Sayfa 44/95 İlkİlk ... 3442434445465494 ... SonSon
Arama sonucu : 754 madde; 345 - 352 arası.

Konu: TH ile Lebalep

1. Dünya ile paralel olarak İşbankasının ciddi şekilde kurumsal revizyona gitmesi gerekiyor. İştiraklerindeki hisselerini satıp AKBNK GARAN gibi sadece bir banka olarak faaliyet göstermesi gerekiyor. İştirak satışlarından gelecek olan para özsermayeye eklenirse kredi hacmi katlanır tabii kârlılık da. Böylece bankacılık sektöründe açık ara ile 1 numara olur ve yılda şu anki piyasa değeri kadar (20 milyar tl gibi) net kârlar ekonomik kriz harici zamanlarda olağan karşılanır.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. 2020 sonu itibariyle İş Bankasının solo aktifleri (sadece banka ve bağlı ortaklıklar) yaklaşık 600 milyar tl, "banka, bankaya bağlı ortaklıklar ve iştiraklerin hepsini kapsayan" konsolide aktifleri ise yaklaşık 720 milyar tl. Pratik anlamda bir holding olması dolayısıyla İşbankasının iştiraklerinin payı aktifler açısından 120 milyar tl değerindedir. Bilançoda gömülü olan bu saklı değer paraya çevrilip hissedarların payı olan özkaynaklara aktarılmalıdır. Böylece özkaynakları ciddi şekilde artmış olan bir banka çıkacak karşımıza tabii artık bir holding değil de sadece bir banka olarak faaliyet gösterecek.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Mr. Market has spoken, and inflation is on the way. From Bank of America this morning:
    U.S. 5-year, 5-year forward inflation swaps [i.e., the price rises investors expect from 2026 to 2031] are pricing inflation consistent with the highest we have seen the past five years. This is not about base effects given last year's weakness, not about anything temporary.

Similarly, with a whopping 16.5% year-to-date advance, the Bloomberg Commodities Index is off to its best start on record going back to 1973.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Aracı kurum bağlıyor %20 yıllık brüt faiz oranıyla ama günlük bazda, bu da yıllık bileşik bazda net %19'a yakın çıkar, ben yuvarlak konuşup %20 dedim
    Anladim hocam.Teşekkür ederim.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    2020 sonu itibariyle İş Bankasının solo aktifleri (sadece banka ve bağlı ortaklıklar) yaklaşık 600 milyar tl, "banka, bankaya bağlı ortaklıklar ve iştiraklerin hepsini kapsayan" konsolide aktifleri ise yaklaşık 720 milyar tl. Pratik anlamda bir holding olması dolayısıyla İşbankasının iştiraklerinin payı aktifler açısından 120 milyar tl değerindedir. Bilançoda gömülü olan bu saklı değer paraya çevrilip hissedarların payı olan özkaynaklara aktarılmalıdır. Böylece özkaynakları ciddi şekilde artmış olan bir banka çıkacak karşımıza tabii artık bir holding değil de sadece bir banka olarak faaliyet gösterecek.
    Peki üstadım CB'nin dile getirdiği gibi CHP'nin işbankası'nda hissesi var mı? varsa ne kadar ve o zaman holdingin karını siyasi bir parti mi alıyor? Bu durumda devletin bunu kamulaştırma gibi bir durumu gelecekte olabilir mi?

Saygılarımla.

6.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Peki üstadım CB'nin dile getirdiği gibi CHP'nin işbankası'nda hissesi var mı? varsa ne kadar ve o zaman holdingin karını siyasi bir parti mi alıyor? Bu durumda devletin bunu kamulaştırma gibi bir durumu gelecekte olabilir mi?.
    Atatürk' ün İşbankasındaki hissesi %28. Bunlara vekaleten CHP bakıyor ve YK'ya 4 üye atıyor. Bu hisselerden gelen temettüler Dil ve Tarih kurumlarına gidiyor, CHP herhangi bir gelir elde etmiyor. Kamulaştırma mümkün gözükmüyor. Evren döneminde CHP hisseleri Hazine'ye devredilmişti ama Anayasa mahkemesi bunu iptal edip hisseleri CHP'ye ade etti. Elde bir emsal karar var. Bir ihtimal bununla alakalı yeni bir kanun çıkartıp CHP hisselerini Hazine ye geçirbilirler ama böyle yapsalar bile bankayı ele geçiremezler.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Atatürk' ün İşbankasındaki hissesi %28. Bunlara vekaleten CHP bakıyor ve YK'ya 4 üye atıyor. Bu hisselerden gelen temettüler Dil ve Tarih kurumlarına gidiyor, CHP herhangi bir gelir elde etmiyor. Kamulaştırma mümkün gözükmüyor. Evren döneminde CHP hisseleri Hazine'ye devredilmişti ama Anayasa mahkemesi bunu iptal edip hisseleri CHP'ye ade etti. Elde bir emsal karar var. Bir ihtimal bununla alakalı yeni bir kanun çıkartıp CHP hisselerini Hazine ye geçirbilirler ama böyle yapsalar bile bankayı ele geçiremezler.
    Emsal karar falan..
    En son ayasofya için emsal karar denmiş idi..
    Senin 2 huyun beni şaşırtıyor..Birisini örnek almaya çalışıyorum..Öbürüne ise gülümsüyorum..
    Ne olursa olsun piyasalarda , hep sakinsin..Bunu örnek almaya çalışıyorum..
    TR için hala mantık çerçevesinde bakıyorsun olaylara..Buna ise gülümsüyorum.

Uygun ortam da oldumu hukuk muş anayasa imiş falan dinlenmiyorlar..
    Bi cumhurbaşkanlığı kararnamesine bakar iş..
    Yüzde 28 hoppp tvf nin olur..
    Biraz daha tahtadan toplar..Yada zaten toplamıştır şu bu..

Yaparlar yani..

Suyun için de ele geçirirler..

8. Robotlarla alakalı bir örnek: Diyelim ben aktiften 1 milyon lot GARAN almaya karar verdim. Fiyat 7.22 - 7.23. Aktif alış fiyatı olan 7.23 ten emri girip AL tuşuna bastım. Bu tuşa basılır basılmaz tahtadaki robotlar bundan haberdar olur ve kendi programları kapsamında onlar da aktiften AL emri girerler ama bu emirler benimkinden önce BİST'e ulaşır çünkü onlar nanosaniye ile çalışıyor. Benim AL emrim yerine gelmeden robotlarınki yerine getirilir. Yüksek ihtimalle de benim emrim beklemede kalır çünkü robotların alımlarıyla hisse kademe alıp 7.23 - 7.24 e çıkmıştır.

Sayfa 44/95 İlkİlk ... 3442434445465494 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •