Sayfa 553/1006 İlkİlk ... 53453503543551552553554555563603653 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 4,417 - 4,424 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    once doviz pahalılastırılıp ıhracatla carı fazla vericez yıllarca baska caresı yok...japonya .almanya gıbı ...
    imkansız ne eğitim sistemin ne üretim yapın buna izin vermez bir tane dünya markan yok bunlar çok ciddi planlama ile olacak şeyler sadece devalüasyon yapayım almanya olayım demekle olunmaz o zaman dünyada her ülke almanya gibi sanayi devi olurdu parasını devalüe ederek bu kadar kolay olsa

tabiki egıtım sıstemı ,hukuk,insan hakları tumu bir butun ama .ne kadar ertelıcez bu ısı...artık karar vermek zorundayız..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    imkansız ne eğitim sistemin ne üretim yapın buna izin vermez bir tane dünya markan yok bunlar çok ciddi planlama ile olacak şeyler sadece devalüasyon yapayım almanya olayım demekle olunmaz o zaman dünyada her ülke almanya gibi sanayi devi olurdu parasını devalüe ederek bu kadar kolay olsa
    Isin kolayina kaciyoruz..

Indir fayisi canlandir piyasayi, cikar fayizi sogut ekonomiyi...

Baska da bildigimiz bir sey yok..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4. Para devalue olursa halk 290 dolara değil, 100 dolara çalışıyor olur. Başka da değişen bir şey olmaz.

Daha ucuz olmak ülkenin gelişmişliğine katkı yapmaz şu aşamada. Şu an işgücümüz zaten dünyada en ucuz. Bundan daha ucuz olmak bize ne kazandıracak?

Bize kazandıracak şeyler çok belli:

Hırsızlık yapmamak, yalan söylememek, aptal olmamak.

Erdemli ve etik olmayı öğrenirsek gerisi gelir.

Serseriliğe devam edersek, serseri muamelesi yaparlar.

dogru olanları yaparsak ucretler artar,dogrudan yatırım artar.dogru olan demorası ınsan hakları hukuk etc....

buyuk mıllet meclısı kanunları cıkarmalı.parlementer sısteme geri donulmelı.hesap veren hukumet....

6.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Iso / bahçıvan: Finansal istikrardan uzaklaşıp devalüasyonlardan medet uman sanayici-ihracatçı olmak istemiyoruz
    Timsah gözyaşları..
    Dolardaki artış sağda solda dikkat çekince "ulan kim kazanıyo bu işten hoaaaarrr" türü bi sorgulama başladı toplumda..
    Bunlarda işte böyle böyle gaz alma derdin de..
    Geçen F.Altaylı düzmece haberi..
    Şimdi bu..
    Hepsinin canına minnet..
    Dolar 12 tl olsa şıkıdım şıkıdım oynar hepsi..

Haber değeri bile taşımayan şeyler bunlar..

Daha geçen burada paylaştım faiz indirimi geliyor diye..Bunlar değil miydi..Dolar ucuz kaldı faizler çok yüksek cart curt eden..

sen oy atarken 100 dolara oy atıyorsun.o zaman baskasına oy atıcaksın.aglamıcasın.senı gecındırecek adama oy atacaksın.

8.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    once doviz pahalılastırılıp ıhracatla carı fazla vericez yıllarca baska caresı yok...japonya .almanya gıbı ...
    hangi konuda karşılaştırmalı üstünlüğümüz var.
    neyi ucuza yapıp satabiliriz.
    yetişmiş insan gücü mü var?
    ucuz enerji mi var?
    ucuz yeraltı kaynağın mı var?
    geniş ve sulak tarım alanların mı var?

Sayfa 553/1006 İlkİlk ... 53453503543551552553554555563603653 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz