Bak muhterem kardeşim. Zaman zaman, tamamen doğruyu anlamış olduğum halde sırf polemiği sürdürmemek adına
"ben konuyu yanlış anlamışım deyip geçiştiriyorum ama bu kez demeyeceğim".
Ben tabii ki yazdıklarınızı çok iyi okudum ve spesifik olarak 3. çeyrek ile 4. çeyrek sonuçları arasında bir mukayese yaptığınızı çok iyi anladım ama şirketin tüm mali performansını, salt 2020 yılının 4. çeyreğinde kaydedilen vergi gelirine indirgeyerek analiz etmiş olmanız ve bütüncül bir değerlendirme yapma yoluna gitmemiş olmanız benim sizin niyetinizi sorgulamaya itti. Açıkçası sizin açıklanan mali tablolarda hangi olumsuz unsuru bulabilir ve kullanabilirim niyeti ile yaklaştığınız izlenimine kapıldım ve bu nedenle de bir karşı analiz yapma gereği duydum.
Kaldı ki, sizin de bildiğiniz üzere; bir şirketin mali performansının değerlendirilmesi açısından çeyrek dönemlerdeki ticari performans da önemlidir ve mali gidişatı görebilmek için çeyrek dönemlik sonuçlar da dikkatle takip edilir ama bir şirketin mali performansının değerlendirilmesi açısından en önemli unsur yıllık bazda oluşan mali sonuçlardır. Nitekim kurumlar vergisi yıllık net kar üzerinden hesaplanır ve ödenir ve kar payı yıllık net kar baz alınarak hesaplanır ve dağıtılır.
Böylesi bir gerçek var iken sizin ;
-Adeta cımbızlama yöntemi ile
tek bir unsuru (şirketin vergi geliri kaydetmiş olması) magnifiye ederek negatif bir yorum yapmış olmanız ve diğer tüm olumlu unsurları adeta vaka-i adiyeden hususlar gibi lanse etmiş olmanız ,
-Bununla da yetinmeyerek olayın sadece negatif yönünü görmeye çalıştığınızı itiraf edercesine ben bilerek olumsuz kısmını yazdım
" Belki başka birisi de olumlu tarafları yazar
" demiş olmanız ,
-Hatta bununla da yetinmeyerek, sanki bu mecrayı takip ettiğini düşündüğünüz büyük ölçekli yatırımcıları /analistleri eğer görmedilerse ben uyandırayım niyetiyle söylenmiş gibi duran
" Tabi şöyle bir şey de var. Bu yazdıklarımı ağaların bilmemesi veya öngörmemesi imkansız. Zaten benim değil ağaların görüşü önemli.",
cümlesini sarf etmiş olmanız nedeniyle ben de daha bütüncül yaklaşımla olayı değerlendirme ve kendi tezimi açıklama gereği duydum.
Son olarak; merak etmeyiniz, o kadar uzun süredir bu piyasada işlem yapıyorum ki, ben bir yatırımcıyı, spesifik olarak bu şekilde yazmaya iten psikolojiyi çok iyi bilirim.
Sizin elinizde külliyatlı miktarda TCELL olacak, pandemi ortamında halka açık şirketlerin önemli bir kısmı zarar ya da geçmiş yıla göre çok daha kötü karlar açıklamış iken bu şirket geçmiş yıla kıyasla oldukça iyi bir yıllık kar açıklamış olacak ve buna rağmen primsiz olacak ve ortalıkta bir sürü aracı kurum kaynaklı hedef fiyat uçuşuyor olacak, ilaveten bağlı ortaklık konumundaki Superonline'ın 2021 yılında halka arz edilebileceği söylentileri kamuoyuna bir haber sitesinde yayınlanacak şekilde sızmış ve yalanlanmamış olacak ve güya elinde külliyatlı miktarda TCELL bulunduran siz, vergi geliri meselesini büyüterek (üstelikte geçmiş yıl en az bu tutara yakın bir iştirak satış gelirinin, mukayesede baz rakam olan önceki yıl dönem net kar rakamını büyütmüş olduğu hususunu ihmal ederek) negatif bir portre çizecek ve Pazartesi bu şirkete alıcı olabilecek tüm potansiyel yatırımcılara ama özellikle de sizin ağalar diye tabir ettiğiniz büyük yatırımcılara
" bu şirketin karlılığı aslında göründüğü kadar iyi değil, gidişat da o kadar parlak değil " doğrultusunda mesaj vermeye kalkışacaksınız. Kusura bakmayın ama bu hiç inandırıcı değil. İnsanın doğasına aykırı.
Bu yüzden ben halen, sizin elinizde tek bir lot dahi TCELL hissesi olmadığını veya eğer varsa bile çok az miktarda olduğunu düşünüyorum. Ama siz, eğer buna rağmen, benim elimde kayda değer miktarda TCELL var diyorsanız ve bunu değer verdiğiniz herhangi bir unsura atfen burada ifade edebiliyorsanız ifade edin kabulümdür.
Bu arada son derece nazik bir üslup kullandığınız için teşekkürler.
Uyarı Notu: Bu bir yatırım tavsiyesi olmayıp, sadece makul ekonomik ve finansal gerekçelere dayalı olarak yapılmış bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasından ibarettir.
Bu tip tahmin, yorum ya da öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu ve manipülasyonun her çeşidinin fasılasız bir şekilde her gün sahneye konulduğu borsada, daima bir ters köşeye yatma ihtimalinin bulunduğu unutulmamalı ve herkes yatırım kararını; sadece kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
Yer İmleri