Yahu sayin Achiles'inde yazdigi gibi TR'de kuyumcu dogru dürüst vergi vermiyor da, coin'den kazanan mi versin.
Ancak artik bankaya girip cikan belli. Zaman asimi dolmadan maliye gelip sorarsa oyar bir sekilde.
Isini bilen özellikle TR gibi bir ülkede dogru dürüst vergi vermez (di). Artik bir cok yatirim dijital sisteme girdi, ne olacagi bilinmez ileride.
O yüzden vergi isini hafife almamak lazim. Özellikle önümüzdeki yillarda. Vergiyi verip kafamin rahat olmasi benim icin daha konforlu.
Kuyumculuğu birkaç ay önce ben de kafaya takmıştım. Altın topiğinde sahte altını ayıran bir cihazdan bahsediyordum hatta. 1000 euro falandı fiyatı ama firma cayıp ürünü Türkiye'ye göndermek istemediğini söylemişti sonradan gümrükte yaşanması muhtemel sıkıntılardan dolayı sanıyorum.
Fiziksel altın tutmanın en güzel yanı budur. Yarın öbürgün diğer bütün sistemler patlarsa açarsın küçük bir dükkan dizersin malları, al-sat ondan sonra
Suriyelilerin kafadan yarısı kuyumcu dükkanı işletiyor İstanbul'da.
Piyasa fiyatının az üstüne sat, baya altına geri al. Fıstık gibi iş. Bilezik milezik uğraşmaya bile gerek yok. (karı dırdırı çekilmez) Açarsam bir yer direk yatırımcıları hedefleyen bir yer açarım. Coin borsası gibi ama fiziki altın üzerine![]()
Siyasi partilerden bağımsız olarak yapılan araştırmada, ülke ekonomisinin gidişatından rahatsız olanların oranı yüzde 90.5 gibi rekor seviyede çıktı.
Sözcü den Taylan Büyükşahin in haberine göre Nasır, Araştırmamızda katılımcılara ülke ekonomisi ile ilgili olarak genel memnuniyet düzeyleri sorulduğunda, katılımcıların %90.5'i memnuniyet düzeylerini düşük ve çok düşük olarak belirttiler,dedi.
Araştırmaya katılanların %56.9'unun serbest piyasaya ve ekonomiye ne kadar az müdahale edilirse ülke ekonomisinin o kadar iyi olacağı görüşünde olduğunu anlatan Nasır, Katılımcıların %81.3'ü lise ve üniversite eğitiminin devlet tarafından gerçekleşmesini, %82.4'ü ise kamu işletme ve iştiraklerinin özelleştirilmemesi gerektiğini ifade ediyorlar, diye konuştu.
https://odatv4.com/guncel/secimlerin...r-sonuc-210081
Kuyumculukla altın varlıktır stok giriş çıkış yapmadığında maliyenin öpeceğini bilir .
Örneğin hem alım fişi varsa stok şişer örneğin 15 sene evvelden 40 liradan altın Varsa 220 bin kiloda vergi çıkar .
50 kilo olsa 10 milyon vergi olur .
Buna benzer örnek çok işlek bir caddede içki bayi alkolde 18 KDV var diye hep sigara fişi keser uyanıkspor.
Apartmandan biri karot alır çürük çıkar adam dükkanı kapatır 180-200 bin KDV alacağı var ortada alköllü içki hiç yok .
Ayıkla pirinçten taşını derler .
Bu vergidlerden en iyi kaçış tek yolu da kendi dükkanını soydurursun ancak öyle yırtarsın sanırım .
Kuyumcularin 50kg altini varsa buna fatura girisi yapan kuyumcu yok denecek kadar azdir. Artik sattiklari mal oraninda
gunu birlik giris yapiyorlar
Altinin onsu sabit kaldigini farzedelim Usd/try deki hareketten dolayi vergi cikiyor . bugun 20kg altin alan bir kuyumcu 1 yil sonra altini sattigi zaman Usdtry deki yukselmeden dolayi vergi veriyor yani alis satis yapmamasina ragmen elindeki altini azaliyor
Forex piyasalarinda da asacma %10 stopaj gelmis Xauusd sabit kalsada sayet usd yukselmis ise Xau maliyetine pozisyon kapansa dahi usd den dolayi %10 odeniyor
08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum
Yer İmleri