Sayfa 371/1312 İlkİlk ... 271321361369370371372373381421471871 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,961 - 2,968 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. daire çelik kapısı hırsız tarafından zorlanarak alt kısımdan bayağı esnetilmiş. Kapı dışardan bakınca yamuk duruyor. Az daha uğraşsalar açacaklarmış. Şimdi bu kapıyı kiracı mı yaptıracak, ev sahibi mi ?

2.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    daire çelik kapısı hırsız tarafından zorlanarak alt kısımdan bayağı esnetilmiş. Kapı dışardan bakınca yamuk duruyor. Az daha uğraşsalar açacaklarmış. Şimdi bu kapıyı kiracı mı yaptıracak, ev sahibi mi ?
    ev sahibi akıllı olup kiradaki evine konut sigortası yaptıracak.
    cevap : ev sahibi.

3. Sayın ressam ev sahibi yaptırır tartışmasız.

4. Kiranız düşükse ev sahibi bir fırsat görüp yaptırmayabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Ben şöyle bir yazı yazdım;

Arkadaş evini sattı 850.000 TL geçen ay, yılbaşında 750.000 den başladı satış çalışmalarına, neyse sattı ekledi üzerini 1.350 milyona güneyde daire aldı, yerleşecek.

O gün de dolar 9.30 TL...dedim 1 ay bekle patlayacak, yaw zor buldum kaçırmamam lazım tam istediğimiz gibi dedi aldı.

1.350 milyon 9.30 dan 145.161 dolar...şimdiki değeri; 2.264 milyon TL...

Aradım geçen, dedim şu an daireni satsan ne eder, 1650-1850 eder herhalde dedi..

Yani, tekrar yazıyorum gerçi ya, gayrimenkul işinin dinamiği değişik biraz, tek doğrusu yok....bu hesap şu an böyle, belki 2 sene sonra bambaşka bir denkleme dönüşecek, bilinmez. Ama 1 ay bekleseydi karda olacaktı, öte yandan istediği daireyi kaçırmış olacaktı, aylardır arıyordu.
    ---------------------------------------------------------------------
    Şöyle bir cevap yazılmış;

Olmadi hocam, *** at yalani seveyim inanani derler * şimdi burda,,, sen bu yaziiyi düzelt, en az 6 milyon olmustur o daire simdi...

Hiç bir şey anlamadım. Ben gerçek bir olayı anlattım, yazdığım da ortada. Anlayan var mı?
    Ev fiyatları daha yavaş artıyor lakin günün sonunda dolar veya altının yükselişini yakalıyor ve geçiyor.

Sonuç olarak, bence Arkadaşınız zarar etmek bir yana, piyasa dengelendiğinde sahip olduğu mülk anlamında dolar artışından daha fazla bir değerde konuta sahip olacaktır.

Örneğin dolar son 1 ayda x2 yaptıysa, piyasayı yakın takip eden ev fiyatları da en az x2 yaptı...

6. Biraz evvel emlakçım aradı bugün ofisindeki satışların hepsi iptal olmuş.

Bütün satıcılar satıştan çekmiş gayrimenkullerini.

Kimse fiyatlama yapamıyor.

Artık paranızla bile konut alamıyorsunuz yani.

-------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

7.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Biraz evvel emlakçım aradı bugün ofisindeki satışların hepsi iptal olmuş.

Bütün satıcılar satıştan çekmiş gayrimenkullerini.

Kimse fiyatlama yapamıyor.

Artık paranızla bile konut alamıyorsunuz yani.

-------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    maalesef ben de durumu teyit edebilirim.

Bir de ya tutarsa diye şahıs olarak ilana çıkanlar türedi.

küfredeceğiniz emlakcı fiyatının dahi 20% üstünü yazıyorlar

8. Toplam 342 bin hesap 1 milyonTL ve üzeri ederinde mevduata sahipmiş, buna döviz ve altın hesapları dahil.

73bin yerli, 25bin de gurbetçinin (TL bazında) 1 milyon TL'yi geçen döviz hesabı varmış.

Şimdi bu veriler doğruysa kaynak:https://onedio.com/haber/dolara-yati...r-oldu-1019742

Soru şu: dolar bazında fiyatı artıranların evini kim alacak?

TL mevduatçı şu durumda 3-4 ay önce tamamını alabildiği evin yarısını alabilecek. Sizce alır mı?

Döviz mevduatçı? O zaten 100bin dolarken evi almamış. Şimdi 100bin dolar mı ödemeyi cazip bulur yoksa çok daha azını mı?

Kredili alım akla gelebilir ancak 500bin TL kredinin aylık ödemesi 8250TL. Maaşlara %100 zam gelmedi. Özel sektörde yüksek maaşlara zam oranı tüfeyi geçmez. Zaten bu yüzden tüm satışların ancak %22'si kredili satış.

Bakalım nasıl dengelenecek fiyatlar...
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 371/1312 İlkİlk ... 271321361369370371372373381421471871 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •