Originally Posted by
lionnes
sadece 1,5 senede gördüğü 3 devasa dipler yetmedi mi dibi görmeye?
1,5 (bir bucuk ) sene içerisinde ( 2020 - şuana kadar ) zirvelerden tam 3 kez devasa düşüşler yaşanıyor yüzde 55 , yüzde 40 ve şu an yüzde 52 lik zirveden düşüşler var.. ( zirveden yüzde 20-30 arası düzeltmeler de var onlar hariç )
ondan daha önce 2018 başı -2019 sonuna kadar yüzde 65 düşüş ( 20 tl -7tl hareketi 2 sene boyunca )
ayrıca bu devasa düşüler sırasında bazılarının söylediği gibi 7 den 79a 1,5 senede çıkmadı 7 leri 2017 başı görmüştü yani 4,5 senede çıktı 7 den 79a..
şimdi ise başa döndü yine 37lere..
Sayın lionnes ben bu hisseyi 2 liradan beri değişen oranlarda taşırım. Benim attığım grafiklere bakarsanız ne dediğimi anlarsınız . Gerçi son zamanlarda atmıyorum artık çünkü buradaki çoğunluk gerçeklerden ziyade hayal peşinde koşuyor. Borsanın bir mantı vardır. Hiçbir hisse sonsuza kadar çıkmaz veya düşmez. Kront ( uzun vade grafiklerimde hep göstermeye çalıştım) her misyonunu tamamladığında düzeltmeye gider. Kısa vade hareketleri hep şaşırtmıştır bizleri. Bu yüzden bu hisse uzun bade taşınmalı ve tekniğine dikkat edilmelidir. Nereyi dip ve tepe yapacağı da az çok bellidir. Ama bunu yazmak insanları yönlendirmek anlamına gelebilir. Dip be tepeleri sadece acemiler arar. Bu yüzden fazla duygusal olmaya gerek yok. Tekniğe bağlı kalındığı sürece sorun olmayacaktır. Ayrıca hükümetin siber teknolojiler alanındaki söylemlerini sürekli paylaşıyorsunuz. Bunlar bence tamamen ters tepki yapıyor. Çünkü bu hükümet söylediklerinin hep tersini yapmıştır. Bana hiç güven vermiyorlar. Bir taraftan milli olalım derken diğer taraftan İsrail firmasının yazılımları kullanılıyor. Kront yakın zamanda dönüş yapacaktır. Bu kadar hızlı düşmesinin tek anlamı bu olabilir. Önceki yıllardaki kadar zamanı yok çünkü. Çağımız dijitalleşme çağı. Öte taraftan bu hisseyi 79 lara çıkartanların kar realizasyonu da yapması gayet normaldir. Duygusallıktan uzak objektif bakmayı deneyiniz. Hele hele siyasilerin söylemlerini hiç ciddiye almayın. Kront maalesef ketum bir şirket. Bu her zaman böyleydi. Amerika’daki stad işini aldıktan sonra şirketin yatırım danışmanını aradım. Be bu haberi Amerikan basınından öğreniyoruz da sizden neden öğrenemiyoruz, yaptığınız manipülasyona girer dedikten sonra bizim basında da yer almasını sağlamıştık. Zor bir hissedir. Ama vadeniz uzun, sinirleriniz sağlam ve birazcık da teknik bilginiz olması yeter. Arada foruma gelen grafik paylaşıp uçacak kaçacakcılara inanırsanız yolda kalırsınız.
Yazdıklarım ve çizdiklerim asla ve asl yatırım tavsiyesi olamaz....
Yazdıklarım ve Çizdiklerim asla ve asla yatırım tavsiyesi değildir. Tamamen kendimi geliştirmek adına karalamalardır.
Yer İmleri