Ne dedim ben size yıllarca;ve yasaklandım.?!
Viop cular asla başaramayacaklar.!!
https://m.youtube.com/watch?v=MPb68tS8J38
Ne dedim ben size yıllarca;ve yasaklandım.?!
Viop cular asla başaramayacaklar.!!
https://m.youtube.com/watch?v=MPb68tS8J38
neden başaramayacaklar grafikte meydanda.
endeks 1999 da daha yüksekmiş bugünden. 2001 krizi olmuş bir tek orada bir çöküş olarak düşük rakamlar var.
vob da neden başarılamaz çünkü rakamlar çok afaki. döviz bazlı grafikler tarihi diplerde. tl grafikler rekorda. nereye bakıp ne işlem yapacaksın..
mümkün değil..
şuan ciddi yazıyorum dalgasına yazmıyorum. bu iş yapılamaz. vob yapamazsın. herşeyini kaybedersin. çünkü nereye bakacağını bilemezsin.
kafanda oluşturduğun pozisyonu devam ettirirsen herşeyini aklını kaybedersin. şimdi görüyorum halen yazılar var yazmayacaktım ama bir kişiyi kurtarsak yeter..
![]()
Kendinizin iyi olduğu alanda, bu işi çok iyi yapıyorum diyeceksin. Ama anlamadığın ya da beceremediğim bir işe gelince, bunu kimse beceremez diyorsun.
Somut örnek vereyim. Yaklaşık 3,5 yıldır yarı profesyonel olarak orta vade hisse portföyü+viop long/short giderek gayet makul bir risk ile, kendimce gayet başarılı devam ediyorum. Son 3,5 yıldır ortalama yıllık getirim %65, yılbaşından bugüne ise %90 getirim var.
Ha, ne büyük iş becerdim demiyorum. Sadece aldığım makul risk ile, sürdürülebilir makul getiri elde ettiğimi düşünüyorum. Çoğu ciddi düşüşte zaten shortlar nedeniyle portföy hedge durumda.
Yıllardır, bu stratejimi paylaşıyorum burada. Bugüne kadar deneyen, ben de becerdim, yok ben beceremedim diyen olmadı. Kazanan diğer arkadaşlara lafım yok, herkesin kendine özgü bir yöntemi olabilir. Ama viopta, ya da hissede kazanamıyorum, bu işten Reel makul kazanç sağlanamaz diyenleri samimi bulmuyorum. Bence onlar kaybetmeyi seviyorlar, ya da geyik için ya da kumar zevkini tatmin için buradalar.
Niyeti gerçekten yatırım yapmak ya da reel kazanç elde etmek olan, bence bunu becerir, beceremeyen de bu işte beceriksizim diyip bıraksın bu işi.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Dön dolaş dedi, aynen öyle.
Martta canlı canlı 10 milyon yapan arkadaş da oldu viop dan. Nedir yani. Biz de battık, bilmediğimiz için henüz. Öğrenirsin yaparsın selamınaleyküm gelsin paralar diye bi ihtimal viop değil hiç bir işte yok, ben 2013 den beri aktif borsadayım, başlangıcım ise 2008 yani, benim borsada olduğum sürede borsa 5 dolardan 1.3 dolara düşmüş, bu süreçte temel analizle hisse bazlı gayet tatmin edici getirim var, demek ki olunca oluyor. Her şey için bu geçerli.
Para piyasaları verdiğiniz emeğe en hızlı dönüş yapan piyasalardır. Kendini eğitmiş ve belli bir stratejisi olan herkes riski ölçüsünde para kazanır. Hadi çok yükseldi short açayım, daha da yükseldi biraz daha short açayım tarzı yatırım yapanlar ise maalesef "insert coin" yazısını görürler er geç.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Forum açıldığından bu yana, 1999 dan beri buradayım. Çok kişi tanıdım. Makul getiri hedefi ile, makul finansal bilgiye sahip olarak yola çıkan genelde başarılı oldu. Ha sayı az mı az, yapılmaması gereken temel 2-3 yanlış, 2-3 te temel doğru var. Bunlara uyarsan makul getiri elde edememek imkansız gibi bir şey. Herseye rağmen olmuyorsa nasip değildir, buna da inanırım, sonuçta nasipsiz dayak bile yiyemiyorsun 10 yıldan fazla bu işin içindesin ve olmuyorsa bırakmak en iyisi.
Son olarak her şeye rağmen yurt dışı mı bist mi derseniz burada işlem yapmayı tercih ederim. Yok endeks 1 miş, 5 miş. Bizim gibi ülkelerde dalgalar sert, ama long-short iyi fırsatlar da bizde. Olaya 1-2 ay değil de, en az 1-2 yıl vadede bakarsan, her dönemde BİST’te iyi para kazanıldı. Ağlamaya gerek yok.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Ben buna yüzde % katılıyorum
"ekranda gördüğümüze ters işlem yapmaz isek"
bide ana kural vadelide fazla poz acmamak lazım
ekranda gördüğüne ters işlem yaparsan
onada yapacak bir şey olmuyor yanı
Kendimden örnek vereyim
ana göstergem
matriks saatlik renko bar
18 ekim sonrası
tek sefer kırmızıya döndü
oda iki gün önceki düşüşte
ve tekrar hızlıca yeşil oldu
bu saatlık olan
günlük olan ise
yeşilde devam ediyor
ben ise bu arada 10 sefer şhort acmışımdır
hisse vadeli long taşıdığımdan oldu belki
ama yinede o işlemlerin 80 i zararla kapadım
bu nedir
işte ekranda gördüğümüze değilde
duygu ve hislere göre hareketdir
bu şekil işlem çoğu kez zarar yazıyor
Yılda bir kaç kez, gördüğüm ve inandığım yönün tam tersi poz aldığım oluyor, bir şekilde oluyor yani..genelde de kaybediyorum o durumlarda. Bu tür durumlarda da nasip diyoruz..ama bu durum çok fazla oluyorsa, o zaman nasip değil de, enayilik olur.
Bir örnek..azerbaycan ermeni tansiyonu yükselmişti..ermeni uçağını türk jetleri düşürdü haberleri çıkmıştı.longtum ve piyasada çok da kötü bir görüntü yoktu..aracı kurumdan mesaj geldi, uçakta ermeni savunma bakanı da varmış vs...bir anda dengem bozuldu, hem hisse var hem longum, shorta döndüm...sonrası malum..haber uydurma çıktı...sonra da endeks topuklamıştı zaten.
aracı kuruma bir daha haber mesajı atmayın dedim..o haber kesin manipülasyondu..ama kimi kime şikayet edeceksin, biz de şu ajansta gördük dyecekler.
neyse, teknik-taktik..eğer çok büyük risk almıyorsan bir can hakkın yok...2-3 kez ölsen de, oyuna devam edebiliyorsun![]()
Yer İmleri