Sayfa 677/1007 İlkİlk ... 177577627667675676677678679687727777 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 5,409 - 5,416 arası.

Konu: Viop XL

1.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    FORUM çoğunlukla short karakterlidir.Ekonomik kriz ile borsayı paralel düşünme,siyasi olarak muhalif olma ve shorttan kazanmanın duble kar hazzından dolayı...

Ama malesef bıst100 ve borsalar yerel para cinsinden uzun vade daima longtur.Bir de başımıza %60-70 enflasyon olunca bu durum daha da perçinleşti.LONG DALGALARIN boyu uzadı.

Makul kaldıraçla sade bir sistemi takip etsen bile ,long/flat ile vobda kazanç mümkün.

Elbette shorttan ani ve yüklü para kazanılır ama onu kaç kişi yakalayabilir ki?...Devletlerin short yasağı ve kurumların hisse geri alımları derken,o fırsatı çabuk değerlendirmek lazım.

kazanç eğrisi 3-5 aylık dilimde yükselen açı olan short sistem bulamadım ama long sistem o kadar çok ki...
    Bu yükseliş enflasyon yükselişi değil. Dolar bazında da ciddi değer kazancı var.

Bu yükseliş eksi reel faiz ortamında parayı nereye koyacağını bulamayan yerli yatırımcının emlak piyasasını patlattıktan sonra hisseleri de patlatması sonucu oluşmuş durumda. Her balon gibi şuraya gider buraya gider demek anlamsız. Bir tüp düşünün eksi reel faiz ile bu tüpe sürekli hava basıyoruz. Tüpün bir de vanası var. Eskiden vanayı Merkez Bankası tutuyordu. Geçen yıllar rezervleri sıfırladı gücü tükendi. Hazine'ye verdik vanayı KKM ile. KKM bu vanayı ne kadar tutarsa hem emlak fiyatları hem de hisse fiyatları gidebildiği yere kadar gider. KKM ile bu düzen 2-3 ay sürerse 170 cent'e, yaz sonunu geçerse belki 200 cente gider. Ne kadar vakit geçerse içeride o kadar gaz birikeceği ve zaman geçmiş olacağı için sonuçları da o kadar ağır olur. Benim de burada hissem var, short hiç olmadım ama gerçeği görmek gerekirse tablo budur. Müzik duracak ve endeks 130 centin bile altına gidecek. Seçimler de ekonomi için müspet bir sonuç ortaya çıkmadan veya çıkacağı anlaşılmadan da eski seviyelerine gelmeyecek.

KKM ile yüksek enflasyon ortamında dövizi baskılıyoruz. Böylece kas zoru ile dövizi mevcut seviyesinde tutuyoruz. 6 ay böyle devam etsek birikmiş ve dövize yansımamış enflasyon %40 seviyelerine gelse. Vana patlasa ve bir anda birikmiş enflasyon kura panik ortamında üstelik bir de abartılı yansısa ve %60'lık bir zıplama olsa hazine ne yapacak. Şu an dahi içeride 700 Milyar TL KKM var. Bankalara KKM hedefi koymuşlar. 6 ay sonra KKM 1.5 Trilyon olsa, hazine bir anda 700-800 Milyar TL'lik yük ile karşılaşacak. Bunun altından para basmadan kalkması mümkün değil zira bütçenin kendisi 1.5 Trilyon. Böyle bir durumda yıllık enflasyon %100-200 gibi seviyelere çıkabilir. Bu seviyede bir bütçe açığı durumunda kimse Hazineye borç vermez, şu an yaşadıklarımızın üzerine bir de borç krizi yaşarız. Sonuçları çok ağır olur. Umarım bu senaryoyu yaşamayız ve benim korkularım yersiz kalır. Ama kanaatimce bu iş nerede biter sorusunun cevabı budur.
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

2. yine palavradan doyduk dusuyoruz ayaklari..bankalara bi saldirirlar aksam hoppp +2.5..yalandan kim ölmüş..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    kira fiyatları uçmuş ya...evin yanında inşaat yapıldı 1 sene önce bitti...daireler ufak ama 105 m2...arazi de ufaktı hatta bina 3 katlı sadece...1 tane daire boştu epey boş bekletti mal sahibi sıfır olarak...en sonunda vermiş dün kiraya...105 m2 daire 7.000 TL...manyaklık bu ya...

Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    kira fiyatları uçmuş ya...evin yanında inşaat yapıldı 1 sene önce bitti...daireler ufak ama 105 m2...arazi de ufaktı hatta bina 3 katlı sadece...1 tane daire boştu epey boş bekletti mal sahibi sıfır olarak...en sonunda vermiş dün kiraya...105 m2 daire 7.000 TL...manyaklık bu ya...
    Fiyatlar o kadar arttı ki şey ucuz kaldı..
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

Ev kirası 3 kat artan yerler var..Şey 8 ken 2.500 TL lik ev 312 idi şimdi ev 7500 512 şey ödeyecek..bizimkiler yine tokatladı.. affetmez anatolian children..
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

ERrayn bir şeyler deniyor..

Taşınan Açıklar da artış var, GARAN EREGL KRDMD YKBNK VAKBN taşınmış, herkesi yükselişe inandıramamışlar gibi, bu da yükselişin devamını getirecektir!

8. Kısa için erken davranıyorsunuz arkadaşlar.... daha günlük macd eski zirvesine gelmemiş.... 3-4 gün buralarda gıdım gıdım yükseltseler macd tekrar soğumaya başlar ve tekrar çıkışa geçerse 2 hafta içinde 4000 leri görmek zor olmaz...
    Bu enflasyon ve belirsizlik ortamında nerelere gideceğimiz belli olmaz.... Bu nedenle kısa değil uzunda takılmak en mantıklısı
    1.jpg

Sayfa 677/1007 İlkİlk ... 177577627667675676677678679687727777 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •