Sayfa 87/1044 İlkİlk ... 3777858687888997137187587 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 689 - 696 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

1.  Alıntı Originally Posted by Vosbaga Yazıyı Oku
    Sayın dandan - selim ve t.a hocam size bir sorum olacak örneğin bir hissede karlı bir vaziyette bekliyoruz diyelim rakam olarak nasıl desem mesela 4 liradan isyat aldık hisse yatay harketle veya bir miktar artarak 4.50 oldu şimdi bu hissede uz vadecimi olmak faydalı yoksa örnegin 4.60 dan sattık tekrar bu hissedeki alim yerimiz ne olmalı? Veya nasil bir düzeltme den sonra alım yapmak mantiklı? Siz al sat işine daha sıcak bakiyorsunuz lakin ben neden ise zararda da olsam kıprasmıyorum aldigim hissede en az % 20 ila % 35 karli olmak isterim tabi üzeri olursa rahat beklerim burda sormak istedigimi umarim anlatabildim sattığimiz hissede pozisyon almak icin ne kadar duzeltme beklemek gerek tşk ettim
    Sn. Vosbaga saatlik hatta saniyelik alım satım işleri selim ile MR&MRS den sorulur. Sn.T/A ve Ben aynı sizin gibi zararda da olsak bekliyoruz.Bazen al sat yaptığım hisseler var ama cüzi miktar. Kısa trade işinde herkesin kar marjı farklıdır, mesela selim 4 tl ye aldığı hisseyi 4.01 e satar beklemez. Bence burada yapılacak hareket temeli sağlam hisselere dokunmadan portföyün cüzi kısmı ile tatmin amaçlı al sat yapılabilir.Dediğim gibi kar marjı da size kalmış bir şey.
    Nerden alınıp satacağınız mevzusunu destek ve direnç noktalarına göre belirleyebilirsiniz.

2. Selam değerli hocalarım.TLMAN bu hafta bize çorba parası bırakır mı ? Bir değerlendirme rica ediyorum.

Alıntı Originally Posted by Vosbaga Yazıyı Oku
    Sayın dandan - selim ve t.a hocam size bir sorum olacak örneğin bir hissede karlı bir vaziyette bekliyoruz diyelim rakam olarak nasıl desem mesela 4 liradan isyat aldık hisse yatay harketle veya bir miktar artarak 4.50 oldu şimdi bu hissede uz vadecimi olmak faydalı yoksa örnegin 4.60 dan sattık tekrar bu hissedeki alim yerimiz ne olmalı? Veya nasil bir düzeltme den sonra alım yapmak mantiklı? Siz al sat işine daha sıcak bakiyorsunuz lakin ben neden ise zararda da olsam kıprasmıyorum aldigim hissede en az % 20 ila % 35 karli olmak isterim tabi üzeri olursa rahat beklerim burda sormak istedigimi umarim anlatabildim sattığimiz hissede pozisyon almak icin ne kadar duzeltme beklemek gerek tşk ettim
    Sn. Vosbaga,

Aslında çok uzun bir açıklama yapmıştım ama okunmayacağı için silip kısaca yeniden yazdım...

Öncelikle bir strateji ve sisteminiz olmalı. Benim paylaştığım grafikler belirli bir sistem üzerine kurgulanmıştır. Renkler ve oklar bunu gösterir ve osilatörler de destekçilerdir...

Ben genelde Osilatöre göre satış yaparım ama herkese tavsiye etmem. Tümüne göre hareket etmek en doğrusudur...

Önemli olan sisteminizin nerede AL ve SAT dediğidir. Coşkuya kapılıp satmazsanız, korkuya kapılıp almazsanız; bu borsa işinden zaten kazanç elde edemezsiniz...!!!

4.00 'da aldığınız bir hisseyi 4.60 oldu diye kafadan satarsanız, ileride düşmeden yoluna devam edip 14 olduğunda kafanızı duvarlara vurursunuz...!!!

Veya 4.60 sisteminiz size SAT dediği halde coşkuya kapılıp tutmaya devam ederseniz ve hisse 2.00 'a düşerse zaten duvara vuracak bir kafa da kalmamış olacaktır...

Demem o ki; neden AL ve neden SAT işlemlerini yaptığınızın bir sebebi ve kuralları olmalı...

Sattığınız hisseyi şartlar oluşmadan yeniden almamalısınız. Eğer hisse gerçek beklediğiniz hedefe ulaşmışsa, artık bu hisse yeniden AL verse bile bu hisseyi değil, gelecek vâd eden başka hisselerin AL vermesini takip etmelisiniz... Bunu da Teknik Analizin diğer kuralları ile belirlemeye çalışırız...

Örnek olsun diye XU100 grafiğini ekliyorum...

