Sayfa 693/1006 İlkİlk ... 193593643683691692693694695703743793 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 5,537 - 5,544 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1. Doların yükseltilmesi enflasyon altı faiz bir DEVLET politikasıdır..
    Büyük sermaye böyle istemektedir..
    Bizde devlet her zaman büyük sermayenin istediği yönde para politikası belirler..
    Halk kırıntılarla yetinir..
    Yalan dolan la dedikodu ile sex le futbolla magazin ile kafası doldurulur..
    Bugün koçundan sabahcısına oradan 5 li çeteye kadar hiç birisi düşük kur enflasyon üstü canlı faiz istememektedir..
    Bakmayın F.Altaylı gibi bunların kalemi adamın yaptığı sanal röpörtajlara..

Hem bi taraftan kredi faizleri üzerinde enflasyon rakamları (ciroları ve karları patlatır)
    Hem enflasyona endeks li maaş zamları..
    Hem yüksek kur (hele birde dövizi varsa yurtdışında)

Ballı ekmek kadayıfı..

Hükümetlerin görevide büyük sermayeye bu büyük desteği verirken halk daki sosyal patlamanın önüne geçecek maliye politikaları üretmektir..
    Aliden alır veliye verir veliden alır mehmete verir..
    Ondan ona derken ali veli ve mehmet in aynı anda ayağa kalması engellenir..Herkes uslu uslu sırasını bekler..
    Enflasyon u düşük gösterir arada bi af maf eft 3600 asgari ücrete show zam işte minik ayarlar falan..
    Ama özel sektör ve büyük sermeye ye ise HEP verir..Kepçe kepçe verir..

Siz RTE nin dolar yükseldikçe enflasyonun azdığının farkında olmadığını falan mı sanıyorsunuz..Faiz söylemi üzerinden dini bütün halkın nasıl kandırıldığı falan..

2. Seçime kadar uyku yok bizlere ya döviz alacaz ki onda benim bu seviyede almaya korkuyorum yada fonlara girecez

3. https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokum...ax22102021.pdf

Bu yılın YKS sonuçlarına baktığımızda nerdeyse onlarca üniversiteden tüm sosyoloji bölümleri öğrenci tercihi konusunda "sıfır" çekmiş.

Sosyolojiyi örnek verdim, ekonomi, işletme gibi çok popüler bölümlerde bile 2. Ek yerleştirmeye karşın 80 kontenjandan kimse tercih bile etmemiş...

Buralardan 250-300 puanla mezun ekonomi bölüm mezunları ülkenin kaynaklarının yönetilmesinde söz sahibi olabilecek.

Bir zamanlar çok popüler olan inşaat mühendislikleri de sıfır çekenlerden...

Çoğu MYO 3-5-10-15 kişi ile eğitim veriyor.

İyi de buralarca atanan binlerce öğretim elemanı boşa maaş almış olmuyor mu?

Buralarda çok kötü bir plansızlık var....

Bunun genel bütçeye de yansıması söz konusu...

TR de gelirler gelirden değil de mal ve hizmetlerden alınan KDV ve ÖTV den olduğundan, parası yetmediğinden kendinin çoçuğunun hasta olacağını bile bile doğalgazı kısan, osdun-kömür alamayan, ucuzluk marketlerinin sattığı "koruyucu doldurulmuş" kalitesiz temek ürünlerin parası yettiği kadar alabilen halkın bütçesini harcarken biraz olsun plan yapılsa iyi olmaz mı?

Bu çok mu zor birşey?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Yok yaw kullanmasini bilene diyelim aslinda
    garson ile zit gidilir ise corpada parmak yada kahvede kopuk olarak geri donusleri olabiliyor. ama kisaca masaya yemegi getiren eleman olarak kismi cok yorucu olmasa gerek ve bunun olmasi da maliyete cok etkisi olmamali, haa dersin sefin tavsiyesi yada ne verimm abime o zaman degisir o zaman dediginiz gibi garson ile mutfak bagi onemli..

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    garsonluk o kadar hafife alınacak bir meslek değildir.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Turkiyede unv.okumanin bir anlami kalmadi.unv.ler kalitesiz.
    .yazik olacak genclere.

En kotusu para piyasalari yerine borclanma araclari fon da paranizi tutabilirsiniz..
    Faiz inisi ile bir parca extra getiri olur..

Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Seçime kadar uyku yok bizlere ya döviz alacaz ki onda benim bu seviyede almaya korkuyorum yada fonlara girecez
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
    Bahri sugar bile alamiyoruz ki sugar daddy olalim.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

Sayfa 693/1006 İlkİlk ... 193593643683691692693694695703743793 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •