amiral(arçelik)
açık ara bistin en ucuz kalmış sanayi hissesidir
bunu çok kere söyledim
aksa
şu gelecek bilançoyla öyle olduğu görülecek.
amiral(arçelik)
açık ara bistin en ucuz kalmış sanayi hissesidir
bunu çok kere söyledim
aksa
şu gelecek bilançoyla öyle olduğu görülecek.
[11:49, 20.04.2021] Alper: Ya bu aşılardan sinovac daha güvenilir
[11:49, 20.04.2021] Alper: Almanlar da çin aşısını olmak istiyorlar
[11:51, 20.04.2021] Alper: Şöyle bir durum var sinovac geliştirilirken geleneksel 100 yıldır kullanılan aşı yöntemiyle geliştirilmiş. Bugün kullandığımız aşılar hangi yolla yapıldıysa aynı yolla.
[11:51, 20.04.2021] Alper: Dolayısıyla bilinen bir sistem
[11:52, 20.04.2021] Alper: Biontec in durum biraz mechul, bir de nazlı bir aşı. Saklama koşulları filan çok etkili, düzgün soğutma olmayan yerlerde bozulmalar görülebiliyor.
[11:52, 20.04.2021] Alper: İkisinden birini seçme lüksü varsa sinovac
[11:54, 20.04.2021] Alper: Ama neticede iki aşıda da bir sorun yaşanmaz kolay kolay. Bütün dünya kullanıyor, benim ikisi için de içim rahat
çekirdek aile yazışması.
[20:32, 20.04.2021] Haluk: Ben mucitleri türk olduğu için onu tercih etmiştim
[20:35, 20.04.2021] Haluk: Bu arada ercanlar mart ayında covid olmuş,karısı ve kendi hastanede yatmıp tedavi görmüşler,çocuklar evde geçirmişler.
Hangi aşı olalım diye fikir sordum.
Hangisini bulursanız onu olun yeterki aşı olun dedi.
Belliki zor geçirmişler tedavi sürecini.
[20:37, 20.04.2021] Haluk: Yüzlerce ülke aşı bulamazken,biz hangisini olalım diye karar veremiyoruz.
Zenginliğin zirvesi.
bu da HALUK.
Son düzenleme : koçari; 20-04-2021 saat: 22:10.
Sayın koçari bir hekim olarak naçizane tavsiyem şudur; seçim hakkı yokken hangi aşıyı buluyorsanız yaptırın derdim, sinovac ve biontech arasında seçim yapılacaksa ve eğer çok zayıf bir bünyeye sahip değilseniz kesinlikle biontech öneririm. Biontech aşısı yapılanlar aşı sonrası bir kaç gün kırgınlık, baş ağrısı, kas ağrısı vb. semptomlar gösterebiliyor bu durumun sinovacta yaşanma olasılığı daha düşük fakat biontech aşısının bağışıklama oranı ve olasığı daha yüksek. Çin sağlık bakanlığı da aşılarının hastalığı önlemede yetersiz kaldığını, sinovac yaptıranların 3. bir doz daha yaptırmalarını ya da üzerine bir de tek doz biontech yapılabileceği önerisini getirdi. Sinovac aşısı yıllardır bilinen yöntemlerle hazırlandığı için yan etki bakımından çok daha güvenilir ama bağışıklama konusunda yetersiz kalabiliyor. Ağır hastalığı önlediği ifade ediliyor ama aşı sonrası hastalık geçirenler az değil. Biontech ise bağışıklama konusunda daha etkili. Aslında kanser tedavisi için uygulanan bir yöntemin aşıya uyarlaması. Bu aşıyı olanların antikor seviyeleri çok daha yüksek ve hastalığı önlemede daha etkili.
Tabiki son karar sizin. Şimdiden geçmiş olsun. Her halükarda aşınızı mutlaka yaptırın. Saygılarımla.
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
[22:45, 20.04.2021] Haluk: Oldum aşı şimdilik iyi
[22:45, 20.04.2021] Haluk: Hiç bişey anlamadım
[22:47, 20.04.2021] Haluk: Çok hafif bişey,iğne yaptıklarını anlamazsın bile
[22:47, 20.04.2021] Haluk: Al randevu yapıştır gitsin
Randevumu aldım, 29 nisan 20,12 de
Biontek tercih ettim
Görüş bildiren arkadaşlara teşekkürler.
Ben o senin bahsettiğin Türk 'lere hiç güvenmiyorum... Acaba hâlâ bizdenler mi? Ufaktan sorgulamakta fayda var...!
Kendi aşılarına kendileri bile güvenmiyor ki, kendilerine yaptırmayacaklarını bile açık açık söylediler...
Ben onlara nasıl güveneyim...?!
İnşaAllah faydasını görürsün...
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Yer İmleri