Şu anda SAT mı var, AL mı var?

Sisteme göre hâlen yeşiliz ve ortalamanın üstündeyiz. SAT yok yani. Fakat Osilatörlere göre SAT 'a çok yakınız. Stratejiye uymak adına beklenir. Fakat ilk SAT verdiğinde tereddüt etmeden satılmalıdır. Aksi halde sonu felâkettir...!!!

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Diğer Teknik Analiz yöntemlerinden birisi olan Trend Kanalı çalışması ile de rotayı planlayabiliriz...

Bu planda bozulma olduğunda zaten yukarıdaki yazıdan da biliyoruz ki; SAT 'a çok yakınız, hemen satıp çıkmalıyız...!!!

Şimdi hâlâ bekliyoruz. Zor bir iş ama kolay olan ne var ki...!!!

Daha bir çok yöntemle hedef çalışmaları yapılabilir. Fibo, GANN, Time, Cycle, vb. gibi...

Gerekeni, gerektiğinde yapmadıktan sonra hepsi boş...!!!

5. Endex de sat sinyali gelmeden yaslan arkaya modunda olalım kısacası ama bazen endex satış da yese örnek vertudan biliyorum 37 ye kadar çıktı nerdenmi takip ediyorudum 4 ile 5 arasında bir rakamdı şuan fizanda dediginiz gibi hisse bazlı bazen hareket edebiliyor 2 lirada olur 14 de şuan bir hissede kafayi kuma gömdüm😊 sessizce izliyorum bakalım 2 liramı olacak 14 mü tşk ediyorum açıklamalarıniz için abiler..👍

''Önemli olan sisteminizin nerede AL ve SAT dediğidir. Coşkuya kapılıp satmazsanız, korkuya kapılıp almazsanız; bu borsa işinden zaten kazanç elde edemezsiniz...!!!''

T/A'ca

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
    Şimdi vatandaş burada haklı bence...
    neye göre alacak ?
    neyi alacak ?
    Günlük grafiklere göre bakan üstadımı dinlerse 6 ay nasıl taşıyacak o stresi
    Beş dakikalık grafiklere bakan beyaz atlıya bakarsa yarın mepet alır.
    5 kademeye satışı gözüne kestiren bana bakarsa yandı gülüm keten helva.
    Sevgili Vosbaga
    herşeyden önce almanız için gerekli sebepleriniz neyse, teknik veya temel analiz yada haber veya gelişen olaylar, yada kurgusunu yaptığınız hikaye neyse onlar gerçekleştiğinde de satmalısınız. Maksimum kazanç hepimizin hedefi ama işte o nirvanaya biz ulaşamıyoruz. Zamansallık kavramı giriyor işin içine...

Bakınız alttaki mesaj Sayın esma nın mesajı

Alıntı Originally Posted by esma Yazıyı Oku
    Selam değerli hocalarım.TLMAN bu hafta bize çorba parası bırakır mı ? Bir değerlendirme rica ediyorum.
    demiş
    Oysa grafiğe bakınca değil çorba ordan araba parası çıkmış.. Buradan hala bir şey beklemek... Hangi vadede beklenti günlük grafik mi yoksa 5 dakikalık grafik mi?
    Aslında her iki soruda aynı cevaba bakıyor sizin beklentiniz ne? Burada bu risk alınır mı ? illa bir şey almak gerekecekse ....
    bilemedim. yeniden maliyet yapılır mı ? Risk çok yüksek değil mi ?
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

Endex de sat sinyali gelmeden yaslan arkaya modunda olalım kısacası ama bazen endex satış da yese örnek vertudan biliyorum 37 ye kadar çıktı nerdenmi takip ediyorudum 4 ile 5 arasında bir rakamdı şuan fizanda dediginiz gibi hisse bazlı bazen hareket edebiliyor 2 lirada olur 14 de şuan bir hissede kafayi kuma gömdüm�� sessizce izliyorum bakalım 2 liramı olacak 14 mü tşk ediyorum açıklamalarıniz için abiler..��
    Hisse üzerinden örnek vermek istemediğim için sistem ve stratejiye örnek verebilmek için XU100 'ü seçtim...

Elbette her hisse kendi içinde kendi dinamikleri ile değerlendirilmelidir...

Fakat şu da unutulmamalıdır ki;

Ciddi düşüşlerde, düşmeyen hisse olmaz...!!! Ara trend düzeltmelerinde hisse bazlı hareketler olur ama ana trend düzeltmelerinde tüm hisseler düşer. Sonrasında ise, değerli olanlar yine yukarılara hızla yelken açar...

Geçen Mart ayında tüm hisseler ortalama %50 düştü. Düşmeyen var mıydı?

Sayfa 87/1044 İlkİlk ... 3777858687888997137187587 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •