Ornekte temettu verenin 2023 sonunda 122500 tlde kalmasinin nedeni 2022de vergi de ödendiğinden cebine 20bin degil 18bin girmesi ve lot sayisini 12250 de kalmasi egerr vergi odemeyip 20bin alsaydi o da lot sayisini 12500 yapar ve bir sonraki yil onun lotlarinin temsil ettigi deger de 125.000 lira olurdu... yani bir fark olmazdi bir avantaji dezavantaji olmacakti ... tabi temettu alanin yine lot aldigini temettu vermeyenin de yatirim yapip ayni oranda kar ettigi varsaydik ... 8m ile 2m kazanan sirketin de 10m ile 2.5m kazandığını kabul ettik... diger butun ihtimalleri sabit tuttugumuzda temettu sadece bir muhasebe islemi gibi islev gordu... zaten oyle olmasi lazimdi uzaydan bir para inmeyecek sonucta enerjinin korunumu kanunu geregi :D
ancak ben gerçekte bunun sadece bir muhasebe islemi olmayabilecegini neden temettu veren ve ihracat yapan (aslinda buyuyen) sirketleti tercih ettigimi ifade etmeye çalıştım ustadim sadece borsadaki cakallardan kacma olayi bile önemsiz degil bence ... oyle sirketler oluyor ki karini cok guzel arttirmasina ragmen yatirimsini surunduruyor veya yatirimcisini arpalik olarak goruyorheryil bedelli acikliyor... bazi şirketlerin nominal degeri 10 yil oncesinden dusuk tam bir faziya :D
Son düzenleme : HATAKE; 20-03-2022 saat: 10:08.
yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...
Yer İmleri