113
ondan tavuk kovalıyorlar..
Outbreak Spreads to 20 Provinces in China/The upgraded measures and bizarre moves of the government
https://www.youtube.com/watch?v=Df8bYtabJDs
113
ondan tavuk kovalıyorlar..
Outbreak Spreads to 20 Provinces in China/The upgraded measures and bizarre moves of the government
https://www.youtube.com/watch?v=Df8bYtabJDs
aralıkta faiz 14 e inerse.. stopaj indirimi de uzamazsa.. net faiz 11.9 olur..
vadesi dolan tl mevduatlar da 10 11 demeyip dövize dönerse.. nereye gidecek bu iş..
10%u dönse 193 milyar tl... (1932 milyar 12.11)
12 olsa +16 milyar dolar..
2521 milyar tl yp var %56,6(12.11)
kur +10%, tl den de -10% -> 63% dolarizasyon olur..
faizi indirebildikleri kadar indirirler.. o olur..
benim gerek mesleğim, gerek yetiştirilme tarzım, görüşüm/duruşum budur.. kusura bakmayın..
Son düzenleme : Zaf.Dogu; 21-11-2021 saat: 01:21.
anlıyorum..
benim takıldığım biraz da bu zaten.. kendi görüşlerinizi/duruşunuzu.. herkesin kabul etmesi gereken kurallar gibi ortaya koyup, empoze ediyor/etmeye çalışıyor olmanız.
her neyse.. konu uzamasın bence de.
Bakın hepimiz aynı şeyi söylüyoruz;
-Bu aslında başladığında devletle alakalı bir durum değildi, özel sektör kriziydi, gorili kamu aldı sırtına, hatırlayın çokomelli iktisata giriş temalı powerpoint yansılarını, önde Şahenk, Sabancı filan oturuyordu. Çıkışta Sabancı methiyeler düzmüştü ekonomik programa.
-Dolayısıyla hiç kimse masum değil, herkes elele, kucak kucağa.
-Sardalya sürüsü burada halk, DTH sahipleri, balinalar da belli. Dedi ya Kavcıoğlu ilk çıktığı SİHA lardan bahsettiği TV programında, herkes aldı, kimin aldığı belli bilançolarda açın bakın dedi.(Dalgalı kur rejiminde, dalgalandırmadan arka kapıdan dolar alanlar meselesi)
-Özel sektörün faturası devlete, devlet de pay ediyor işte enflasyon vergisiyle, herkes payına düşeni alıyor, hikaye bu. Sınıfsal her şey, tercih meselesi, ne yani siz gerçekten cebinden milyonlar harcayıp seçim yatırımı yapan kişinin devlete millete hizmet etme niyetiyle mi bunu yaptığını zannediyordunuz, titan titana...O yüzden fazla da şaapmamak lazım, al dolarını otur aşağıya dizi izle, çekirdek çitle
Arkadaşlar şunu öğrenmek istiyorum.
DXY'nin TL'ye etkisi nedir, nasıl olmaktadır?
Diyelimki DXY 1 puan arttığında Türkiye'deki dolar fiyatı ne kadar değişir?
Yer İmleri