Originally Posted by
T/A
Hayırlı Günler...
Sağlık ve mutluluk dolu güzel bir gün olmasını diliyorum...
Merhabalar üstadım. Hayırlı günler başlık takipçisi arkadaşlar...
Bugün bir hikaye anlatayım diye düşünürken balkona malum yere çıktım kahvaltımı yaptıktan sonra, keyif çayımı içerken ciuaramı da yaktım. baktım ki domateslerim büyümeye başlamış.. İçimi tuhaf bir kıpırtı ve sevinç kapladı. Hikaye yerine dedim domates maceramı anlatayım. Bundan daha güzel örnek olamaz diye düşündüm..
Hatırlarsanız Aralık ayında İstanbul gibi bir yerde bu macera başlamıştı.
Keyifle yediğim çeri model domateslerimin çekirdeklerini topladım. Yanıbaşımızda bulunan parktan biraz toprak çaldım. Çaldım da denmez ödünç aldım diyelim. Sonra 5 litrelik pet su şişesini başını kapak olacak şekilde kestim. Toprağı içine yerleştirdim. Domateslerimin çekirdeklerini içine attım. Uygun bir ortam sağlayıp çekirdeklerin filizlenmesi için gerekli sulama ve güneş alma ortamını sağladıktan sonra yaklaşık 3 hafta sonra ilk çanak yaprakları çıkmaya başladı.Zaman içinde sulayıp toprağın hafif nemli kalmasını sağladım. Ve yaklaşık 3 aylık bir süreç sonunda yazın, yani nisan başlarında yazlığa giderken bahçesinde rahatlıkla dikilebilecek boyda fidanlarım oldu..
bakınız aslında geçmişten gelen ve bazen de atadan gelen bilgilerin üstüne yeni güncel bilgileri ekleyince hiç olmayacakmış gibi görünen hatta imkansızmış gibi görünen bir ortamda domates yetiştirmeyi becerebilmek çok mühim bir mesele değil aslında.
mesele nedir biliyor musunuz?
kendinizi tanımlama becerisini gösterebilmek.
Siz yatırımcı mısınız?
Yoksa siz bir kumarbaz gibi her zar atıldığında gelecek olan sayıyı bilmeye mi uğraşıyorsunuz*
Mesele sizin kendini tanımlamanız..
Eğer yatırımcı gibi davranıp sabırla ve emekle işinizin gerektirdiği hassasiyeti gösteriyorsanız bazen sulayıp, bazen güneşe göre yönünüzü değiştirebiliyorsanız...
Merak etmeyin yaz geldiğinde sizde bahçenizde, kendi ellerinizle yetiştirdiğiniz domatesleri keyifle yiyebilirsiniz.
KISSADAN HİSSE:
yaptığınız her ne iş ise onu bilerek, yeter ve gerek şartları sağlarsanız emelinize ulaşırsınız..
Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
" Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"
Yer İmleri