Sayfa 31/1002 İlkİlk ... 2129303132334181131531 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 241 - 248 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Yani ilgili blog sahibi, uzun vadeli yatırım/temettü emekliliği gibi bir fikri ana fikir sayınca veraset konusunu temel meselelerden biri haline getirmiş..

Temettü vergisi ABD'de otomatik kesiliyormuş zaten, bir tek bizdeki vergi bacağı var mevzunun...

Alım satım kaynaklı karda ise ABD de yok, bizde ÜFE ye görece birkaç hesaplama yöntemi var, onları kullanıyor.

Hiç temettü muhabbeti olmayan bir enstrüman olsa, yani getiri endeksi gibi temettüsü v.s her şeyi fiyata dahil olan, bir tek alım satım kaynaklı kar zarar vergi hesabı kalıyor geriye...

Yine de nasıl bir SEC garantisi hak ediliyor bakmak lazım, yarın bir gün piyasalar platformlar patlarsa diye. ABD/Avrupa merkezli mesela fx borsa lisanslarında 30x filan, kaçtı 35.000 pound devlet garantisi var, 'nasıl ve nereden o paranın alınacağı hepten ayrı bir mesele', Avusturalya/Kıbrıs lisanslılarda 1000x filan Allaha emanet turizm...bu işlerin bu kadar kolay olabilmesi hep beni huylandırır..
    Bu veraset konusunuda uzun uzun yazmistik yabanc hisseler topiginde (gecen sene). Ama zaten ara sira tekrar gündeme gelir.
    IRL veraset vergisi konusunda su anda en mantikli olan ülke. Cünkü es tamamen muaf ve cocuklar icin ise bayagi yüksek bir rakam muaf.
    ABD, AB yerlesik brokerler güvence altinda genellikle. Hisseleriniz (yatirimlariniz) özel korunmus mülk kavraminda ve iflas durumunda iflas eden sirketin varligi dahilinde degil. Yalniz yatirim hesabinda tuttugunuz nakitin garanti kapsami düsüktür yazdiginiz gibi.
    Her devletin finans piyasa denetleme kurumlari var. Iflas durumunda bunlara dilekce veriliyor.

2. Ben temettüsüz hisse alımı yaparken aldığımın maliyetinin direk sıfır "0" olduğunu ve ileride sattığımda 30%'unun gideceğini hesaplayarak alıyorum. (Temettü verenleri zaten satmaya niyetim yok ama satarsam gene aynı senaryo)

Yani tefe tüfe kur bilmemne uzun vadedeki bütün hesaplar en kötü senaryoda sizden sattığınız malın tamamının 30%'unu alacaktır ve kendimi buna hazırlayarak yapıyorum alımları.

100bin dolar diyelim ki 10 sene sonra 200bin dolar oldu, gitti 30%u kaldı geriye 140bin dolar. En kötü ihtimalle olacağı bu. Dolar böyle 5 senede bir 2'ye 3'e katlaya katlaya giderse de maliyetiniz dediğim gibi sıfıra yakınsayacaktır uzun vadede.

Benim amacım eurobond+yabancı hisse temettüleri üzerinden aylık net $1000 dolar civarı bir pasif gelir elde etmek. Gelir global bir para birimi ile olunca kafayı takacak bir şey de kalmıyor geriye çünkü senin problemin bütün dünyanın problemi oluyor Jpow ayıklasın pirincin taşını.

3. Benim dün farkına fardığım eurobond olayını adam 2 ay önce yazmış bloguna

https://pintidegiltutumluyum.com/202...-erisebilirim/

1000-2000 dolarlık alım yaptıran bond'lar da var ama iyi araştırmak lazım.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Benim dün farkına fardığım eurobond olayını adam 2 ay önce yazmış bloguna

https://pintidegiltutumluyum.com/202...-erisebilirim/

1000-2000 dolarlık alım yaptıran bond'lar da var ama iyi araştırmak lazım.
    Pitkoyinciler nasıl vergi veriyor, nasıl hesaplıyor, neye tabiiler acep

5.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Pitkoyinciler nasıl vergi veriyor, nasıl hesaplıyor, neye tabiiler acep
    Onlara her gün bayram. Bitcoin'de vergi mergi yok bambam bam

Orada çok para kazanmak mümkün ama regüle piyasalarda devlet güvencesi ile tabanı sağlam bir pasif getirinin verdiği güven başka.

ytd

6. Bitcoin demişken uzun zaman önce uyarmıştım tether hakkında. Haberler okuyorum şimdi Çin'de batmak üzere olan Evergrande isimli gayrimenkul şirketinin bonolarını tether tutuyormuş diyorlar.

Evergrande batarsa havai fişekler patlar coin üzerinde.

ytd

Orada çok para kazanmak mümkün ama regüle piyasalarda devlet güvencesi ile tabanı sağlam bir pasif getirinin verdiği güven başka.

ytd
    Benim bi akrabam var, 1980 lerden beri kuyumculuk yapar, şu an 3-4 dükkanı var...

O da misal altın bazında yapar her türden hesabını, ev mi satılmış alınmış, kaç kiloya alınmış, şu an satılsa kaç kilo, dükkan masrafı mı kaç gram altına tekabül eder...

Tabi altın fiyatları 250 dolarlardan 2000 dolarlara gelince, adamın tercih ettiği yol, bambaşka denklemlere çıkıyor..

Bu yaz bir düğün vesilesiyle buluştuk, ben kara yolundan, o deniz yolundan yatıyla geldi, rakı içtik, hoş beş, kafa pırıl pırıl, altın inmiş çıkmış umurunda değil, onun için kaç kilo altını var, kaç gram altın kazanıyor, önemli olan tek şey bu. Vergi mi, ne vergisi canım

Bir villası var, malikane gibi, her çocuğunun içinde müstakil kalabileceği odalar var suit gibi, oturma odası+banyo gibi yılın 11 ayı boş, evin önü ana yol, arkası sıfır denize, yatı yanaştırıyor bazen, orta karar arabalara biner, arabaya para vermez, kılık kıyafete de orta üst diyelim o kadar, ama bi tatile gider misal bir memur emekli ikramiyesi yer gelir...Tabi hesaplar hemen kaç gram altın yedik diye...

Geriye sarsam zaman makinasında, yok İB, yok tahvil, piyasalar, vergi, FED falan filan...bi kuyumcu dükkanı açardım, 80 lerde min 3.5 kilo, ortalama 7 kiloyla mis gibi kuyumcu açılabiliyordu, onu açacak para da vardı, ufak ufak da borsa bi yandan çorba parası niyetine...akşam tükkanı kilitle alarmı çalıştır eve git dizi izle...kafa pırıl pırıl

Hep derim, para hayat konforu denklemi, o yüzden fazla da şaapmamak lazım

ytd
    TR'yi tam bilemiyorum ama, GER'de dönüsümden banka hesaplariniza para gectigi zaman vergisi var coinlerin ve diger yatirimlardan farki yok.

Sayfa 31/1002 İlkİlk ... 2129303132334181131531 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •