Sayfa 976/1003 İlkİlk ... 476876926966974975976977978986 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 7,801 - 7,808 arası.

Konu: Viop XXXVI

1.  Alıntı Originally Posted by KNUCK Yazıyı Oku
    Ülkemizin geçtiği böyle bir dönemi daha önceden tecrübe etmiş birileri var mı? Bu işin sonu ne olacak. Bakıyorum hisselerim kar yazıyor ama alım gücüm azaldığı için borsada ki paylarımı satıp herhangi bir şey alamıyorum. kitlendim kaldım gibi hissediyorum. Ev araba vs fiyatlarının artışına yetişemiyorum. Eskiden böyle bir dönem yaşandı mı?
    Ben hatırlamasam da 94 krizi, 98 krizi buna benzer olabilir. O dönemde genel anlamda varlıklı insan sayısı azdı o nedenle insanların varlıklarının değerini korumak gibi dertleri yoktu. Tüik gibi kurumlar enflasyonu gerçeğe yakın yansıttığı için ücretlere enflasyon oranında zam gelir dönemsel kayıplar da olsa alım gücü genelde zaman içerisinde korunurdu.
    2001 krizinde durum farklıydı, MB nin rezervleri bu günden daha iyiydi. Orada bankacılık tarafı batırıldı. Bugün kamu bankaları hariç bankalar iyi durumda.
    Hisse senetleri durumu günlükte koruyamazlar orta ve uzun vadede koruyabilirler. O da ihracatçı, kasası dolu şirketler olursa.
    Onun dışında %1-2 artan hisseler ile viop da daha yüksek getiri elde edilebilir ama o taraf oldukça riskli bir alan.Piyasaya güven duyabilmek için çok zor bir ortam var viop ta pozisyonu uzun süre taşıyabilmek çok zor.
    Örneğin 34-35 aralığında 600 kontrat arçelik vardı portföyümde.%3-5 kar ile güzel kazandım diye realize oldum. Şuan kontart başı 700-800 TL karda olabilirdim pozisyonu taşıyabilseydim. Ama öyle bir psikoloji şu ortamda çok zor...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2. Bist 100 endeksi 2,02 dolarla ile başladığı yılda, 1,46 cent görerek dünyanın reel bazda en çok kaybettiren borsası oldu.

3.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    Bist 100 endeksi 2,02 dolarla ile başladığı yılda, 1,46 cent görerek dünyanın reel bazda en çok kaybettiren borsası oldu.
    bu fiyatlardan yabancı girişi de olacaktır hisselere, şirketlere vs... biraz ona da güveniyorlar belli ki...

haraç mezat satılıyor ülke işte...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

4. 10 yillik ve 5 yillik tahvil faizi 21 oldu. Tez kelleri vurula. Zati sahaneleri faize karsiyken bunlar nasil bu seviyelerde olur. Allah belanizi versin.

Full borsadayım ama hala en kötü haber açıklanmadı gibi bir korku içindeyim açıkçası.

6. Gazeteler dolar 12 oldu diye manset haber yapmiyor
    Borsa rekor tazeledi diye manset haber yapiyorlar
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

7.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Gazeteler dolar 12 oldu diye manset haber yapmiyor
    Borsa rekor tazeledi diye manset haber yapiyorlar
    gazete okuyan kalmadı zaten; twitter yapar manseti...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Alıntı Originally Posted by KNUCK Yazıyı Oku
    Ülkemizin geçtiği böyle bir dönemi daha önceden tecrübe etmiş birileri var mı? Bu işin sonu ne olacak. Bakıyorum hisselerim kar yazıyor ama alım gücüm azaldığı için borsada ki paylarımı satıp herhangi bir şey alamıyorum. kitlendim kaldım gibi hissediyorum. Ev araba vs fiyatlarının artışına yetişemiyorum. Eskiden böyle bir dönem yaşandı mı?
    Böyle bir dönemi ülke olarak ilk kez yaşıyoruz. Önceki yıllarda da krizler gördük ama MBnin dibi delik değildi. Ülkenin bundan sonraki tüm geleceği 3-5 hırsıza borçlandırılmamıştı. Fabrikalarımız vardı, kitlerimiz.
    Şimdi ise elimizde devasa boyutta bir borç stoku var. Bu soygunculardan acilen kurtulup, çaldıklarının en azından bir kısmı alınmadıkça ve çalacakları engellenmedikçe görüntü zifiri karanlık.
    Durmak yok, fakirleşmeye ve köleleşmeye devam.
    Yapanların ve destek verenlerin topunun ABV.

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 976/1003 İlkİlk ... 476876926966974975976977978986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •