Sayfa 42/193 İlkİlk ... 3240414243445292142 ... SonSon
Arama sonucu : 1538 madde; 329 - 336 arası.

Konu: Orta Vadeli İnciler

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    396
    ULUSE şirketi kendi web sayfasında yatırımcı sunumu hazırlamış. Sizler de bakın ve tespitlerinizi paylaşın lütfen.

Herşeyi devletten beklemeyin

http://www.ulusoyelektrik.com.tr/Upl...-mart-2017.pdf

İstiyorumki analizlere herkes katılsın ve bilgi zenginliği oluşsun... Ve tespitlerimizin doğruluğu yada yanlışlığı diğer arkadaşlarımız tarafından kontrol edilsin.
    Borsa, korku değil eğlenceli bir gerilimdir. https://twitter.com/azizserin75

Alıntı Originally Posted by yatirimci Yazıyı Oku
    Alttaki yorum kısmını da görsek güzel olurdu.

Saygılar

YTD
    Merhaba Sayın yatirimci,
    Yorum yok.İzleyenler kendileri yorumlasın istiyorum.
    Yanlışlık varsa, uyarırsanız memnun olurum.
    Esenkalınız...
    BİZ DEĞERİNİ ÖLÇERİZ,FİYATINA PİYASA KARAR VERİR.
    BURADA YER ALAN BİLGİLER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİL,TAMAMI İLE ANALİZDİR.

3.  Alıntı Originally Posted by YALIN Yazıyı Oku
    ULUSE şirketi kendi web sayfasında yatırımcı sunumu hazırlamış. Sizler de bakın ve tespitlerinizi paylaşın lütfen.

Herşeyi devletten beklemeyin

http://www.ulusoyelektrik.com.tr/Upl...-mart-2017.pdf

İstiyorumki analizlere herkes katılsın ve bilgi zenginliği oluşsun... Ve tespitlerimizin doğruluğu yada yanlışlığı diğer arkadaşlarımız tarafından kontrol edilsin.
    Merhaba Sn. Yalın topiğinizi ilgiyle takip ediyorum. Forumda kaliteli ve seviyeli paylaşımların yapıldığı güzel bir başlık.

Ulusoy Elektrik benim de yakından takip ettiğim bir şirket. Hissenin kendi başlığında diğer yatırımcılarla aramızda geçen tatsız muhabbetten ötürü artık yazmıyorum.

2014 yılı kasım ayında halka arz edilen şirket aynı yılın aralık ayında gelen kötü bilanço ile düşüşe geçti.12,80 seviyelerinden başlayan düşüş 2015 yılında da devam etti. Bu süreçte halka arz dan mal alan yatırımcılar-özellikle yabancı fonlar- kötü bilanço ile aldığı yerden çıktılar.

2014 yılı sonunda halka arzla başlayan bu düşüş nihayet 2016 yılının ikinci yarısından sonra son buldu ve şirket hisseleri yavaş yavaş toparlanarak 9-10 TL arasına oturdu.

Peki neden şirket hisseleri halka arz akabinde sürekli düşüş gösterdi ?

Cevabını yine iş yatırımın raporunda bulabiliyoruz!

2014 yılında hisse başı yaklaşık 18 TL- 20,4 TL değer biçilerek halka arz edilen şirketin o dönem için Cezayir pazarına önemli ihracatları vardı ki bu tutar toplam ihracatın yaklaşık %70 i civarındaydı.

1.)Cezayir Elektrik idaresi Cameg in açmış olduğu 20,88 milyon avro tutarındaki büyük ihalenin tek seferlik olması en önemli etkenlerden.

2.)Yine şirketin önemli pazarlarından olan ortadoğu pazarının ana gelir kaynağı olan petrol fiyatlarının düşmesi devlet eliyle yapılan alt yapı yatımlarının durma noktasına gelmesine neden oldu. Bu da şirketi oldukça olumsuz etkiledi.

3.) Yukarıdaki iki önemli etken yetmezmiş gibi bir de iç pazarda ani gelişen rekabet koşulları iç pazardaki karlılığı oldukça olumsuz etkiledi.

Şirket bu süreçte mali yapısının sağlamlığının verdiği avantajla ayakta kalmayı başarabildi fakat karlılık ve ciro oldukça düştü.

Şirkete bu veriler ışığında borsada talep düştü, hisseleri alan satan kalmadı hatta bu verilerle 7-8 TL fiyat bile pahalı hale gelmeye başladı...

Maalesef bunlar olumsuz hikayemiz ve halka arz sürecimiz...

2016 yılında Elko ve ismin hatırlayamadığım bir rakip havlu atarak piyasadan çekildi.

Ciro tekrar eski şekline kavuşmaya başladı. Bu arada ihracat yapılan ülke sayısı da çeşitlendirildi. Risk minimize edildi.

Aşağıda şirketin gelir tablosu ve mali durum tablosu mevcut.2016 yılı toparlanma yılı olmuş.

https://i.hizliresim.com/dG0R5D.png

https://i.hizliresim.com/r2R7V3.png

Şirket ile ilgili söylenecek çok şey var. 2016-2020 arası yapılacak alt yapı yatırımları, Endonezya hamlesi,geniş ve esnek üretim kabilyeti, borçsuz mali yapı vs vs.

Bu arada şirket pazarlamacısı değilim sadece yatırım yaptığım şirketi yakından takip ediyorum.

Şimdilik bu kadar yeterli. Arkadaşlar yazdıkça araya bir şeyler sıkıştırırım.

ULUSE guzel bir sirket gibi duruyor, Yalin hoca cok daha detayli yorumlayacaktir, ancak kisaca gorduklerim:

%30 halka arz olmus, simdiki oran %9, Sait Ulusoy hisseleri tekrardan toplamis. akilli adam

kotu bilanco oncesi halka arz et 20 tl den, sonra topla 10 altindan, super valla!

satis ve karlilik iyi artiyor:

Gider kalemleri sanki iyiye gidiyor:

Piyasa degeri, sanki olumlu bilanco ve bilanco iyilesmesi fiyata yansimis, piyasa deger iyi yukselmis.

Genel olarak sirket hosuma gitti, yatirim yapilabilir gibi gibi.

5.  Alıntı Originally Posted by legolas Yazıyı Oku
    ULUSE guzel bir sirket gibi duruyor, Yalin hoca cok daha detayli yorumlayacaktir, ancak kisaca gorduklerim:

%30 halka arz olmus, simdiki oran %9, Sait Ulusoy hisseleri tekrardan toplamis. akilli adam

kotu bilanco oncesi halka arz et 20 tl den, sonra topla 10 altindan, super valla!

satis ve karlilik iyi artiyor:

Gider kalemleri sanki iyiye gidiyor:

Piyasa degeri, sanki olumlu bilanco ve bilanco iyilesmesi fiyata yansimis, piyasa deger iyi yukselmis.

Genel olarak sirket hosuma gitti, yatirim yapilabilir gibi gibi.
    Paylasimlariniz icin tesekuurler. Fakat bir kismina katilmiyorum. Halka arz surecine bakilirsa halka arz edilen 12 milyonun 8 milyonu ayni fiyattan geri alindi. Yaklasik 800.000 lot piyasadan 6-8 araligindan geri alindi. Agirlikli olarak 7-8 araligi geri alim yapilan fiyat.

LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    396
    Sayın kaptanoglu ve sayın legolas çok teşekkürler katkılarınız için. Gayet güzel tespitlerde bulunmuşsunuz. Daha fazla ne eklenir bilemiyorum

Ben de kafamda oluşturdum bu şirket hakkındaki düşüncelerimi ama işte yazıya dökmek zaman istiyordu, sayenizde bir çoğu dile getirilmiş oldu.

Son bir kaç çeyrektir sektöründe de öne çıkmış. Şirketin faaliyetlerinde çok ciddi düzelmeler var.

Beğendiğim yönleri; sn. kaptanoglunun bahsettiği gibi mali yapısı güven verici bir durumda. Büyük oranda sabit yatırımları bitmiş ve halihazırda karlılığın ön planda olacağı bir döneme girilmiş gibi düşünüyorum. Ürün çeşitliliği ve yurt dışı (kısmen pasif de olsa) atılımları ileriye dönük şirkete artı değer katacak konulardır.

Şirketin yatırımcı sunumunda bahsedilen;

Elektrik tüketiminin büyüme potansiyeli (Yıllık ortalama 4,7%)

Endüstrileşme ve şehirleşmedeki hızlı yükseliş

Devam eden altyapı yatırımları

Rakiplerin zayıflaması ile pazar liderliği konumun daha da
    güçlenmesi

Bu başlıklar bence şirketin geleceğine dair umutlu olunabilecek konulardır.

Dezavantaj olabilecek bir konu ise halka açıklık oranı ve işlem gören lot sayısı çok yetersiz olmasıdır.
    Borsa, korku değil eğlenceli bir gerilimdir. https://twitter.com/azizserin75

7.  Alıntı Originally Posted by POLARIS Yazıyı Oku
    Merhaba Sayın yatirimci,
    Yorum yok.İzleyenler kendileri yorumlasın istiyorum.
    Yanlışlık varsa, uyarırsanız memnun olurum.
    Esenkalınız...
    Ne haddimize dostum,
    Güzel paylaşım olmuş. Rakamlar ne diyor onu merak etmiştim.
    Saygılar
    YTD

Alıntı Originally Posted by yalın Yazıyı Oku
    sayın kaptanoglu ve sayın legolas çok teşekkürler katkılarınız için. Gayet güzel tespitlerde bulunmuşsunuz. Daha fazla ne eklenir bilemiyorum

ben de kafamda oluşturdum bu şirket hakkındaki düşüncelerimi ama işte yazıya dökmek zaman istiyordu, sayenizde bir çoğu dile getirilmiş oldu.

son bir kaç çeyrektir sektöründe de öne çıkmış. şirketin faaliyetlerinde çok ciddi düzelmeler var.

beğendiğim yönleri; sn. Kaptanoglunun bahsettiği gibi mali yapısı güven verici bir durumda. Büyük oranda sabit yatırımları bitmiş ve halihazırda karlılığın ön planda olacağı bir döneme girilmiş gibi düşünüyorum. ürün çeşitliliği ve yurt dışı (kısmen pasif de olsa) atılımları ileriye dönük şirkete artı değer katacak konulardır.

şirketin yatırımcı sunumunda bahsedilen;

[ı]elektrik tüketiminin büyüme potansiyeli (yıllık ortalama 4,7%)

endüstrileşme ve şehirleşmedeki hızlı yükseliş

devam eden altyapı yatırımları

rakiplerin zayıflaması ile pazar liderliği konumun daha da
    güçlenmesi [/ı]

bu başlıklar bence şirketin geleceğine dair umutlu olunabilecek konulardır.

Dezavantaj olabilecek bir konu ise halka açıklık oranı ve işlem gören lot sayısı çok yetersiz olmasıdır.
    eline sağlık çok güzel yorumlamışsınız.

Sayfa 42/193 İlkİlk ... 3240414243445292142 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •