Ayný durumu bende gözlemliyorum marketlerde online alýþveriþ sitelerinde son bir haftada hemen her ürün tekrar zamlandý.Vatandaþ suda yavaþ yavaþ ýsýtýlan kurbaða misali.Dolar 8 'den 18 oldu þuan 13-14 lerde alýþtýk.Haftada bir yakýta zam alýþtýk.Igneden ipliðe herþeye her gün zam alýþtýk.Yedigimiz ekmeye içtiðimiz suya giydiðimiz dona zam. Herþeyi kanýksýyoruz.En büyük korkum millet olarak daha iyi bir yaþam istemekten vazgeçmek.Ben/biz daha iyi yasamayý hakediyoruz böyle yaþamaya mecbur deðilizi hep birlikte söyleyememek.Dünü unutmak.Bugünün karanlýðýna yokluðuna zamlara ekmek kuyruklarýna razý olmak kanýksamak böyle yaþamayý bir tür ön kabul hâline getirmek .Esas o zaman ülke olarak yitireceðiz herþeyimizi.
Tekrar yazayým:
Johns Hopkins Üniversitesi ekonomi profesörü Steve Hanke Türkiye'de hiperenflasyon ihtimalinin imkansýz olduðunu söyleyemeyeceðini, ancak istatistiksel açýdan bu ihtimalin oldukça düþük olduðunu belirtti:
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...yarisi-1898099
Hanke, enflasyonun %20 açýklandýðý zamanlarda %50 olduðunu söyleyen biri. Ýstatiksel olarak oldukça düþük diyorsa ortalýðý velveleye vermenin lüzumu yok.
Varsa bilimsel çalýþmanýz yazýn okuyalým.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Denizbank geçen ay mevduata verdiði %16 oraný bu ay %20 yaptý,
Hayýr beni engelleyince ne oluyor çokta umurumda sen kendine bir çeki düzen ver milletin kandýrýldýðýný söyleyen kiþinin kandirildigi o kadar ortada ki birde milleti saf yerine koyuyor ama kendisi malesef öyle. Þu an acaba ya ben harbiden safim diyormudur. Hayýr asla, kendini akýllý sanýyordur beni engellemekle saflýðý inþallah gider ve aydýnlanýr. Bazý insanlar belli bir görüþte kendini asla cikarmiyor aksi ispatlaniyor ama hala o savunduðu görüþü savunuyor. Adamýn birine inansa mesih olduðunu düþünse adam hayýr dese bile yok sen nereden bileceksin sen mesihsin derler böyle þahýslar.
Akbank %20 vermis 100k altina.
Ýrrasyonel ekonomik kararlarda rasyonellik beklenemez.
Yer Ýmleri