Özetle geçen yıl en yüksek faiz yüzde 20 idi.
1 milyonu olan 1 yıl sonra stopajsız 1.2 milyon aldı.
Ancak bir yıl önce bir milyon olan ev en kötü yerde 2 milyon oldu.
1 milyon olan arabalar en az 2 milyon oldu.
Şu an yüzde 55 enflasyona karşı yüzde 18 faiz teklif ediliyor.
Parayı faize versen bir yıl sonra alacağın para 1.18 milyon olacak.
Yukarıda özetledğim senaryoda inşaat maliyetleri ile konut fiyatları bir yıl sonra nereye gider?
1990 larda faturayı ödeyen TL mevduatçısına şimdi yüzde 14 ile KKM dayatılmıyor mu?
Hadi plan çalıştı, yabancı olmadığından ve içte de TL yi kısarak doların önü kesildiğinde satın alma gücündeki bu yüksek oranlı erime ile TL yatırımcısı 2. kez BÜYÜK bir fatura ödemeyecek mi?
Krizde çıkış planı bu mu?
Sonra da muhafazakar kesime FAİZE DOKUNAN ELİ YANARI mı çalıştırdık diyecekler...
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Geçen aynısını bana sucuk kampanyasında yaptılar. Parasını ödeyip teslimatı beklerken biri aradı abi stok yok siparişi iptal edelim dedi, nasıl stok yok hala satılıyor bulun gelin dedim. 10. günün sonunda siparişi iptal ettiler. 3 defa müşteri hizmetlerine kayıt açtım lütfedip dönüş yapmadılar bende işi inada bindirdim ayın 24 ünde THH ye başvurdum. Şimdi onlar düşünsün. Ben çekirdeğimi aldım olacakları izliyorum.
90 larda TL mevduatcisi bu durumda değildi .dolar artmasına rağmen her daim pozitif reel faiz vardı .kendini koruyordu.misal şu an faizleri 30 olsa dolar yine düşmez ama en azından TL tasarrufcusu bir nebze zararını çıkarır
KKM tam bir saadet zinciri.
Vadesinden önce yıkılır mı bilmem.
Belki vadem gelince ben de düşünebilirim.
Ancak bu bizim papazkaçtı ya benzemiyor mu?
Hadi 3 ay yaptırdım.
2. ayda dolarda kontrol kayboldu.
Satsan aldığın düşük kurdan satacaksın.
Vadeyi beklesen vade sonunda yüzde 50 deval yersen ne olacak? aldığın yüzde 14/4= yüzde 3.5 faiz nerde, yüzde 50 deval nerde?
1980 lerde 18 yaşında 7 adet cumhuriyeti bozdurup banker olayını girmiştim.
Bankerin adı da havalıydı. O dönem bosra yokken adı BORSA idi.
Güya generaller, üst düzey bürokratlar buraya koşuyorlarmış.
Çok güvenliymiş.
Her ay yüzde 10 net faiz çok çekici gelmişti gençliğimde...
Sadece 1 ay alabildim.
Tüm bankerler batmıştı...
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
tl cıleri kazıklıyor bunlar.ama anlıyamadı mevduatcı ne yazıkkı.
Yer İmleri