Sayfa 451/531 İlkİlk ... 351401441449450451452453461501 ... SonSon
Arama sonucu : 4247 madde; 3,601 - 3,608 arası.

Konu: Seans & Geyik Odası - II

1. Sayin koçari inanirmisin hala o hissedeyim😊 hemde hiç hamle yapmadan niyedir bilmiyorum lakin arz fiyatı 4.80 şuan 4.30 da bir hissede sabır ettiğim süre 1.5 yıl zarar etmek mi alakası yok sabırlıyımdır arada bakarım hisseye lakin çift hane 3 hane gidenleri görünce neden olmasın diyorum lakin kapla haberle yatırımla desteklenmesi gerekir bu işin spek hareketlerle değil bence borsada beklenmesi gereken süre en az 2 yıl en çok 5 ile 7 yıl belkide 10 yil sürekli biriktirmek gerekir bunu hesap ederken döviz banka faizi vs hesap edip öyle yatırım yapmak gerekir 5 yil önce aldığım hisselerin şuanki fiyatlarına bakınca bu işin en önemli kısmı sabır pisikoloji ve yazinlanları okumamak bak 2 tane koç gibi şirketi analiz etmissin biri ford biri traktör bu ikisini uygun yerden alan ihya olur bana kalırsa şuan için turizm şirketleri batık fiyatta tamda sevdiğim seyler hisse battim bittim dedikleri turizm kagıtlarını toplama zamanı 1 2 yıla seytet nerelere geleceğini

2.  Alıntı Originally Posted by Vosbaga Yazıyı Oku
    Sayin koçari inanirmisin hala o hissedeyim�� hemde hiç hamle yapmadan niyedir bilmiyorum lakin arz fiyatı 4.80 şuan 4.30 da bir hissede sabır ettiğim süre 1.5 yıl zarar etmek mi alakası yok sabırlıyımdır arada bakarım hisseye lakin çift hane 3 hane gidenleri görünce neden olmasın diyorum lakin kapla haberle yatırımla desteklenmesi gerekir bu işin spek hareketlerle değil bence borsada beklenmesi gereken süre en az 2 yıl en çok 5 ile 7 yıl belkide 10 yil sürekli biriktirmek gerekir bunu hesap ederken döviz banka faizi vs hesap edip öyle yatırım yapmak gerekir 5 yil önce aldığım hisselerin şuanki fiyatlarına bakınca bu işin en önemli kısmı sabır pisikoloji ve yazinlanları okumamak bak 2 tane koç gibi şirketi analiz etmissin biri ford biri traktör bu ikisini uygun yerden alan ihya olur bana kalırsa şuan için turizm şirketleri batık fiyatta tamda sevdiğim seyler hisse battim bittim dedikleri turizm kagıtlarını toplama zamanı 1 2 yıla seytet nerelere geleceğini
    Hayırlısı olsun
    aslında hisselerin
    fiyat hareketlerinden faydalanabilmek lazım
    gene bu fiyatlarda iken yazışmıştık
    ondan sonra çok hızlı bi çöküş yaşamıştı
    o çöküşten önce sata bilip
    çöküş sonunda alabilmeyi başaran
    maliyetini bi kaç hamlede sıfırlar
    borsa zamanlamadır zaten.

Ekran başında haybeye ömür tüketmemek adına bunu başarabilmeliyiz.
    bununda yolu teknik analizi iyi bilip günceli sıkı takip edebilmekten geçiyor.
    hisseniz
    tanıdığım yakından incelediğim bi firma değil
    açıkladığı finansallarında gördüğüm
    hissenin yukarılara gitmesi için bi sepep yok maalesef

net borcu
    geçen seneki cirosunun 3 misli civarı
    borcunu da katınca cirosunun 23 misli civarı
    piyasa değerinde an itbari ile
    şu yüksek faiz ortamında kendini yer bitirir.

Bir aile bütçesi gibi düşünün
    ne demek,
    istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız.

sektör cazip.
    Son düzenleme : koçari; 13-06-2021 saat: 13:08.

3. Bakın paytak'a
    kendi çapında çok ciddi bi ihale aldı
    ertesi gün tavan
    neden gidemediğini anlamak için
    bilmek için
    kahin olmaya gerek yok.
    gördüğü zirve fiyatından çok ciddi geri çekilmiş olmasına rağmen.

O tür firmaların hisselerine ben hisse demiyorum
    özellikle
    kağıt diyorum
    onlar kumar kağıdı sadece!

4.  Alıntı Originally Posted by koçari Yazıyı Oku
    Bakın paytak'a
    kendi çapında çok ciddi bi ihale aldı
    ertesi gün tavan
    neden gidemediğini anlamak için
    bilmek için
    kahin olmaya gerek yok.
    gördüğü zirve fiyatından çok ciddi geri çekilmiş olmasına rağmen.

O tür firmaların hisselerine ben hisse demiyorum
    özellikle
    kağıt diyorum
    onlar kumar kağıdı sadece!
    firma, hisse dediğin
    karını yatırımcısıyla paylaşacak.
    şimdi traktörü
    taşıyabilmeyi becerebilsem
    3 senede geçen sene dipte gördüğüm para miktarım kadar
    temettü
    öder bana.

doğru zamanlama
    doğru parite uygulamayla
    şu mal miktarımı 3 misline çıkarabilmek nasip olursa
    (bunun için nasip olacak başka bi şeye ihtiyaç yok
    aralık ocak dönemi gibi bir dönem bu hedefimi gerçekleştirmek için yeterli)
    artık zengin olma gibi bi hedefim yok
    yaşama iştahım
    (yılmışım insan cinsi varlıktan da
    insanın, insanlığın adının olup kendisinin olmadığı dünyadan da)
    0
    ölüm bugün gelse ne geç gelse ne!
    o zaten gelecek
    hayatta korktuğum şey namerde muhtaç olmaktır
    elhamdülillah
    o da yok artık.
    peki
    aşıyı neden koştura koştura oldum?
    elhamdülillah daha bugüne kadar ciddi bir hastalık sebebiyle hastahaneye de birisine de muhtaç olmadım
    korktuğum şey
    o hastalık döneminde uygulanan tedavi yöntemidir.
    Son düzenleme : koçari; 13-06-2021 saat: 14:59.

5. Gönderilerde
    çıplak kelimeye değil
    zarfa da
    mazrufa da
    subliminal mesaja da
    bakıyor görüyor anlıyorum

Sessiz kalma mı!
    bakıyor görüyor anlayamıyor
    diye yoruyorsanız, yorumluyorsanız
    doğru kişiyle muhatap değilsiniz
    kendinizi bi sorgulamanız lazım.
    Son düzenleme : koçari; 13-06-2021 saat: 17:28.

6. Analiz- Haftalık Bülten (Gedik Yatırım)

NATO Zirvesi ve İkili Görüşmeler Ön Planda

Geçtiğimiz hafta NATO Zirvesi'ne yönelik haber akışlarının takip edildiği TL varlıklarda,
    bu hafta da NATO Zirvesi ve özelinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı
    Biden arasındaki görüşmelerin yansımaları takip edilecek. Geçtiğimiz hafta
    her iki taraftan da görüşme öncesi yapıcı açıklamaların gelmesi dikkat çekti.
    Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, cuma günü yaptığı açıklamada ABD Savunma Bakanı
    Llyod James Austin'le, yapıcı bir telefon görüşmesi yaptığını, Türkiye'nin
    mecbur kaldığı için almak zorunda kaldığı S-400'lerle ilgili "makul ve mantıklı
    çözümler" olabileceğini söyledi. Hafta içinde de Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki,
    ABD Başkanı Joe Biden'ın ilk yurt dışı ziyaret programında Türkiye Cumhurbaşkanı
    Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeyi öncelik edindiğini belirterek, 14 Haziran'daki
    görüşmenin "yüz yüze diplomasi için bir fırsat" olacağını vurguladı. Bu
    açıklamaların ardından bugün gerçekleşecek görüşmeye yönelik beklentiler de artmış
    oldu. Bu nedenle toplantıdan çıkacak mesajların daha kritik olacağını düşünüyoruz.
    Yapılacak açıklamalar bu beklentileri karşılayamaz ise sonrasında TL varlıklarda
    bir realizasyon süreci görebiliriz. NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak
    üzere Brüksel'e hareketi öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın toplantısında
    Merkez Bankasının rezervlerinin durumu ve yerel paralarla ticaret konusundaki
    gelişmelerin sorulması üzerine, Merkez Bankasının Döviz rezervinin 100 milyar dolar
    seviyesine ulaştığını söyledi. Erdoğan, yakın zamanda Çin ile yapılan 3,4
    milyar dolarlık yeni swap anlaşmasıyla toplam rakamın 6 milyar dolara yükseldiğini
    belirtti. Biden görüşmesi öncesinde Çin ile yapılan swap anlaşması ve TCMB
    rezervlerine ilişkin açıklamaların gündeme gelmesi dikkat çekti.
    Yeni Haftada Ne Konuşacağız?
    Piyasalarda Merkez Bankalarına yönelik belirsizlik, beklentileri karşılayan veriler
    kararsız seyirlere neden oluyor. ABD ve Avrupa'da aşılamanın hız kazanmasıyla,
    ekonomilerdeki toparlanma, ülkelerin Merkez bankalarına yönelik sıkılaştırıcı
    adımları da beraberinde getiriyor. Bu nedenle son dönemde Merkez Bankalarından
    gelen sinyaller piyasalarda yakından izleniyor. Geçtiğimiz hafta, ABD'de veri
    takvimi sakindi. Hafta içinde piyasalar açıklanacak TÜFE verisine odaklanmıştı.
    Mayıs ayında ABD TÜFE aylık bazda %0,4'lük beklentinin üzerinde %0,6 olurken,
    yıllık bazda %4,7'lik beklentinin üzerinde %5,00 olarak gerçekleşti. Yüksek
    gelen enflasyon verisi sonrası piyasalarda sert tepkilere rastlanmadı. Piyasa geçici
    enflasyona ikna olmuş gibi davranmasına karşın bu hafta yapılması beklenen
    Fed toplantısı öncesinde risk almak istemedikleri görülüyor. Hafta içerisinde
    ABD'de yapılan tahvil ihalelerine gelen talebin etkisi, tahvil faizindeki gevşemeyi
    destekledi. ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,58'li seviyelerden %1,42 seviyesine
    kadar gevşedi ve haftayı %1,45 civarında tamamladı. Tahvildeki dengelenme
    ve sakin veri gündemine rağmen piyasalarda risk iştahı güçlü değildi. En son 3
    ve 10 Mayıs haftalarında S&P 500 endeksinde 4.236 - 4.238 ile rekor seviyeler test
    edilmiş ve sonrasında bir süre temkinli seyretmişti. Geçtiğimiz hafta S&P 500
    endeksi 4.249 puanla rekorunu tazeledi ve hafta kapanışını bu seviyenin bir
    miktar altında gerçekleştirdi. Nasd** ve Dow Jones endekslerinde yeni rekorlar
    görülmedi. Aslında S&P 500 içinde yeni bir gelişme bulunmuyor. Bu nedenle bu hafta
    ABD endekslerinin seyri için 16 Haziran günü açıklanacak olan Fed'in faiz
    kararı ve Fed Başkanı Powell konuşması kritik olacaktır. O güne kadar endekslerin
    yeni bir yön belirlemesi zor olabilir. ABD Başkanı Joe Biden, ilk yurt dışı
    gezisine başladı. Avrupa'da olan lider 3 gün süren G-7 Liderler Zirvesine katıldı.
    Zirve sonrası açıklamalarında, Çin hakkında bir çok önlemin ele alındığını
    ve bunlardan tatmin olduğunu da ekledi. Bu hafta NATO Liderler Zirvesi olacak ve
    Biden'ın temasları takip edilecek. Türkiye aşılamada oldukça hız kazandı. Geçtiğimiz
    hafta 40-45 yaş gruplarının aşılanma haberinin yanında bazı meslek gruplarının
    da aşılanacakları belirtildi. Aşılamadaki hızlanma, vaka sayılarındaki
    düşüş ve Türkiye'de hala devam eden tedbirler, yabancı ülkelerinde yakın takibinde.
    ABD, Türkiye'nin de içinde bulunduğu 90 ülkeye seyahat kısıtlamasını gevşetti,
    Almanya'da yüksek riskli grupta ilan ettiği Türkiye'yi riskli grubuna geçirdi
    ve 1 Temmuz itibariyle iki ülke arasındaki seyahat yasağının kaldırılacağı
    ifade edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi öncesinde
    yapmış olduğu basın açıklamasında, Merkez Bankası döviz rezervlerinde 100 Milyar
    $'a ulaşıldığını söyledi. Yakın zamanda Çin ile yapılan 3,4 milyar $'lık
    yeni swap anlaşmasıyla toplam rakamın 6 Milyar $ yükseldiğini de ekledi. Hazine
    ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan yapmış olduğu açıklamasında, son dönemde üretici
    ve tüketici fiyatları arasında artan makasın kendilerini oldukça rahatsız ettiğini,
    üretici fiyatlarının hızlı yükselişinde döviz kuru geçişkenliği ve artan küresel
    emtia fiyatlarının temel bir rol oynadığını belirtti. TCMB her ay düzenlediği
    TCMB Beklenti Anketi'nin ismini, "Piyasa Katılımcıları Anketi" olarak değiştirdi.
    Yanlış anlaşılmanın önüne geçilmesi amacıyla yapıldığı da belirtildi.
    Türkiye'de açıklanan verilerde, Nisan ayında mevsimsellikten arındırılmış manşet
    işsizlik oranı %13,9 olarak gerçekleşti. Mart ayında %13,0 seviyesindeydi. Takvim
    etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Nisan ayında aylık bazda %0,9 azalırken,
    yıllık bazda %65,4 olarak açıklandı. Arındırılmamış olarak da yıllık bazda
    %66,0 artış görüldü. Yıllık bazda görülen bu artışların nedenine, geçen sene
    salgına bağlı ekonomik aktivitedeki ani duruşun öne çıktığı görülüyor. Verilerin
    TL varlıklar üzerinde bir etkisi görülmedi. Uluslararası Kredi Derecelendirme
    Kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'de 2021 yıl sonu enflasyonunu %15.5 ve politika
    faiz oranını %17 olarak öngördüğünü belirtti. Yıl sonu GSYIH beklentisini %6.7
    olarak belirlediler. Ayrıca, Türkiye'de bankacılık sektörünün kısa vadeli döviz
    likiditesinin yeterli olduğunu da ekledi. Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye
    için 2021 yıl sonu enflasyonunu %16,5 ve aynı yıl sonu GSYIH beklentisini ise
    %5,75 şeklinde öngördü. Yabancı kurumlardan gelen öngörülerde, piyasalar tarafından
    yakından izleniyor. Avrupa içinde Merkez Bankasının faiz kararı gündemdeydi.
    Avrupa Merkez Bankası (ECB) Haziran ayı toplantısında beklentiler doğrultusunda
    politika faizini değiştirmedi. Pandemi acil alım programı (PEPP) tutarını
    1,85 Trilyon Euro'da sabit tutarken, programın kayda değer bir şekilde hızlı devam
    edeceğini de vurguladı. Son dönemde Merkez Bankalarının varlık alım programlarına
    dair beklentiler konuşulurken, ECB'nin bir süre daha piyasayı destekleyeceği
    görülüyor. ECB Başkanı C. Lagarde yapmış olduğu basın toplantısında, Avrupa
    ekonomisinin kademeli olarak açıldığını ve verilerin hizmetler sektörü tarafında
    toparlanmaya işaret ettiğini ifade etti. Ekonominin ikinci yarıda daha da
    hızlanmasını beklediklerini, yine de belirsizliklerinde sürdüğüne dikkat çekti.
    Genel olarak, piyasalarda kararsız ve temkinli seyirler görüldü. Bu nedenle ani
    tepkiler pek izlenmedi. Açıklanan verilerin etkisi sınırlı kalırken, Merkez Bankaları
    ve hükümetlerden gelen açıklamalar ön plandaydı. Bu haftada oldukça kritik
    bir hafta olacağı için geçtiğimiz haftaki sakinliğin yerini oynaklık alabilir.

Teknik Takibimizde Olan Hisseler
    Bu hafta teknik takibimizdeki hisseler: AEFES, ARCLK, BIMAS, ISGYO, MAVI, THYAO

Alıntı Originally Posted by koçari Yazıyı Oku
    Gönderilerde
    çıplak kelimeye değil
    zarfa da
    mazrufa da
    subliminal mesaja da
    bakıyor görüyor anlıyorum

Sessiz kalma mı!
    bakıyor görüyor anlayamıyor
    diye yoruyorsanız, yorumluyorsanız
    doğru kişiyle muhatap değilsiniz
    kendinizi bi sorgulamanız lazım.
    görmeyen gözlere ne anlatsan boş. işimiz gücümüz var bizim.

https://www.takvim.com.tr/guncel/202...kiyesi-degil/3

Erdoğan-Biden görüşmesi öncesi The Wall Street Journal'dan dikkat çeken yazı: Karşınızdaki dedelerinizin Türkiye’si değil

Sayfa 451/531 İlkİlk ... 351401441449450451452453461501 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •