Senin de içimizdeki turuva gibi ateistleri yücelten ezilmişlik durumundan gına geldi.Beyanlarınla ateizme yaptığın itibarı bir kez bile müslümanlara yaptığını görmedim..kurtul artık bu eziklikten..
Ben etrafımda en radikalden en pasife kadar tüm müslümanlarla tanıştım.sen bu testi nerede yaptın.sürekli müslümanların %90 nını gömme.
Bir nesil güç eline geçince o ahlak abideleri dediğin kesimden bazılarının bize yaşam hakkı tanımadığını gördü..hani sen de B.Ü. protestolara katılmıştın..
İsrail'de kapalı alanlarda da maske takma zorunluluğu kaldırıldı
İsrail'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kapalı alanlarda uygulanan maske takma zorunluluğu sona erdi.
FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.
Sn Bakışaçısı,
Borsada olmaz olmaz. Herşeye hazırlıklı olmak lazım. Artık yolun sonlarındayız. Bu yüzden ben short taşıyorum.
Ama bir de madalyonun diğer tarafı var. Uyumsuzluk demişsiniz, sadece haftalık Dow grafiğinde Macd'a bir göz atın. Sıfır ekseninden bu kadar yukarıda olan macd sıfır altına ininceye kadar yeni zirveler rahatlıkla oluşabilir. Bugüne kadar böyle oldu, tek bir istisnası var o da 2020 covid çöküşü.
Dediğim gibi, borsada olmaz olmaz. Her duruma karşı bir stratejisi olmalı yatırımcının.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Devlet laik olur. Kişinin laik olması diye bir şey yok zaten. Kişi olarak devetin laik olmasını destekliyorsan, laikliği savunuyorsun demektir. Devlet yasaları, kanunları dini hükümlere göre değil, evrensel doğrulara göre şekillendirirsin. Zaten, din özünde evrensel gerçeklerle çelişmez.
Mesela faiz olayı. Din aslında faiz derken, reel faizi kasteder. Yani, enflasyon üzerindeki faiz. Sonuçta devletin, tüm sistemdeki reel faizi sıfıra yaklaştırmayı çalışması evrensel gerçeklere uymaktır, dini açıdan da doğrudur. Neyse, ülkemizde hem ekonomiden anlayan, hem az buçuk dünyayı bilen, hem de dini konularda yetkin adam bulmak çok zor..Bu nedenle işin özünden kopuluyor.
Mesela, faiz haram diyen, ama bitcoin de sörf yapanlar var...ya da faiz haram diyip, aldığı imarsız arsaya, tanıdıkları vasıtasıyla imar çıkartıp 10 katına satanlar var...faiz bu adamların günahları yanında, çok masum kalır.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi içermez.Başkalarının fikirlerine göre yatırım yaparsanız zarar edebilirsiniz.
Dinde inanmak ve amel etmek vardır. Yüce Yaratan sadece inanmanın yetmeyeceğini amel etmek yani icratta olmadığı sürece gerçekten iman etmiş olmazsınız diye de Kur'an'ı Kerim ayeti ile bunu kesinleştirmis.
Yer İmleri