Sayfa 486/1044 İlkİlk ... 386436476484485486487488496536586986 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 3,881 - 3,888 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

Alıntı Originally Posted by @yörük@ Yazıyı Oku
    selamlar...grafik istenmemesinin sebebi bedavanın(ilim kıymetlidir) kıymetsiz oluşundan değil bence
    aksine anlaşılmasının zorluğundan, kodun kapalı oluşundan, kişinin kendi örneklemesini yapamamasından,
    kıyas yaparken fikir yürütmekte zorlanmasından, grafiklerdeki zamansal ilişkilerin yorumlamasından,
    verilerin nasıl işlendiğinden v.b sebeblerden olduğunu düşünüyorum...
    çalışmalarınızı takip ederekten...başarılarınızın devamını dilerim...
    (en azından yapmak istediğinizi tam anlamasakta(cahilliğimize verin) payımıza düşeni almaya çalışıyoruz, teşekkürler)
    Aleyküm Selam Sn. @yörük@ ...

Aslında o kadar kolay ki anlaması. Benim tüm yaptığım çalışmalar hep işi pratikleştirme üzerine inşâ ediliyor...

Daha önceki TA_Sistem çalışmam da aynı şekildeydi. Bir şey bilmeye gerek yoktu. Ana grafik üzerinde oklar vardı. Buna göre AL/SAT yapılabilirdi. Hissenin durumunu görebilmek için de yukarıda bir gösterge vardı. İçeriği bilmeye hiç gerek yoktu. İnanın bir süre sonra ben bile içeriği hatırlamıyorum sadece görsel olarak bakıyorum...

Şimdi de aynı şekilde. Önemli olan yön ve bölgeler...

Yön saat yönünde ilerliyorsa herşey yolundadır. Yön Leading bölgesinde ve yukarı ise ballı kaymaktır...

Tam tersi Lagging bölgesinde de aşağı ise o zaman kaçmak lâzım; tâ ki kafayı yukarı kaldırana kadar...

Yani görsel olarak olay çözülmüş durumda. Bir bakışta hissenin röntgenini çekiyoruz...

Çekinmeden "şu şöyle mi, doğru mu anlamışım...?" türü sorular sorulsa, zaman içerisinde zaten olay çözülür...

Ben sayfalar dolusu anlatmışım. Bir arkadaş hasbel kader bizim sayfaya uğramış. Grafiklere bakmış bir şey anlamamış! "Ben anlamadım!" dediğinde de tekrar baştan anlatmak pek de doğru değil. Biraz araştırma ile geçmişte açıklamalar var. Yetersiz ise o zaman sorulabilir. Eğer ben cevaplamaz isem o zaman ben suçlu olurum...

Zaman içerisinde anlaşılacağını düşünüyorum. Henüz yolun başındayız. O nedenle normal karşılıyorum ama soru sorulmadıkça da anlaşılamayacak ve süreç uzayacaktır, belki de bitecektir. Tıpkı TA_Sistem 'deki gibi.....

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

2. hocam dediklerinize aynen katılıyorum...
    beklentinin yapacağınız çalışmadaki tablolar kısmından sonra artacağını düşünüyorum.

örneğin; bist 100 hisselerinin h-h4-günlük zamanlarda 4 bölgeye göre taranmış tabloları insanlar gördüğünde...
    yapılan çalışmanın değeri anlaşılmış olacak...

çoğu insan tabloya bakarak, dediğiniz gibi saatlikte leading olanların(bu arada türkçelerini yazmanız daha anlaşılır olabilir),
    h4- ve günlükte leading veya improving olmasına göre karar vermeleri daha kolay olabilir...

merak ettiğim husus, hisseleri belirlenen zaman dilimine göre örneğin saatlik-günlük haftalık,
    weakening bölgesinde çapraz köşegeni yukarı kesen veya weakening bölgesinden sıfırı yukarı leading bölgesine doğru,
    kesenleri taraya biliyor musunuz? bu şekilde tarama tabloları yayınlamayı düşünüyor musunuz?
    teşekkürler...selamlar....
    16.07.2024 - 10.12.2024

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,056
    sevgili @yörük@ abim de tavuk severmiş
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

4. https://www.tradingview.com/x/IybrWXsF/

oyakc,
    dakikalık grafikte olanlar; ayın 19unda 7.62 kanalın altı olurken, ayın 20sinde kanalın üstü 8.49 olurken, üst kanal 8.42ye düşmüş.
    4 saatlik fibomomentum(yakınstop amaçlı) kanal baskısına uygun 8.20 kapanmış.
    h-h4 ve günden gelen psarlar ise 8.24 ve 8.19 değerlerle fiyatı baskılıyorlar.
    fiyat range avarege 8.13 iken haftalıktan gelen 8.07 de ve 8.21 mihenk.
    olabilecek kötü senaryo, ayın 18den gelen 8.02 nin, kırılımı sonucu 7.62 ihtimalinin kuvvetlenmesi olabilir.

h https://www.tradingview.com/x/EHqbDQD8/
    h4 https://www.tradingview.com/x/Z4x7PNse/
    16.07.2024 - 10.12.2024

5.  Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    sevgili @yörük@ abim de tavuk severmiş
    selim abi,
    bulmuşuz hocayı... istemeyelim mi?
    isteyebilirsiniz dedi....
    selamlar abi....
    16.07.2024 - 10.12.2024

hocam dediklerinize aynen katılıyorum...
    beklentinin yapacağınız çalışmadaki tablolar kısmından sonra artacağını düşünüyorum.

örneğin; bist 100 hisselerinin h-h4-günlük zamanlarda 4 bölgeye göre taranmış tabloları insanlar gördüğünde...
    yapılan çalışmanın değeri anlaşılmış olacak...

çoğu insan tabloya bakarak, dediğiniz gibi saatlikte leading olanların(bu arada türkçelerini yazmanız daha anlaşılır olabilir),
    h4- ve günlükte leading veya improving olmasına göre karar vermeleri daha kolay olabilir...

merak ettiğim husus, hisseleri belirlenen zaman dilimine göre örneğin saatlik-günlük haftalık,
    weakening bölgesinde çapraz köşegeni yukarı kesen veya weakening bölgesinden sıfırı yukarı leading bölgesine doğru,
    kesenleri taraya biliyor musunuz? bu şekilde tarama tabloları yayınlamayı düşünüyor musunuz?
    teşekkürler...selamlar....
    Bölgelerin isimlerini Türkçe yapmam çok kolay ama alışkanlık olarak kodlama sırasında genelde İngilizce kullanırım. Okul yıllarından kalma bir alışkanlık. Program bittikten sonra hâlâ anlaşılmaz ise o zaman Türkçe yaparız...

Yeri gelmişken hemen belirteyim ben H4 kullanmıyorum ve benim açımdan da bu yeni sistem için zaten lüzumsuz olacaktır. MTF yani çoklu zaman dilimi kullandığımız için bir anlam ifade edebilmesi için en azında 3 ve 4 bar içeren zaman dilimleri olması lâzım...

Örneğin; Aylık için 4 tane haftalık bar gerekir; haftalık içinse 5 günlük bar gibi... En az 15dk. lık için gerekli oluyor. Onda da 3 tane 5dk.lık kullanılıyor...

4 saatlik için ise 4 tane 1 saat kullanılırken, günlük için 2 tane 4saatlik kullanılacak. Yani birbirine çok yakın oluyor... Yine de çok talep olursa eklemesi çok da zor değil. Onu da ekleriz...

Dediğiniz gibi tablo işin içine girince ilgi artabilir. O nedenle tablolama kısmını mükemmel yapmam lâzım...

Programa sürekli eklentiler ve güncellemeler yaptığım için tablolamaya bir türlü sıra gelmedi. Cuma günü tam bitirdim derken, istirahat anında aklıma olmadık fikirler geldi ve 2 gündür onları da eklemekle zaman geçirdim...

Örneğin tıpkı Golden Cross gibi, bizim de Güç ve Momentum kesişimlerimiz var. Bunları da grafik üzerinde göstermek istedim. Çok fazla kullanmayacağız ama AL/SAT yaparken ne durumda olduğumuzu bilmek açısından faydası olacaktır...

Çok fazla sinyal üretmez, üretiyorsa büyük bir zaman diliminde yata gidiyoruz demektir... Az ürettiği durumlarda ralli var demektir. trendden inene kadar istersen, hiç ara duraklarda indi/bindi yapmayabilirsin gibi anlamları olacağını düşünüyorum...

Örnek aşağıdaki grafik. Bu ara durakları "*" ile grafik üzerinde gösterdim...

Tablolama kısmında ise düşüncem; akla gelebilecek en önemli her şeyi göstermek. Grafikteki açıları bile göstermek mümkün ve inşaAllah göstereceğim...

2 çeşit tablo olacak gibi:

- 1.sinde tüm herşey olacak,

- 2.sinde ise sadece bizim belirlediğimiz spesifik olanlar gösterilecek.

Aksi halde tarama yapmış olmayız...

Bunları tabii ki, hemen yarın en mükemmel şekli ile yapmam mümkün değil. Programda artık ekleyeceğim husus kalmaz ise, o zaman ilk adımı atarım ve ilk sonuçları da buradan paylaşırım. Gerçi buradan tablo paylaşmak da ayrı bir sorun ama bakalım nasıl halledeceğiz...?

https://www.tradingview.com/x/IybrWXsF/

oyakc,
    dakikalık grafikte olanlar; ayın 19unda 7.62 kanalın altı olurken, ayın 20sinde kanalın üstü 8.49 olurken, üst kanal 8.42ye düşmüş.
    4 saatlik fibomomentum(yakınstop amaçlı) kanal baskısına uygun 8.20 kapanmış.
    h-h4 ve günden gelen psarlar ise 8.24 ve 8.19 değerlerle fiyatı baskılıyorlar.
    fiyat range avarege 8.13 iken haftalıktan gelen 8.07 de ve 8.21 mihenk.
    olabilecek kötü senaryo, ayın 18den gelen 8.02 nin, kırılımı sonucu 7.62 ihtimalinin kuvvetlenmesi olabilir.

h https://www.tradingview.com/x/EHqbDQD8/
    h4 https://www.tradingview.com/x/Z4x7PNse/
    Grafiklerin görseli çok güzel. Ben de senin grafiklere bakınca anlayamadım meselâ. İşe yaradıklarına ise eminim...

Bende çok çeşitli grafikler var ama ben işi sadeleştirme yoluna gidip, tek tip grafik kullanmaya doğru olayı eviriyorum. İnşaAllah başarırım. Yoksa grafikler arasında boğulup gideceğim...

Hayırlı Haftalar...

Sağlık ve mutluluk dolu güzel bir hafta olmasını diliyorum...

Sayfa 486/1044 İlkİlk ... 386436476484485486487488496536586986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •