ortadoğu dinlerinin kökenini anlamak için sümer efsanelerini ve inanışlarını bilmek gerekir.. hepsinin benzer olması tesadüf değil.. birbirlerinden besleniyorlar.. sonuçta insan deneyimi ve bilinmezi anlama çabası çeşitli mitolojik oluşumların ve anlayışların oluşmasına neden olmuş..bilgiye ulaşmak kolaylaştıkça insanların kandırılması da zorlaşıyor..din o zaman bir ihtiyaçtı, şimdi çok daha gelişmiş dinlerin çıkması lazım neden 2000 yıldır çıkmıyor resmiyette.. insanların soruların cevaplarına ihtiyaçları azaldı mı?
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
merak ettim eğer faizler düşerse bu yeni uygulamaya nasıl etkisi olur? malum hükümetin asıl amacı faizleri düşürmek...rte hep bunu söylüyor...mevduat faizleri de düşer...o zaman bu iş nasıl olur?
OSMANLI sadece halka karşı uygulanan hukukta şeriatı uyguladı.Yoksa islamı yayma iddiasından çok hakimiyeti arz davası vardır.hatasıyla-sevabıyla..ama atalarımızdır.
Padişahların yaşayışı ve özellikle evlat katli(ne gerekçeyle olursa olsun büyük günahtır)...pek çok eleştiri vardır..Meleklerin bacağı vs. zaten islama terstir.bunlar hristiyan figürlerdir..
bak oraya girme .deplasmandasın.
ama şunu anlat hele..şimdi şuraya bir nokta koy..işte sen ondan 10 lar kat küçüktün..sadece 2 hücre,bir zigottun..ve her aşamada binlerce seçenek varken...o en doğru yolu buldu ve 2 trilyonluk hücreden oluşan sen oluştun...karanlık rahimde...jinekologlara sor..bakayım olasılık neymiş.karanlık rahimde.
sen karanlıkta mutfakta menemen bile yapamazsın![]()
o kadar istiyorsunuz mmadem şeriat gelsin ozamankurtulalım bu din mevzularından.
çalanın eli kesilsin.
inanmayın tez kellesi vurula.
faizler sıfır olsun. devletten çalan çarmıha gerilsin.
vs vs
ama bunların hiçbiri yok şuanki ülkemizde
yani haram yemek gerçekten essahtan haram olsun. öyle dilde değil ;)
yoksa bende biliyorum kedi kesip elhamdüllillah bugünde çok iyi kestik demesini.
????
Bu durumu konuşan oldu mu Aralık vade dolar kontratında bu hareketler benim 3 şirket hesabında da görülüyor 3.6544 bu doları kim buraya kadar elinden çıktı acaba ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri