Sayfa 886/1001 İlkİlk ... 386786836876884885886887888896936986 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 7,081 - 7,088 arası.

Konu: Viop XXXII

1. Karar_anı abi her gün para dağıtıyorlar burda, Restleşmeye gerek yok yağni, borsada fırsatlar hiç bitmiyor, relaks
    Hamdım Piştim Yandım

2. HALKB a TVF girdi sanırım

3. Dr. Tuğberk ÇİTİLCİ
    @atugberk
    ·
    17d
    Rusya hamlesini yapıyor...
    1 sonraki aşama aşı...

*RUS HÜKÜMETİ TÜRKİYE'YE TURİST YOLLAMAMAYI TARTIŞACAK: VTIMES

Herkes elindeki taşları döküyor ,
    Ukrayna lı siyasetçiler yarın buraya gelince onlarda hamlesini yapıyor.
    Biz hala kanal istanbul peşindeyiz , doğru oyun kurmazsak bu bölgedede sıkıntı yaşıyacağız.

4. Uçurumun kenarında...

ytd

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Doğru,ben o ifadeyi,dolar 7 TL'nin altına geldiğinde,forumda 6.2-6.5 TL'ler telaffuz edildiğinde "bu durumun geçici olduğunu ,makroekonomik göstergelerimizde bir iyileşme olmadığını,yıllık dış finansman ihtiyacımızda bir değişiklik olmadığı,küresel şartların TL'yi destekleyici olmadığı,bu nedenle döviz kurlarındaki seviyenin suni olduğu en geç Haziran ayında yine 8'li seviyeleri görürüz" şeklinde ifade etmiştim.

Şu anda ABD ekonomisinden -sayfanın başında yazdığım gibi- istatistik tarihine geçecek çok kuvvetli veriler geliyor,bu da ekonomide çok yüksek hızda büyüme,istihdamda büyük oranlı artış,aşırı ısınan ekonomi,yüksek enflasyon,yüksek faiz,paranın gelişmekte olan ülkelerden ABD'ye akması,yükselen dolar endeksi,ve değer kaybeden gelişmekte olan ülkeler parası manasına geliyor.Bu nedenle zaten döviz kuru öngörümü yukarı yönlü revize etmiştim.

Cuma gününden başlayarak ABD'de 3 ay boyunca enflasyon verilerinin yıllık bazda keskin bir yükseliş dönemine girdiğini göreceğiz.İlk veri Cuma günü gelecek üretici fiyat endeksi:

Friday April 09 2021ActualPreviousConsensus
    03:30 PM
    US
    PPI MoM MAR0.5% 0.5%
    US
    PPI YoY MAR2.8% 3.8%

Beklenti aylık %0.5 artması yıllık ise %2.8'den %3.8'e zıplaması.Gelecek ay ise ,geçen yılın Nisan ayı (-)%1.3 düşüş olduğu için,seriden çıkınca ,üretici fiyatlarındaki yıllık artış %5'e zıplayacak.

Enflasyon verisi ise haftaya bugün(Salı) gelecek.

Tuesday April 13 2021ActualPreviousConsensus
    US
    Inflation Rate YoY MAR1.7% 2.4%
    US
    Inflation Rate MoM MAR0.4% 0.5%

Enflasyonda aylık %0.5 artış bekleniyor,veri bu şekilde beklendiği gibi gelirse yıllık enflasyonun %1.7'den %2.4'e zıplaması bekleniyor.Gelecek ay ise ,geçen yılın Nisan ayı (-)%0.7 düşüş olduğu için,seriden çıkınca ,enflasyondaki yıllık artış %3.3.-%3.6 bandına gelecek muhtemelen.
    Şu anda benchmark ABD 10 yıllık Hazine tahvili faizi, yılık enflasyon %1.7 'lar civarında dolanıyor,bakalım 2 ay içinde yıllık enflasyon muhtemelen 2 katına çıkınca 10 yıllık tahvil faizleri nerede dengelenecek,küresel ölçekte borsalarda,döviz paritelerinde ne tür yansımalar olacak.
    Benim tahminim %6.5-%8 civarında büyüyeceği tahmin edilen bir ABD ekonomisi varken,paranın dünyanın geri kalanından ABD'ye akacağı,gelişmekte olan ülkelerden para çıkışları nedeniyle paralarının değer kaybedeceği şeklinde.

https://wolfstreet.com/2021/04/05/pr...higher-prices/

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Friday April 09 2021 Actual Previous Consensus
    US
    PPI MoM MAR 1%
    0.5% 0.5% 0.4%
    US
    PPI YoY MAR 4.2%
    2.8% 3.8%

Aşırı ısınan ekonomide(imalat ve imalat dışı ISM PMI verileri öncü işaretleri vermişti) Üretici fiyat endeksi Mart ayında aylık %1 gibi çok sert bir şekilde yükselerek,yıllık %2.8'den %4.2'ye fırladı,Gelecek ay ise ,geçen yılın Nisan ayı (-)%1.3 düşüş olduğu için,seriden çıkınca ,üretici fiyatlarındaki yıllık artış muhtemelen %6 civarı artışa zıplayacak.

Şimdi sıra Salı günü gelecek enflasyon verisinde,onda da yıllık bazda sert bir yükseliş,bunun da benchmark tahvillerin faizlerini ve dolar endeksini yükseltmesini bekliyorum.
    deniz hocanın dediklerinden anladığım karpuzcu arkalardan geliyor
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    HALKB a TVF girdi sanırım
    hayır abd nin bopğazlardan geçişe izin karşılığında ceza kesmeyeceğine oynayan bir grup ateşli genç
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    abd boğazlardan geçerek karadenize ilk defa çıkmıyorki...hakikaten böyle bir beklenti içine giren var mı acaba? yani biz abd ye geç diyeceğiz onlarda HALKB işini kapatacak...

hayır normalde geçemiyor olsa bu sefer böyle bir izinle geçirecek olsak anlarımda adamlar zaten geçiyor...

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    hayır abd nin bopğazlardan geçişe izin karşılığında ceza kesmeyeceğine oynayan bir grup ateşli genç

Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Şortlarımı kapattım 1433 den, nolur nolmaz belki haftasonu notumuzu neyim artırırlar
    nasıl yani? terstemiyim ben? valla sende yazılanları okumuyosun bozkurt. neyse her şeyde bir hayır vardır. herkese bol şanslar

Sayfa 886/1001 İlkİlk ... 386786836876884885886887888896936986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •