Sayfa 126/1006 İlkİlk ... 2676116124125126127128136176226626 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 1,001 - 1,008 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Teknik olarak nasil bakiyorsunuz grafige?indikatorlemi,formasyonlami,trend lemi?
    Trading için soruyorsanız: Fiyatın kendisi en iyi indikatördür. Fiyat hem haberlerden hem de indikatörlerden daha öncü bir göstergedir. Bir de aşırı alım-satım yerlerinde forum twitter vb sosyal medyalara bakıyordum. Aşırılıklarda gaza gelmeye çalışmaktansa biraz karşıt yatırım felsefesiyle oluşan aşırılıkları fırsata çevirmeye çalışıyordum. Ama ben uzunca süredir trading yapmıyorum kimseye de önermem.

Yatırımda ise teknik analize pek bakmam çünkü her gün fiyata bakmadan biraz biraz yatırım yaparım fiyat yatırım işinde en büyük zehirdir.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Almak ve satma cesareti olmadan olmaz.soru ne zaman teknik size söylüyor.ama calismak lazim.

3.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Almak ve satma cesareti olmadan olmaz.soru ne zaman teknik size söylüyor.ama calismak lazim.
    Pozisyonlarımda Çoklu giriş çoklu çıkış kullanıyordum. geçmişte başarılı olmuş 100'e yakın algoritmik sistemlerler kullandım. Vobun kurucularından sayılırım yani 2005 yılında ilk işlem yapanlarındanım. Duygularımla pek karar vermiyordum ama taa ki zirvelerde ya da diplerde hissettiğim anlara kadar. Bunu da sosyal medyada karşıt yatırım felsefesiyle yapıyordum. yani hem trend sistemleri hem de psikoloji kullanıyordum Şu an bizim piyasada trading yapmak şans işi önermem. Piyasa eskisi kadar trendy değil. Yabancı yatırımcı varken kullanılır ve kazandırır ama şimdi ancak faiz ve döviz getirisi kadar kazandırır bu yöntem. Fakat şuan bitcoinde trading yapılabilir orası daha trendy piyasa. Ama trading yatırım yapmak için bir araçtır. Trading benim gibi sıfır sermayeyi bir yere kadar getirmek için bir araçtır. Bir aşamadan sonra trading değil yatırım yapmalısınız
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

4.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Bakan Şimşek kur sepeti 4 TL ye ulaştığında kritik noktaya gelindiğini ve müdahale edilmesi gerektiğini belirtmişti. Peki döviz stoğu hangi sepet kur rakamında eritildi? Geç müdahale ile devalüasyona bilerek izin verilmiş olmadı mı?
    Piyasayı izlemediniz mi o dönemlerde? Mehmet Şimşek dönemi eski sistemde olan dönemdi. Başbakan vardı, her bakanlık %100 özgür olmasa da kendi içerisinde hareket edebiliyordu, MB kısmen bağımsızdı.
    9 Temmuz 2018 den itibaren gelişmeleri değerlendirirseniz farklı gözlemleriniz olabilir.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Ali persembe algoritma bir ise yaramaz diyor.algoritma her zaman farkli calisir.yatay piyasada ise yaramaz.pozisyon acmadan grafigi incelemek lazim.aceleye gerek yok.gec girmek en iyisi.ali persembe stoplu ve kar almali yontemi anlatiyor.

6.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Ali persembe algoritma bir ise yaramaz diyor.algoritma her zaman farkli calisir.yatay piyasada ise yaramaz.pozisyon acmadan grafigi incelemek lazim.aceleye gerek yok.gec girmek en iyisi.ali persembe stoplu ve kar almali yontemi anlatiyor.
    Ali perşembe eğitim ile para kazanıyor ben tradingle para kazandım. Farkı anlamışsınızdır sanırım. Bu arada Ali Perşembe bu piyasada saygı duyduğum ve birşeyler öğrendiğim nadir uzmanlardandır orası ayrı bir konu. 5 dakikalıkta baktığınız grafik yatayken haftalık baktığınız garfik trend olabilir ya da tersi de olabilir. ayrıca yatayda kazandıran algoritmalar da var. Yani algoritma kazandırır yada kazandırmaz denemez. Kazandıranı var kaybettireni var. Mesele bunları bulabilmekte...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Doviz artti.

Emlak artti.

Fayisi baskilarlar..

Ne kaldi ucuz??

Borsa mi??

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Bir aşamadan sonra trading değil yatırım yapmalısınız
    Iste budur..

Ama herkes yapamaz tabii..

Masadan ne zaman kalkacagini bilmek bir erdemdir.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 126/1006 İlkİlk ... 2676116124125126127128136176226626 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •