Sayfa 58/472 İlkİlk ... 848565758596068108158 ... SonSon
Arama sonucu : 3774 madde; 457 - 464 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1. Son olarak kıblesi şaştığı için değil de...
    Gerçekten iyi niyetle;

"Ulan bütün dünyada 60-66 iken emeklilik yaşı! Bizde neden böyle? Neden böyle olmalı?"
    diye soran varsa...

Çöp seviyesindeki 1-2 ülkeyi dışarıda bırakırsak:

-İşsizlik oranı düşüktür. Çalışmak isteyenin her yaşta iş bulma şansı yüksektir,
    -Bulduğunuz işle insani koşullarda gelir elde edebilir birikim de yapabilirsiniz,
    -Kendi ülkenizin para birimi ile yaptığınız birikim/yatırımlar 1 günde %20, bir yılda %80 oranında erimez.
    -Yaşam standardınız emeklilik yaşınıza dek insanca yaşamanızı sağlayacak seviyededir.
    -Emekli olduğunuzda elde ettiğiniz gelirle de insanca yaşayabilirsiniz.

Kaynaklar harcanırken "itibar" veya siyasi ikbal değil,
    toplum yararı gözetildiğinden çar-çur olmaz, toplum refahına kanalize edilir.

Ezcümle: ortalama bir emekli neredeyse 1 ayda, bizim emeklimizin 1 yılda kazandığını kazanır!
    Yani bu iş sadece EYT meselesi değildir özünde!

Ama;
    -Şükür edip 1500 TL(2500 oldu sanırım yeni) lerini afiyetle yiyeceklerine,
    nankörlük ediyorlar!

Bu profil için verilmemiş her "ulufe" hakkında yapılan hak arayışı, her eleştiri,
    terörizlik ve ilgili partiye eleştiridir!

Ta ki ilgili parti tersini söyleyene dek!
    Sonra gelsin "yaparsa xyz..." şenlikleri, halaylar...

EK : Oysa ki bu sorun sadece bugünün, bu iktidarın sorunu değil maalesef.
    Ülkenin genel anlamda kalıcı sorunlarından biridir.
    Ama siz yine de eleştirmeyin. Çok alınganlar!
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Ben sosyal medyada EYT gruplarına üyeyim...Çoğunluk hatta nerede ise tamamı ya AKP ya da MHP destekçileri...Adamların beklentisi sorunu bu iki ortağın çözmesi , çözmez iseler seçimde farklı oy kullanacaklarını açıkça yazıyorlar...Bu yaz dönemi EYT konusunda bir gelişme olur diye düşünüyorum...

TR de bizden önceki kuşaktan 38 yaş ve üzeri emekli olan yığınlar vardı , Bu güne kadar onları eleştirmedim ...SGK nın gelir gider dengesi Gılıştaroğlu döneminde ne ise şimdi de aynı %70 ...Mezarda emeklilik koşullarının geçerli olduğu bu sistemde oranın daha iyi olması gerekmiyor muydu????

3.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Ben sosyal medyada EYT gruplarına üyeyim...Çoğunluk hatta nerede ise tamamı ya AKP ya da MHP destekçileri...Adamların beklentisi sorunu bu iki ortağın çözmesi , çözmez iseler seçimde farklı oy kullanacaklarını açıkça yazıyorlar...Bu yaz dönemi EYT konusunda bir gelişme olur diye düşünüyorum...

TR de bizden önceki kuşaktan 38 yaş ve üzeri emekli olan yığınlar vardı , Bu güne kadar onları eleştirmedim ...SGK nın gelir gider dengesi Gılıştaroğlu döneminde ne ise şimdi de aynı %70 ...Mezarda emeklilik koşullarının geçerli olduğu bu sistemde oranın daha iyi olması gerekmiyor muydu????
    Dediğiniz doğru da olabilir.
    Sessiz(sesi duyulmayan) yığınlara karşın,
    başka amaçlar için "liderler" öncülüğünde sosyal medyayı kullanmak üzere örgütlenen,
    "eğitilen" kitleler arasında bu partilerin "taraftarı" çoğunlukta olduğundan,
    tersi meselelerde de ses çıkartmayı öğreniyorlar ve sesleri sosyal medyada daha gür çıkıyor da olabilir.

Bu ülkede "dağın fare doğurması" az yaşanan bir şey değil.
    MHP nin seçim bildirgesinde bu konu vardı bir önceki seçim arefesinde,
    Aynı biçimde "Af" konusu da vardı.
    Ancak; derdin "1-2" kişinin özgürlüğüne kavuşturulması olduğunu düşündürten bir aksiyon alındı.

Yine seçim öncesi 2023 sonu işaret edilip, alınabilecek oylar alındıktan sonra,
    kulaklarının üzerine yatarlarsa ben şaşırmam.

İşin aslı bireysel olarak ben zaten yasa çıktı, uygulandı diyene kadar emekli oluyorum.
    Birilerinin "benciller" şeklindeki etiketleme çabalarına rağmen.

İşin daha beteri yasa çıksa yararlanabilecek insan sayısı 700.000 civarında deniyor ilk etapta,
    "toplamda 5M var mı?" EYT' liler güçlüyüz imajı vermek için mi bu sayıyı sürekli hatırlatıyor bilemiyorum.
    Ama bildiğim bir şey var ki, büyük çoğunluğu zaten tabandan maaş alacak.

Üzerine yok Finlandiya, Antartika vb. modellerden söz ediliyor.
    Taban 2500, bunun neresini keseceksin, kaç para vereceksin?

EK:
    Her iki partinin de aslında "vermek" konusunda bu kadar ketum olmadığını düşünüyorum.
    Çok sayıda(belki milyonlar) insana "sosyal yardım" adı altında, "sosyal medya" desteği karşılığında sağ olsunlar destek veriyorlar zaten.
    İlgili parti teşkilatlarına gitmeniz bile yetebilir belki.

Ancak bir "hak" olarak vermek konusunda biraz sıkıntı var sanırım.
    Çünkü bu durumda "minnet" duygusu yaratmaz, "ulufe" olarak değerlendirilmez.
    Yeter derecede bağlılık ve bağımlılık duygusu sağlamaz.

Geride "kaynak, bütçe vb." diyenler olmuş.
    Âli devletimiz isterse yaratır o kaynağı sıkmayın canınızı.
    Son düzenleme : KısaVade; 08-02-2022 saat: 15:22.

Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Dediğiniz doğru da olabilir.
    Sessiz(sesi duyulmayan) yığınlara karşın,
    başka amaçlar için "liderler" öncülüğünde sosyal medyayı kullanmak üzere örgütlenen,
    "eğitilen" kitleler arasında bu partilerin "taraftarı" çoğunlukta olduğundan,
    tersi meselelerde de ses çıkartmayı öğreniyorlar ve sesleri sosyal medyada daha gür çıkıyor da olabilir.

İşin aslı bireysel olarak ben zaten yasa çıktı, uygulandı diyene kadar emekli oluyorum.
    Birilerinin "benciller" şeklindeki etiketleme çabalarına rağmen.

İşin daha beteri yasa çıksa yararlanabilecek insan sayısı 700.000 civarında deniyor ilk etapta,
    "toplamda 5M var mı?" EYT' liler güçlüyüz imajı vermek için mi bu sayıyı sürekli hatırlatıyor bilemiyorum.
    Ama bildiğim bir şey var ki, büyük çoğunluğu zaten tabandan maaş alacak.

Geride "kaynak, bütçe vb." diyenler olmuş.
    Âli devletimiz isterse yaratır o kaynağı sıkmayın canınız.
    Rakamsal olarak 5 milyon hatta aileleri ile birlikte bu sayı daha fazla ...Ama şu an EYT l,i olup Memur olanlar var , Adamı devlet beni kovana kadar (65 yaş) ben buradayım diyor...Beyaz veya mavi yakalılar var maaşları iyi , adam emekli olup 2500 TL ile ben ne yapacam diyor ...Geriye işi bırakmış ve/ya bırakmak zorunda kalmış kitle var ki bunların sayısı 700K bile değil...Basit bir örnek devlette tanıdığım yığınla öğretmen akademisyen var hepsi de devlet kovana kadar buradayım diyor...Emekli olunca ne yapacam diye soruyorlar!!!

Hayat pahalılığı olmasa sosyal yardımla geçinen kitlenin keyfi yerindeydi , ben IBB Halk ekmek kuyruğu görmemiştim ama şimdi mahallemde ki Halk ekmek de ciddi kuyruk oluşuyor...O sosyal yardımlarda enflasyonist bir ortamda hiç oldu gitti...

Taraftarlar da artık dayanacak güç kalmadığından seslerini yükseltmeye başladılar...Hayırlısı bakalım...

5.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Rakamsal olarak 5 milyon hatta aileleri ile birlikte bu sayı daha fazla ...Ama şu an EYT l,i olup Memur olanlar var , Adamı devlet beni kovana kadar (65 yaş) ben buradayım diyor...Beyaz veya mavi yakalılar var maaşları iyi , adam emekli olup 2500 TL ile ben ne yapacam diyor ...Geriye işi bırakmış ve/ya bırakmak zorunda kalmış kitle var ki bunların sayısı 700K bile değil...Basit bir örnek devlette tanıdığım yığınla öğretmen akademisyen var hepsi de devlet kovana kadar buradayım diyor...Emekli olunca ne yapacam diye soruyorlar!!!

Hayat pahalılığı olmasa sosyal yardımla geçinen kitlenin keyfi yerindeydi , ben IBB Halk ekmek kuyruğu görmemiştim ama şimdi mahallemde ki Halk ekmek de ciddi kuyruk oluşuyor...O sosyal yardımlarda enflasyonist bir ortamda hiç oldu gitti...

Taraftarlar da artık dayanacak güç kalmadığından seslerini yükseltmeye başladılar...Hayırlısı bakalım...

Maalesef "bunların iyi günlerimiz" olduğu hissindeyim.
    Hayvancılık Özal döneminde bitmişti.
    Şimdi tarım da bitti.
    İlgililer hemen atlamasın. Bu da sadece bugünün derdi değil.
    Ama daha da kötüleştiği de bir gerçek:

1-Tarımla geçinenlerin çeşitli nedenlerle göç etmek zorunda kalması.
    2-Populist, plansız, kontrolsüz biçimde ekilmese de arazilere verilen tarım desteği,
    (Desteği al, ekme. Çünkü zaten işçilik, mazot, gübre derken efektif değil!)
    3-Mazot, gübre, tohum gibi ithal girdi fiyatları,
    4-Enflasyona tarımsal ürünlerin etkisini azaltma amaçlı ithalat politikası,
    vb. nedeniyle...

Eskiden en azından yerli üretim, ucuz iş gücü ve subvansiyonla, düşük gelirli de dahil,
    insanlar minimum seviyede de olsa gıdaya erişebiliyordu.

Dünyada gıda krizi riski varken biz bu konuda da yokuş aşağı koştuk, koşuyoruz.
    Bindik bir alamete...

6.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku

Oran ayni falan degil. Her gecen gun kotuye gidiyor

Eyt lilerin istedigi olursa asagidaki rakamlar dahada kotu olacak

7. Bir youtuber Arjantin e gitmis adam Turk dolasiyor ve anlatiyor iste surada su ucuz soyle guzel boyle fiyatlar falan diye

Arjantinde malum ekonomik kriz var adamlarin parasi karaborsada 220 bankada 100 den islem goruyor dolara karsi

Adam cok ilginc bir sey soyledi halk agziyla ama cok hosuma gitti

Dediki

Zengin ulke olmak icin ya petrolun olacak yada baska ulkeleri somureceksin yada essek gibi calisacaksin

Arjantin bunlarin hicbirisini yapmadigi icin bu durumda dedi cok hosuma gitti. Turkiye ile bu kadar benzerlik inanilmaz

Simdi 210 tane adam sirayla dizilmis. Dizilme sirasi zenginden fakire dogru. En sonlarda afrika ulkeleri falan var en basta amerika singapur almanya Dubai falan

Tam bu esnada Turkiye diyorki hayir ben Dubai den sonra en zenginim

Tabi herkeste gulusuyor hatta bazilari da kahkaha atiyor

Iste EYT lilerde bu durumda. Adamlar kendilerini dunyanin en zengin 2. ulkesi zannediyor. Oysaki senin yerin Ugandanin bi ustu Zimbabwe nin bi alti.

Ama anlatamadik bir turlu. Anlamiyorlar.

8. Ben bir "insan" olarak,
    Bu tiplerin 3-5-10 bin aldığını düşünüyorum/umuyorum.
    300-500-1000 e yaladıkları çıkarsa bir gün ortaya...
    Hem çok güler, hem de çok üzülürüm...

Sayfa 58/472 İlkİlk ... 848565758596068108158 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •