tüm meslek hayatım, her türlü yasal ve idari mevzuatı; öncelikle lafzı yani metni daha sonra da ruhu yani gerekçesi ve amacını tam doğru bir şekilde anlayacak şekilde okumak ve çok sayıda rapor, dilekçe, dava dilekçesi, vb yazmakla geçtiği için olsa gerek tabiatıyla böyle bir meleke gelişmiş olabilir. (Ama avukat değilim)

Ama bak böyle yazınca da önce Cem Karaca'nın daha sonra da Volkan KONAK'ın yorumladığı Mehmet'a ağıt türküsündeki dize aklıma geldi iyi mi?

"Hem okudum hem de yazdım
    Yalan dünya senden bezdim oy."

https://www.youtube.com/watch?v=C4seXEYHj6A

https://www.youtube.com/watch?v=AamVM2pkrwU

2. Sayın Burutay iyi niyetli açıklamalar için teşekkürler.

Dün akşam okuduğumda yorum yapan arkadaşın

keşke 2019 karındaki varlık satışından gelen geliri de yazmış olsaydı diye düşündüm.

Yorumdaki son cümleler biraz şüphe uyandırmadı değil.

Elbette farklı bakış açısı ile yazılan yorumlar yatırımcının faydasınadır.

Son çeyrekteki bazı olumsuzların sebeplerine de bakılmalı.

Bunlardan biri yüksek yatırım giderleri olabilir mi? Diye düşündüm.

Yada bazı kalemlerde olumsuz varsa 2021 ilk çeyreği konusunda

bunların görünümü ne olur? Bunlar sorgulanabilir.

yatırım Tavsiyesi Değildir

3.  Alıntı Originally Posted by Burutay Yazıyı Oku
    Bak muhterem kardeşim. Zaman zaman, tamamen doğruyu anlamış olduğum halde sırf polemiği sürdürmemek adına "ben konuyu yanlış anlamışım deyip geçiştiriyorum ama bu kez demeyeceğim".

Ben tabii ki yazdıklarınızı çok iyi okudum ve spesifik olarak 3. çeyrek ile 4. çeyrek sonuçları arasında bir mukayese yaptığınızı çok iyi anladım ama şirketin tüm mali performansını, salt 2020 yılının 4. çeyreğinde kaydedilen vergi gelirine indirgeyerek analiz etmiş olmanız ve bütüncül bir değerlendirme yapma yoluna gitmemiş olmanız benim sizin niyetinizi sorgulamaya itti. Açıkçası sizin açıklanan mali tablolarda hangi olumsuz unsuru bulabilir ve kullanabilirim niyeti ile yaklaştığınız izlenimine kapıldım ve bu nedenle de bir karşı analiz yapma gereği duydum.

Kaldı ki, sizin de bildiğiniz üzere; bir şirketin mali performansının değerlendirilmesi açısından çeyrek dönemlerdeki ticari performans da önemlidir ve mali gidişatı görebilmek için çeyrek dönemlik sonuçlar da dikkatle takip edilir ama bir şirketin mali performansının değerlendirilmesi açısından en önemli unsur yıllık bazda oluşan mali sonuçlardır. Nitekim kurumlar vergisi yıllık net kar üzerinden hesaplanır ve ödenir ve kar payı yıllık net kar baz alınarak hesaplanır ve dağıtılır.

Böylesi bir gerçek var iken sizin ;

-Adeta cımbızlama yöntemi ile tek bir unsuru (şirketin vergi geliri kaydetmiş olması) magnifiye ederek negatif bir yorum yapmış olmanız ve diğer tüm olumlu unsurları adeta vaka-i adiyeden hususlar gibi lanse etmiş olmanız ,

-Bununla da yetinmeyerek olayın sadece negatif yönünü görmeye çalıştığınızı itiraf edercesine ben bilerek olumsuz kısmını yazdım " Belki başka birisi de olumlu tarafları yazar " demiş olmanız ,

-Hatta bununla da yetinmeyerek, sanki bu mecrayı takip ettiğini düşündüğünüz büyük ölçekli yatırımcıları /analistleri eğer görmedilerse ben uyandırayım niyetiyle söylenmiş gibi duran " Tabi şöyle bir şey de var. Bu yazdıklarımı ağaların bilmemesi veya öngörmemesi imkansız. Zaten benim değil ağaların görüşü önemli.",

cümlesini sarf etmiş olmanız nedeniyle ben de daha bütüncül yaklaşımla olayı değerlendirme ve kendi tezimi açıklama gereği duydum.

Son olarak; merak etmeyiniz, o kadar uzun süredir bu piyasada işlem yapıyorum ki, ben bir yatırımcıyı, spesifik olarak bu şekilde yazmaya iten psikolojiyi çok iyi bilirim.

Sizin elinizde külliyatlı miktarda TCELL olacak, pandemi ortamında halka açık şirketlerin önemli bir kısmı zarar ya da geçmiş yıla göre çok daha kötü karlar açıklamış iken bu şirket geçmiş yıla kıyasla oldukça iyi bir yıllık kar açıklamış olacak ve buna rağmen primsiz olacak ve ortalıkta bir sürü aracı kurum kaynaklı hedef fiyat uçuşuyor olacak, ilaveten bağlı ortaklık konumundaki Superonline'ın 2021 yılında halka arz edilebileceği söylentileri kamuoyuna bir haber sitesinde yayınlanacak şekilde sızmış ve yalanlanmamış olacak ve güya elinde külliyatlı miktarda TCELL bulunduran siz, vergi geliri meselesini büyüterek (üstelikte geçmiş yıl en az bu tutara yakın bir iştirak satış gelirinin, mukayesede baz rakam olan önceki yıl dönem net kar rakamını büyütmüş olduğu hususunu ihmal ederek) negatif bir portre çizecek ve Pazartesi bu şirkete alıcı olabilecek tüm potansiyel yatırımcılara ama özellikle de sizin ağalar diye tabir ettiğiniz büyük yatırımcılara " bu şirketin karlılığı aslında göründüğü kadar iyi değil, gidişat da o kadar parlak değil " doğrultusunda mesaj vermeye kalkışacaksınız. Kusura bakmayın ama bu hiç inandırıcı değil. İnsanın doğasına aykırı.

Bu yüzden ben halen, sizin elinizde tek bir lot dahi TCELL hissesi olmadığını veya eğer varsa bile çok az miktarda olduğunu düşünüyorum. Ama siz, eğer buna rağmen, benim elimde kayda değer miktarda TCELL var diyorsanız ve bunu değer verdiğiniz herhangi bir unsura atfen burada ifade edebiliyorsanız ifade edin kabulümdür.

Bu arada son derece nazik bir üslup kullandığınız için teşekkürler.

Uyarı Notu: Bu bir yatırım tavsiyesi olmayıp, sadece makul ekonomik ve finansal gerekçelere dayalı olarak yapılmış bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasından ibarettir. Bu tip tahmin, yorum ya da öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu ve manipülasyonun her çeşidinin fasılasız bir şekilde her gün sahneye konulduğu borsada, daima bir ters köşeye yatma ihtimalinin bulunduğu unutulmamalı ve herkes yatırım kararını; sadece kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
    Alıntı üstüne alıntı yaparak sayfayı daha fazla kirletmemek arzusundayım lakin kısaca şunları da söylemek isterim. Karşınızdaki insanı tanımadan, o kişinin karakterini, hayata bakışını, piyasalardaki işlem stratejisini, risk algısını, bütçesini, zaman çizelgesini ve konulara ilişkin yetkinliğini bilmeden ''sizin elinizde hisse yok kasıtlı yazıyorsunuz'' vb. tarzda niyet okuyarak yazılan mesajlar ne kadar doğru ve gerçekçidir?, bence son derece tartışmalıdır. ''Yıllardır piyasada işlem yaparım, psikolojiden çok iyi anlarım'' diye vurgulamanıza bakarsak, zannedersem foruma yeni üye olmamdan dolayı çömez olduğum ya da ''bu adam olumsuz şeyleri yazmak için üye olmuş'' intibaı oluştu sizde. Ancak söylediğim gibi, karşınızdaki insanı tanımadan böyle çıkarımlarda bulunmak, sadece tabloların o tarafı dikkatimi çektiği için hiç bir strateji, ima ya da arka planda başka bir amaç gütmeden basitçe yazdığım yazılara bakarak ''sizin elinizde hisse yok, kasıtlı yazıyorsunuz'' gibi yorumlar yapmak ne kadar doğrudur bilemiyorum.

Ağalar falan filan kısmı komedi olduğu için oraya hiç değinmek istemiyorum aslında ama şunu belirtmek isterim. Ben doğru anlaşılmak adına bu tür ifadeleri kullanırken, sizin, benim ağalara mesaj vermeye çalıştığımı, hani uyanmadıysanız ben uyandırayım niyetiyle yazılar yazdığımı söylediğiniz kısımlar beni güldürdü gerçekten. Böyle bir mesaj kaygısı gütmenin absürtlüğünü ve komikliğini sizin takdirinize bırakıyorum. Karşınızdakini tanımadan, benim çakalca, hinlik maksadıyla, algı yaratmak maksadıyla yazılar yazacak, bu tarz stratejiler güdecek birisi olmadığımı bilmeden yorumlarda bulununca böyle durumlarla karşılaşabiliyoruz doğal olarak. İşin içinde hakaret vb. olmadığı sürece saygı duyarım. Herkesin kendi görüşüdür neticede.

Seviyeli mesajlarınız için teşekkür ederim. Birbirimizi anladığımızı düşünüyorum. Öte yandan, forumu sanki kişisel mesajlaşma platformundaymış gibi kullanmak suretiyle uzun uzadıya mesajlar yazarak oluşturduğum görüntü kirliliği için de herkesten özür dilerim.

Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin

4.  Alıntı Originally Posted by ayyıldıx Yazıyı Oku
    Sayın Burutay iyi niyetli açıklamalar için teşekkürler.

Dün akşam okuduğumda yorum yapan arkadaşın

keşke 2019 karındaki varlık satışından gelen geliri de yazmış olsaydı diye düşündüm.

Yorumdaki son cümleler biraz şüphe uyandırmadı değil.

Elbette farklı bakış açısı ile yazılan yorumlar yatırımcının faydasınadır.

Son çeyrekteki bazı olumsuzların sebeplerine de bakılmalı.

Bunlardan biri yüksek yatırım giderleri olabilir mi? Diye düşündüm.

Yada bazı kalemlerde olumsuz varsa 2021 ilk çeyreği konusunda

bunların görünümü ne olur? Bunlar sorgulanabilir.

yatırım Tavsiyesi Değildir

Sayın ayyıldıx

Ben bu konudaki görüşlerimi son derece net bir şekilde ifade ettim ve halen aynı şekilde düşünüyorum ama siz; söz konusu mesajın tamamen iyi niyetle ve sadece bir durum tespiti yapmak amaçlı olarak yazıldığını düşünebilirsiniz.

Kaldı ki bu konu gizli saklı olup arkadaşın keşfettiği bir husus filan da değil. Nitekim aşağıdaki linkin ekinde yer alan TCELL Basın bülteninin 3. sayfasında aynen şu ifade yer alıyor:

"Net kar lifecell tarafından kaydedilen 689 milyon TL ertelenmiş vergi gelirinden olumlu etkilenerek %31 arttı; bu etki ve diğer bir defaya mahsus etkiler hariç tutulduğunda net kar %39 artış gösterdi"

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/911164 (3. Sayfa )

Eğer şirketin 2020 yılının tamamı ve son çeyreğine ilişkin mali performansı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz şirket tarafından Cuma günü yayınlanan basın bülteninin 3. sayfasını hatta tamamını okuyabilirsiniz.

Basın Bülteninden Alıntıdır:

2020 YILINA İLİŞKİN ÖNEMLİ GELİŞMELER

Güçlü finansal performans:

o Güçlü ARPU performansı, kurumsal projeler ve dijital kanallar üzerinden yapılan cihaz satışlarının etkisiyle %17 artan Turkcell Türkiye'nin gelirleri sayesinde, Grup gelirleri %16 artış gösterdi
    o FAVÖK %18 artarken, FAVÖK marjı 0,7 puan artışla %42,2 olarak gerçekleşti; FVÖK %17 artarken, FVÖK marjı %21,6 oldu
    o Net kar lifecell tarafından kaydedilen 689 milyon TL ertelenmiş vergi gelirinden olumlu etkilenerek %31 arttı; bu etki ve diğer bir defaya mahsus etkiler hariç tutulduğunda net kar %39 artış gösterdi
    o 812 milyon TL temettü ödemesi gerçekleştirildi
    o Döviz kurlarındaki dalgalanmalara rağmen, borçluluk oranı 0,8x seviyesine düştü; yıl sonu itibarıyla 132 milyon ABD doları tutarında net döviz fazlası pozisyonu bulunmaktadır
    o 3,4 milyar TL'lik güçlü serbest nakit akışı yaratıldı

Operasyonel performans devam etti:

o Turkcell Türkiye abone bazı yıllık net 1,1 milyon müşteri kazanımı ile genişledi; 1,6 milyon mobil faturalı net abone kazanımı oldu
    o Superbox5 aboneleri net 268 bin yıllık müşteri kazanımı ile 591 bine yükseldi
    o Mobil ARPU6 büyümesi, temel olarak daha geniş faturalı abone bazı ve artan veri kullanımı sayesinde %15,0 arttı
    o Bireysel fiber ARPU yıllık %9,2 artış gösterdi
    o 2021 beklentilerimiz ; gelir büyümesi hedefimiz %14-16, FAVÖK hedefimiz yaklaşık 14 milyar TL ve operasyonel yatırım harcamalarının gelire oranı8 hedefimiz ise yaklaşık %20 şeklindedir

DÖRDÜNCÜ ÇEYREĞE İLİŞKİN ÖNEMLİ GELİŞMELER

Sağlam finansal performans:

o Grup gelirleri, Turkcell Türkiye'nin güçlü performansı sayesinde %18 yükseldi
    o FAVÖK %18 artarken, FAVÖK marjı %41,2 olarak gerçekleşti; FVÖK %19 artarken, FVÖK marjı %20,4 oldu
    o Grup net karı, lifecell tarafından kaydedilen ertelenmiş vergi gelirinden olumlu etkilenerek 1.302 milyon TL oldu; bu etki ve diğer bir defaya mahsus etkiler hariç tutulduğunda 1 milyar TL güçlü net kar performansı gerçekleşti

Güçlü operasyonel performans devam etti:

o Çeyreksel bazda net 464 bin mobil faturalı müşteri kazanımı elde edildi; faturalı müşteri oranı %66'ya ulaştı
    o Mobil ARPU büyümesi yıllık bazda %11,3; bireysel fiber ARPU büyümesi yıllık bazda %8,6 oldu
    o 4.5G kullanıcılarının ortalama aylık data tüketimi 2020 yılının dördüncü çeyreğinde 14,9 GB olarak gerçekleşti
    o Turkcell Türkiye bireysel satışlarında (sabit işimiz hariç) dijital kanalların payı %14,3 olarak gerçekleşti

Yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by çulsuzBorsacı Yazıyı Oku
    Alıntı üstüne alıntı yaparak sayfayı daha fazla kirletmemek arzusundayım lakin kısaca şunları da söylemek isterim. Karşınızdaki insanı tanımadan, o kişinin karakterini, hayata bakışını, piyasalardaki işlem stratejisini, risk algısını, bütçesini, zaman çizelgesini ve konulara ilişkin yetkinliğini bilmeden ''sizin elinizde hisse yok kasıtlı yazıyorsunuz'' vb. tarzda niyet okuyarak yazılan mesajlar ne kadar doğru ve gerçekçidir?, bence son derece tartışmalıdır. ''Yıllardır piyasada işlem yaparım, psikolojiden çok iyi anlarım'' diye vurgulamanıza bakarsak, zannedersem foruma yeni üye olmamdan dolayı çömez olduğum ya da ''bu adam olumsuz şeyleri yazmak için üye olmuş'' intibaı oluştu sizde. Ancak söylediğim gibi, karşınızdaki insanı tanımadan böyle çıkarımlarda bulunmak, sadece tabloların o tarafı dikkatimi çektiği için hiç bir strateji, ima ya da arka planda başka bir amaç gütmeden basitçe yazdığım yazılara bakarak ''sizin elinizde hisse yok, kasıtlı yazıyorsunuz'' gibi yorumlar yapmak ne kadar doğrudur bilemiyorum.

Ağalar falan filan kısmı komedi olduğu için oraya hiç değinmek istemiyorum aslında ama şunu belirtmek isterim. Ben doğru anlaşılmak adına bu tür ifadeleri kullanırken, sizin, benim ağalara mesaj vermeye çalıştığımı, hani uyanmadıysanız ben uyandırayım niyetiyle yazılar yazdığımı söylediğiniz kısımlar beni güldürdü gerçekten. Böyle bir mesaj kaygısı gütmenin absürtlüğünü ve komikliğini sizin takdirinize bırakıyorum. Karşınızdakini tanımadan, benim çakalca, hinlik maksadıyla, algı yaratmak maksadıyla yazılar yazacak, bu tarz stratejiler güdecek birisi olmadığımı bilmeden yorumlarda bulununca böyle durumlarla karşılaşabiliyoruz doğal olarak. İşin içinde hakaret vb. olmadığı sürece saygı duyarım. Herkesin kendi görüşüdür neticede.

Seviyeli mesajlarınız için teşekkür ederim. Birbirimizi anladığımızı düşünüyorum. Öte yandan, forumu sanki kişisel mesajlaşma platformundaymış gibi kullanmak suretiyle uzun uzadıya mesajlar yazarak oluşturduğum görüntü kirliliği için de herkesten özür dilerim.

Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
    Seviyeli ve nazik üslupla yapmış olduğunuz bu açıklamalar için içtenlikle teşekkür ediyorum, ayrıca eğer saçma sapan ve IQ seviyesi düşük argüman ya da iddialarımla sizi güldürebildiysem ne mutlu bana. Ama halen gerek ben, gerekse buradaki hazirun malum konudaki merakımızı tam olarak giderememiş vaziyetteyiz.

Lütfen bize söyler misiniz? Sizin portföyünüzde, şu an, kayda değer miktarda TCELL hissesi bulunuyor mu? "Kayda değer" şeklindeki ifadenin oldukça muğlak olduğunu biliyorum ve bu meyanda ben asla sizin sahip olduğunuz TCELL miktarını lot bazında telaffuz etmenizi istemiyorum. Sadece "evet ben kayda değer miktarda TCELL taşıyorum" ya da "hayır taşımıyorum" deyin bu bana yeter.

Nitekim düşüncelerini bu evsafta yazabilme kabiliyetine sahip eğitimli ve nitelikli birisinin, böylesi bir konuda, üstelikte kamuya açık bir şekilde gerçeğe aykırı beyanda bulunmayacağına yürekten inanıyorum dolayısıyla beyanınız benim için yeterlidir.

Saygılarımla
    Son düzenleme : Burutay; 21-02-2021 saat: 00:18.

6.  Alıntı Originally Posted by Burutay Yazıyı Oku
    Seviyeli ve nazik üslupla yapmış olduğunuz bu açıklamalar için içtenlikle teşekkür ediyorum, ayrıca eğer saçma sapan ve IQ seviyesi düşük argüman ya da iddialarımla sizi güldürebildiysem ne mutlu bana. Ama halen gerek ben, gerekse buradaki hazirun malum konudaki merakımızı tam olarak giderememiş vaziyetteyiz.

Lütfen bize söyler misiniz? Sizin portföyünüzde, şu an, kayda değer miktarda TCELL hissesi bulunuyor mu? "Kayda değer" şeklindeki ifadenin oldukça muğlak olduğunu biliyorum ve bu meyanda ben asla sizin sahip olduğunuz TCELL miktarını lot bazında telaffuz etmenizi istemiyorum. Sadece "evet ben kayda değer miktarda TCELL taşıyorum" ya da "hayır taşımıyorum" deyin bu bana yeter.

Nitekim düşüncelerini bu evsafta yazabilme kabiliyetine sahip eğitimli ve nitelikli birisinin, böylesi bir konuda, üstelikte kamuya açık bir şekilde gerçeğe aykırı beyanda bulunmayacağına yürekten inanıyorum dolayısıyla beyanınız benim için yeterlidir.

Saygılarımla
    Evet, yavaş yavaş benim frekansımı yakalamaya başlıyorsunuz. Gerçekten merak ediyor musunuz bilmiyorum ama (çünkü bence merak edilecek bir şey değil fakat kişisel tercih tabi) ben gerçekmiş gibi kabul ederek merakınızı gidermek adına cevap vereyim. Şu an portföyümde TCELL hissesi bulunmamaktadır. Bu durum, sizin kendinizce oluşturmuş olduğunuz senaryoyu destekleyecek ve belki de kafanızda ''he işte anlaşıldı çulsuzun meramı'' düşüncesini uyandırarak bundan önceki yazdıklarımın tamamını boşa çıkaracak da olsa kendime olan saygımdan dolayı yalan konuşamam.

''Yüklü miktarda hisse var portföyümde'' de diyebilirdim çünkü bunun doğrulamasını yapacak bir mekanizma yok lakin ne olursa olsun doğruyu söylemek arzusundayım. Daha önce de belirttiğim gibi, aşağılama, hakaret, saygısızlık vb. (esasında çakal imasında bulundunuz da neyse ) olmadıktan sonra istediğinizi yazmakta ve düşünmekte özgürsünüz. Sizi ya da bir başkasını neleri ne saiklerle yazdığıma ikna etmem olanaksız fakat ben kendim biliyorum, dolayısıyla benim içim rahat. Önemli olan da bu değil mi zaten? Bana göre öyle.

Bu arada gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim. Yazdığım basit bir yazının bu kadar ilgi (pek olumlu yönde olmasa da) çekeceğini düşünmemiştim. Başka başlıklarda da yazıyorum. Okumak isterseniz oralara da beklerim

Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.

7.  Alıntı Originally Posted by çulsuzBorsacı Yazıyı Oku
    Evet, yavaş yavaş benim frekansımı yakalamaya başlıyorsunuz. Gerçekten merak ediyor musunuz bilmiyorum ama (çünkü bence merak edilecek bir şey değil fakat kişisel tercih tabi) ben gerçekmiş gibi kabul ederek merakınızı gidermek adına cevap vereyim. Şu an portföyümde TCELL hissesi bulunmamaktadır. Bu durum, sizin kendinizce oluşturmuş olduğunuz senaryoyu destekleyecek ve belki de kafanızda ''he işte anlaşıldı çulsuzun meramı'' düşüncesini uyandırarak bundan önceki yazdıklarımın tamamını boşa çıkaracak da olsa kendime olan saygımdan dolayı yalan konuşamam.

''Yüklü miktarda hisse var portföyümde'' de diyebilirdim çünkü bunun doğrulamasını yapacak bir mekanizma yok lakin ne olursa olsun doğruyu söylemek arzusundayım. Daha önce de belirttiğim gibi, aşağılama, hakaret, saygısızlık vb. (esasında çakal imasında bulundunuz da neyse ) olmadıktan sonra istediğinizi yazmakta ve düşünmekte özgürsünüz. Sizi ya da bir başkasını neleri ne saiklerle yazdığıma ikna etmem olanaksız fakat ben kendim biliyorum, dolayısıyla benim içim rahat. Önemli olan da bu değil mi zaten? Bana göre öyle.

Bu arada gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim. Yazdığım basit bir yazının bu kadar ilgi (pek olumlu yönde olmasa da) çekeceğini düşünmemiştim. Başka başlıklarda da yazıyorum. Okumak isterseniz oralara da beklerim

Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
    "Şu an portföyümde TCELL hissesi bulunmamaktadır." şeklindeki bu cevabınızı asla ve kat'a kendi görüşlerimin doğruluğunun kanıtıymış gibi kullanmayacağım. Bu konudaki nihai kararı forumun ve başlığın maşeri vicdanına bırakıyorum. Ama ben tüm bu diyalog boyunca korumayı başardığınız nazik üslubunuzdan dolayı sizi canı gönülden kutluyorum. Sizinle tanıştığıma değil ama yazıştığıma çok memnun olduğumu itiraf etmeliyim.

Sürçülisan eylediysek ya da bir kusur işleyip istemeden kalp kırdıysak affola.

Kalın sağlıcakla, her şey gönlünüzce olsun.

8. Turkcell'in 2021 gelir büyümesi hedefi %14-16, FAVÖK hedefi yaklaşık 14 milyar TL ve operasyonel yatırım harcamalarının gelire oranı hedefi yaklaşık %20

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:

2020 YILINA İLİŞKİN ÖNEMLİ GELİŞMELER
    Güçlü finansal performans:
    Güçlü ARPU performansı, kurumsal projeler ve dijital kanallar üzerinden yapılan cihaz satışlarının etkisiyle %17
    artan Turkcell Türkiye'nin gelirleri sayesinde, Grup gelirleri %16 artış gösterdi
    FAVÖK %18 artarken, FAVÖK marjı 0,7 puan artışla %42,2 olarak gerçekleşti; FVÖK %17 artarken, FVÖK marjı %21,6
    oldu
    Net kar lifecell tarafından kaydedilen 689 milyon TL ertelenmiş vergi gelirinden olumlu etkilenerek %31 arttı; bu
    etki ve diğer bir defaya mahsus etkiler hariç tutulduğunda net kar %39 artış gösterdi
    812 milyon TL temettü ödemesi gerçekleştirildi
    Döviz kurlarındaki dalgalanmalara rağmen, borçluluk oranı 0,8x seviyesine düştü; yılsonu itibarıyla 132 milyon ABD
    doları tutarında net döviz fazlası pozisyonu bulunmaktadır
    3,4 milyar TL'lik güçlü serbest nakit akışı yaratıldı4
    Operasyonel performans devam etti:
    Turkcell Türkiye abone bazı yıllık net 1,1 milyon müşteri kazanımı ile genişledi; 1,6 milyon mobil faturalı net abone
    kazanımı oldu
    Superbox5 aboneleri net 268 bin yıllık müşteri kazanımı ile 591 bine yükseldi
    Mobil ARPU6 büyümesi, temel olarak daha geniş faturalı abone bazı ve artan veri kullanımı sayesinde %15,0 arttı
    Bireysel fiber ARPU yıllık %9,2 artış gösterdi
    2021 beklentilerimiz7
    ; gelir büyümesi hedefimiz %14-16, FAVÖK hedefimiz yaklaşık 14 milyar TL ve operasyonel
    yatırım harcamalarının gelire oranı8 hedefimiz ise yaklaşık %20 şeklindedir
    DÖRDÜNCÜ ÇEYREĞE İLİŞKİN ÖNEMLİ GELİŞMELER
    Sağlam finansal performans:
    Grup gelirleri, Turkcell Türkiye'nin güçlü performansı sayesinde %18 yükseldi
    FAVÖK %18 artarken, FAVÖK marjı %41,2 olarak gerçekleşti; FVÖK %19 artarken, FVÖK marjı %20,4 oldu
    Grup net karı, lifecell tarafından kaydedilen ertelenmiş vergi gelirinden olumlu etkilenerek 1.302 milyon TL oldu;
    bu etki ve diğer bir defaya mahsus etkiler hariç tutulduğunda 1 milyar TL güçlü net kar performansı gerçekleşti
    Güçlü operasyonel performans devam etti:
    Çeyreksel bazda net 464 bin mobil faturalı müşteri kazanımı elde edildi; faturalı müşteri oranı %66'ya ulaştı
    Mobil ARPUbüyümesi yıllık bazda %11,3; bireysel fiber ARPU büyümesi yıllık bazda %8,6 oldu
    4.5G kullanıcılarının ortalama aylık data tüketimi 2020 yılının dördüncü çeyreğinde 14,9 GB olarak gerçekleşti
    Turkcell Türkiye bireysel satışlarında (sabit işimiz hariç) dijital kanalların payı %14,3 olarak gerçekleşti
    (1) FAVÖK Genel Kabul Görmüş Muhasebe Standartları'nda olmayan bir finansal değerdir. Düzeltilmiş FAVÖK'ün net kar ile mutabakatına dair açıklama için sayfa 17'ye bakınız.
    (2) FVÖK Genel Kabul Görmüş Muhasebe Standartları'nda olmayan bir finansal değerdir. FAVÖK'den itfa ve tükenme payları ile amortismanın düşürülmesi ile hesaplanmıştır.
    (3) Bir defaya mahsus etkilerin detayları için Ek A'ya bakınız.
    (4) Serbest nakit akışı hesaplaması UFRS raporlarındaki FAVÖK ve UFRS raporlarındaki nakit akış tablosundaki belirtilen kalemleri içermektedir; maddi ve maddi olmayan duran varlık alımlarından kaynaklanan nakit çıkışları, işletme varlık ve
    yükümlülüklerinde gerçekleşen değişimler, kira sözleşmesinden kaynaklanan ödemelere ilişkin nakit çıkışları ve vergi ödemesi.
    (5) Superbox aboneleri mobil abonelerin içine dahildir.
    (6) M2M hariç
    (7) Bu paragraf tüm işlerimiz için pazar koşulları hakkında mevcut tahmin ve beklentilerimizi içeren ileriye yönelik beyan içermektedir. İleriye dönük beklentilerin gerçekleşeceği yönünde teminat verilememektedir. Bu tür ileriye yönelik beyanların
    sonucunu etkileyebilecek çeşitli faktörlerin tartışılması için, 2019 yılı için 20-F formunda SEC'e (U.S. Securities and Exchange Commission) sunduğumuz yıllık faaliyet raporumuza ve bu rapor içindeki risk faktörleri bölümüne bakınız.
    (8) Lisans ödemeleri hariç
    Daha ayrıntılı bilgi için, web sitemizde (www.turkcell.com.tr) Yatırımı İlişkileri bölümünde yer alan 31 Aralık 2020 tarihli konsolide finansal tablolarımıza bakınız.

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/911164

Sayfa 694/909 İlkİlk ... 194594644684692693694695696704744794 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •