Sayfa 55/1312 İlkİlk ... 5455354555657651051555551055 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 433 - 440 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Bundan 10 yıl önce yapsalardı ya.
    Arsa sahipleri kastırıp duruyordu "yok şu kadar isterim, yok bu kadar isterim"
    Çürük evler üzerinde devletin hiç bir baskısı olmadığı için, millet de bunun verdiği rahatlıkla yüksekten uçtuğu için, bizim küçük parselli bir evi de ada bazında yenileyemedik. İş yattı.

O zamanlar bu vergi çıksaydı belki daha teşvik edici olabilirdi.
    Şimdi müteahhitler arsaların yüzüne bile bakmıyor, sen vergiyi istediğin kadar arttır, şu ortamda inşaat yapılmaz ki.

Yapacağınız işin .....
    ne yapılmasını gerektiğini bilenlerin tüm enerjilerini sadece kendilerine rant yaratmaya harcadığını bilmek, bana artık çok ağır gelmeye başladı.

dediğiniz gibi bu uygulama 2015 te yapılsaydı anlamlıydı, şu an kuyumculara altın teminatı goygoy undan farkı yok.

2. Biraz önce ev sahibim aradı. '' Ben daireyi satmaya karar verdim, eğer alıcı olursanız size 10 bin tl. ikramlı olur. Yoksa yarın emlakçı tabela asacak '' dedi. Neden satış kararı aldığını sorunca ; Aslında satmayı değil, yeni bir 2+1 daha almayı planlıyormuş ama son 3 aydaki hareketlerden kıllandığını, sadece oturduğu daireyi tutarak diğer tüm taşınmazlarını çok hızlı elden çıkararak altın alacağını söyledi.

Önümüzdeki 6 ay içinde çok büyük hareketlilik beklediğini felan anlattı. Bu adam çok akıllı ( uyanık ) biridir. Ben de kendisine - madem böyle düşünüyorsun ben neden daire alayım ki dedim. Yani şu erken seçim tantanası bitmeden, fiyatlar oturmadan oradan oraya sıçramak iyi olmayacak gibi...

3.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Biraz önce ev sahibim aradı. '' Ben daireyi satmaya karar verdim, eğer alıcı olursanız size 10 bin tl. ikramlı olur. Yoksa yarın emlakçı tabela asacak '' dedi. Neden satış kararı aldığını sorunca ; Aslında satmayı değil, yeni bir 2+1 daha almayı planlıyormuş ama son 3 aydaki hareketlerden kıllandığını, sadece oturduğu daireyi tutarak diğer tüm taşınmazlarını çok hızlı elden çıkararak altın alacağını söyledi.

Önümüzdeki 6 ay içinde çok büyük hareketlilik beklediğini felan anlattı. Bu adam çok akıllı ( uyanık ) biridir. Ben de kendisine - madem böyle düşünüyorsun ben neden daire alayım ki dedim. Yani şu erken seçim tantanası bitmeden, fiyatlar oturmadan oradan oraya sıçramak iyi olmayacak gibi...
    Evi satsa bile istersen 1-2 sene kalabilirsin. Kanun kiracılardan yana.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Biraz önce ev sahibim aradı. '' Ben daireyi satmaya karar verdim, eğer alıcı olursanız size 10 bin tl. ikramlı olur. Yoksa yarın emlakçı tabela asacak '' dedi. Neden satış kararı aldığını sorunca ; Aslında satmayı değil, yeni bir 2+1 daha almayı planlıyormuş ama son 3 aydaki hareketlerden kıllandığını, sadece oturduğu daireyi tutarak diğer tüm taşınmazlarını çok hızlı elden çıkararak altın alacağını söyledi.

Emlağı çok hızlı elden çıkarmak istiyorsa 10 bin TL iskonto ile bunu başaracağını zannetmiyorum....
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Bundan 10 yıl önce yapsalardı ya.
    Arsa sahipleri kastırıp duruyordu "yok şu kadar isterim, yok bu kadar isterim"
    Çürük evler üzerinde devletin hiç bir baskısı olmadığı için, millet de bunun verdiği rahatlıkla yüksekten uçtuğu için, bizim küçük parselli bir evi de ada bazında yenileyemedik. İş yattı.

O zamanlar bu vergi çıksaydı belki daha teşvik edici olabilirdi.
    Şimdi müteahhitler arsaların yüzüne bile bakmıyor, sen vergiyi istediğin kadar arttır, şu ortamda inşaat yapılmaz ki.

Yapacağınız işin .....
    Haklısınız, bizim 11 blok,220 daireli site komple yıkıldı, 1,5 yıldır 40-50 müteahhitle görüşüldü talip yok. Yanımızdaki site de 4 blok, 156 daireliydi, onu da bizden sonra yıkmışlar, onlara da talip yok. Hatta 2 siteyi birleştirip daha büyük yapmaya bile razı millet ama dönüp bakan müteahhit yok. Beyefendi kaynakları Kanal İstanbula harcayacakmış...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6. Nasıl yani? Bir müteahhitle anlaşma yapılmadan siteyi niye yıktırmışlar

Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Haklısınız, bizim 11 blok,220 daireli site komple yıkıldı, 1,5 yıldır 40-50 müteahhitle görüşüldü talip yok. Yanımızdaki site de 4 blok, 156 daireliydi, onu da bizden sonra yıkmışlar, onlara da talip yok. Hatta 2 siteyi birleştirip daha büyük yapmaya bile razı millet ama dönüp bakan müteahhit yok. Beyefendi kaynakları Kanal İstanbula harcayacakmış...

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku

ressam bey size çalım atacak yok uyanıklık konusunda

8.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku

Hocam ödediğiniz kira ve size özel indirimli satış fiyatı nedir?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Sayfa 55/1312 İlkİlk ... 5455354555657651051555551055 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •