Sayfa 785/1002 İlkİlk ... 285685735775783784785786787795835885 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 6,273 - 6,280 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Bu ulkenin en zeki beyinlerinin buyuk bolumu tip okuyor yillardir. Doktor lazim elbet ama o zekayi daha farkli alanlara yonlendirebilirdik. Bunlarin bir tık, hatta iki tık altinda olanlarda yapabilir doktorlugu.

Bence yanlis yaptik. Zehir gibi cocuklarin bir kisminin hayati augmentin, aferin yazmakla geciyor.
    Gözlemim , doktorluk okuyup bitiren arkadaşlar genelde aileden hali vakti pekyerinde olmayan arkadaşlarım oluyor, garanti meslek gözüyle bakıyorlar. Onun bir tık altı taşradaki akrabalarımdan gözlemlediğim öğretmenlik. Garanti meslek, bol vakit artan zamanla ek iş yapabiliyorsun vs.
    Şimdiki aklım olsa heralde eczacılık üstüne optisyenlik okurdum.
    Belki yazılım.. ama ona üni gerekli de değil elektrik müh bir arkadaş udemyden 9ayda halletti münihte iş buldu öğrendiği programla [emoji3]

2.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Gözlemim , doktorluk okuyup bitiren arkadaşlar genelde aileden hali vakti pekyerinde olmayan arkadaşlarım oluyor, garanti meslek gözüyle bakıyorlar. Onun bir tık altı taşradaki akrabalarımdan gözlemlediğim öğretmenlik. Garanti meslek, bol vakit artan zamanla ek iş yapabiliyorsun vs.
    Şimdiki aklım olsa heralde eczacılık üstüne optisyenlik okurdum.
    Belki yazılım.. ama ona üni gerekli de değil elektrik müh bir arkadaş udemyden 9ayda halletti münihte iş buldu öğrendiği programla [emoji3]
    Senin yaş kaç?
    Hayat hoş gerisi boş

3. İŞTE böye salak suluklar yazıyorlar ..

Uykumu kaçırıyorlar ..gerçi bunu sorgulamaktan çoktan vazgeçmiştim de ..

Akıl ve Mantığı niye eşit dağıtmadın yarabbim..hikmetinden sual olunmaz gerçi

https://www.hisse.net/topluluk/showt...36#post2597936
    Hayat hoş gerisi boş

4.  Alıntı Originally Posted by mert45 Yazıyı Oku
    İŞTE böye salak suluklar yazıyorlar ..

Uykumu kaçırıyorlar ..

Akıl ve Mantığı niye eşit dağıtmadın yarabbim..hikmetinden sual olunmaz gerçi
    Mert abi dalacak birini arıyorsun bugün nöbetçi mazlum benim sen bana dal. Yarın kız ilçeden geliyor ne dersen kızmam. Üç haftadır gelmiyor du.

5.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Hocam çok doğru lakin bu ülkenin gerçeği var. Bir ara elektrik elektronik mühendisi için burada iş aradık. Konya'da bırak işi staj yapacak yer yok. Şuan da çoğu tıp fakültesinde yetişen uzmandan kork hocam.
    Sorun zaten okuyanda, ebeveyn de degil abi. Planlama sikintisi ilk oncelik. Bu ulkenin zinhar yetkin/ yetismis/ yetenekli insan kaynagi sikintisi yok. Fazlasi var. Komsu ulkelere de yeter.

Sorun planlama yok, buna bagli alt yapi ve istihdam olanagi yok. Yani. Bir ulkenin ekonomi de lokomotifi insaat sektoru olursa olacagi bu. Tum Avrupadan fazla sayida insaat sirketi var ulkede.

Bir ulkede herkes universite okuyacak diye bir kural yok. Velevki okudu, mahsuru yok. Herkes is bulacak, en iyi isi bulacak diye bir kural yok.

Ulkenin en zeki, en yetenekli yuzde 10 nufusunu dogru egitir, dogru yere yonlendirirsen onlarin getirecegi katma deger geri kalan yuzde 90 nufusa da bakar.

Dunyanin tum gelismis ulkelerinde bu boyle. Tum nufusu yaristirip, hepsine istihdam, hele hele okudugu bolumle alakali, forslu is saglayamazsin. Yok boyle bir dunya.

Esas olan iste o yuzde 10. O zekayi, o beyni en dogru, en ihtiyac duyulan, en katma degerli yere yonlendirebilmekte.

O vakit sorun kalmaz.

6. Senin yaştan geceleri çıkar
     Alıntı Originally Posted by mert45 Yazıyı Oku
    Senin yaş kaç?

7. Ben kacayim. Mert abi elinde haydar dalacak adam ariyor durduk yere kafayi gozu yardirmayalim

8.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Mert abi dalacak birini arıyorsun bugün nöbetçi mazlum benim sen bana dal. Yarın kız ilçeden geliyor ne dersen kızmam. Üç haftadır gelmiyor du.
    Tamam ..sana dalmıcam artık
    Hayat hoş gerisi boş

Sayfa 785/1002 İlkİlk ... 285685735775783784785786787795835885 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •