Originally Posted by
Dore
Bugun akvaryumda bitki tasarımları yapan biri ile instagramda kisa bir sohbet ettim. Ama gercek bir tasarım dehası kendisi. Birisi sormus bu meslekte son nokta dediğiniz yer ya da hayaliniz nedir diye.
SAYGİ kazanmak diye cevaplamış.
Sevilerek kendini verilerek yapılan bir işin ilk basta insanin kendisini tatmin etmesi lazim. Ki su an fx de ben yavaş yavaş kendime geldigimi hissediyorum. Kendime saygım gunden gune artıyor. Basari kazandıkça. Ve islem yapmasam dahi başarının daim olacagi hissi bile yetiyor
Çalışmak ve karsiligini almak.. Bunu sadece kişinin kendisi ile Allah bilebilir. Ve başkasının bilmesine de pek gerek yok aslında. Foruma yazmakta ki amacım sadece iletişim.
Şans denildi. Ama bu şans değil. Emegin karşılığı.
Sevgiler

Kimseye bir şey ispatlamaya gerek yok ki - İlgilendiğimiz şeyle ilgilenen başka birilerinin olduğunu bilmek asıl güzel olan şey.
Forumların şu negatif özelliği var: (Mekanik bir strateji yoksa ortada) kişi forum katılımcılarının fikirlerinden etkilenip işlem yapabiliyor. Ve bu tür işlemler ne hikmetse hep ters gidiyor ve o kişi "keşke kendi bildiğimi yapsaydım" diyor, ancak iş işten geçmiş oluyor.
İddiaya gelince - emin olun ben fazlasıyla mekanik ve robot gibiyim. İşlem kurallarım ve stratejim belli. E işin zorluğunu da bildiğim için zorda kalsanız dahi empati kurabilirim. Çünkü bu piyasaya giren herkes "defalarca" zorda kalıyor... Forumdaki ortalama katılımcıların hepsinin böyle olduğunu varsayarsak, paylaşım yapmakta utanılacak çekinilecek bir şey yok. Hatta o kadar cesur olmak bile başlı başına saygıyı hak eden bir şey.
İddiaya gelince 02 - benim yön algım her 4 saatte bir revize oluyor. Yani iddiaya girdim diye bana ters olan bir işlemde beklemem
Yani, mesela, 1748 e inanıyorum ve iddiaya girebilirim...ama sabaha karşı çok güzel bir düşüş imajı oluştu ve ben de satış yaptım. Çorba parası için milyonlarca dolar kaçırmam 
Warren Buffet 'a da ciddi para kaldırıncaya kadar "kumarbaz" derlermiş. Köşeyi döndükten sonra "beyefendi" olmuş... İnsanların saygı algısı çok saçma. O yüzden onu kazanmaya odaklanmaktansa en iyisi kendimize saygı duymaya odaklanmamız. O tasarımcının söylediği baya isabetli olmuş...
Altına gelince - satış işlemimi zararda kapayıp hacmi arttırarak alım yönünde mevzilendim. SL baya fazla, ama gözüm nasılsa üstünde diye içim rahat. %66 'lık sentiment oranı ise durmadan bıyıklı, bacak bacak üstüne atmış, karikatür tipli konuşan bir boğa tarafından kafamın içinde fısıl fısıl fısıldanıyor. Mekanik kalmaya devam...
DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız
Yer İmleri