Sayfa 189/425 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289 ... SonSon
Arama sonucu : 3398 madde; 1,505 - 1,512 arası.

Konu: GSDHO - GSD Holding

1. Teşekkürler Sayın Meteor78
     Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    5 Mayıs / Bugün
    Gsdho 4.32 / 4.33
    Dolar 14.87 / 16.39
    Supramax 30053 dolar / yaklaşık 30514 dolar
    Handysize 29385 dolar / yaklaşık 29520 dolar

Twitter�da yalan yanlış paylaşımlar görüyorum. Orada bu paylaşımları yapanları engelliyorum, burada düzelteyim. Zaten günlük maliyetin 10-12 bin dolar arasında olması ile birlikte inanılmaz bir net kar marjıyla çalışılıyor. Böyle bir marjda çalışan kaç şirket vardır ki. Yani şu yaşadıklarımız temel analiz kaynaklı bir duruma işaret etmiyor. Süper bono etkisi dense ilk bakacağım Şişe, Dohol, Enka falan da fena değil. Zaten süper bono beklentisi olsa endeks bugünkü hareketi asla yapmazdı.
    90'lı ve 2000'li yıllarda borsa ile ilgilenen yatırımcılar iyi bilirler. O zamanlar sadece bedelsiz peşinde koşardık. Mesela 4.32 TL fiyatı olan Gsdho %122 bedelsiz verecek, 0.225 krş temettüye girmiyorum bile...

Enflasyonist ortamda bedelsiz demek orana göre bir kaç içinde hisse eski fiyatına geri gelir. Siz de sermayeyi katlamış olursunuz. Şimdiki durumda o yıllardan farksız. Özellikle yeni/genç yatırımların bedelsizi anlayamadıklarını düşünüyorum. Yabancı zaten pek yok. Umarım bedelsizin önemini çok geç kavramazlar. Hele ki bu F/K, D/D ile şirket bulmuşken... Birileri mutlaka fark edecektir bu durumu.

Umarım güzel günler yakındır. YTD.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Sayın Ayan, Twitter’da Barış Yılmaz’ı takip ediyorum. Bence Gsdho için kesinlikle takip edilmeli. Hipofiz’i de takip ediyorum. Ayrıca yabancı uzmanları takip ediyorum. Asıl olarak izleyici durumdayım. Genelde burada yazıyorum.

Küçük gemilerin kira ücretleri büyüklere göre daha iyi durumda. Ayrıca büyük gemilerin kira ücretlerinde oynaklık da çok. Bu konuda çok şanslıyız.

Bu son yaşananları temel analizle anlamlandıramıyorum. Yukarıdan satanların aşağıdan yerine koyma çabası olması muhtemel.

12000 dolarlık günlük maliyeti hesaplayan da geçen sene 3. çeyrek bilançosu ile Barış Yılmaz’dı. Ama TL bazlı maliyetler nedeniyle bu maliyetin son iki bilançoda aşağıya geldiği de ortada. Denizcilikte hep beklenti üstü net karlar geliyor.

Bu sene 1 milyar TL üstü net kar bence büyük olasılık. Bu dolar kuruyla bu çeyrekte 250 milyon TL üstü net kar garanti gibi. Barış Yılmaz’ın hesabı 27X milyon TL net kara karşı geliyor. Temettü sonrası F/K’nın 1.9X olmasını hesaplıyor.

Gemi gelirleri vergiden muaf diye biliyorum. Yakıt masrafı kiracıya ait, bakım vb maliyetler bize ait. 22 Mayıs tarihindeki durum itibariyle gemiler ve gemi hakkındaki bilgiler.

https://twitter.com/hipofiz112/statu...LAtBO3MEUOnWLQ

3.  Alıntı Originally Posted by mustafabozkurt Yazıyı Oku
    Teşekkürler Sayın Meteor7890'lı ve 2000'li yıllarda borsa ile ilgilenen yatırımcılar iyi bilirler. O zamanlar sadece bedelsiz peşinde koşardık. Mesela 4.32 TL fiyatı olan Gsdho %122 bedelsiz verecek, 0.225 krş temettüye girmiyorum bile...

Enflasyonist ortamda bedelsiz demek orana göre bir kaç içinde hisse eski fiyatına geri gelir. Siz de sermayeyi katlamış olursunuz. Şimdiki durumda o yıllardan farksız. Özellikle yeni/genç yatırımların bedelsizi anlayamadıklarını düşünüyorum. Yabancı zaten pek yok. Umarım bedelsizin önemini çok geç kavramazlar. Hele ki bu F/K, D/D ile şirket bulmuşken... Birileri mutlaka fark edecektir bu durumu.

Umarım güzel günler yakındır. YTD.

İnşallah dediğiniz gibi olur. Ben de bu şekilde olabileceğini düşünüyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Sayın Ayan, Twitter’da Barış Yılmaz’ı takip ediyorum. Bence Gsdho için kesinlikle takip edilmeli. Hipofiz’i de takip ediyorum. Ayrıca yabancı uzmanları takip ediyorum. Asıl olarak izleyici durumdayım. Genelde burada yazıyorum.

Küçük gemilerin kira ücretleri büyüklere göre daha iyi durumda. Ayrıca büyük gemilerin kira ücretlerinde oynaklık da çok. Bu konuda çok şanslıyız.

Bu son yaşananları temel analizle anlamlandıramıyorum. Yukarıdan satanların aşağıdan yerine koyma çabası olması muhtemel.

12000 dolarlık günlük maliyeti hesaplayan da geçen sene 3. çeyrek bilançosu ile Barış Yılmaz’dı. Ama TL bazlı maliyetler nedeniyle bu maliyetin son iki bilançoda aşağıya geldiği de ortada. Denizcilikte hep beklenti üstü net karlar geliyor.

Bu sene 1 milyar TL üstü net kar bence büyük olasılık. Bu dolar kuruyla bu çeyrekte 250 milyon TL üstü net kar garanti gibi. Barış Yılmaz’ın hesabı 27X milyon TL net kara karşı geliyor. Temettü sonrası F/K’nın 1.9X olmasını hesaplıyor.

Gemi gelirleri vergiden muaf diye biliyorum. Yakıt masrafı kiracıya ait, bakım vb maliyetler bize ait. 22 Mayıs tarihindeki durum itibariyle gemiler ve gemi hakkındaki bilgiler.

https://twitter.com/hipofiz112/statu...LAtBO3MEUOnWLQ
    Barış Yılmaz’ın hesabıyla 2022 1. çeyrek için gemi başına günlük maliyet 8666 dolarmış. Dolar / TL arttığı için 2021 3. çeyrekteki 12000 dolarlık maliyet epey düşmüş.

5. Temettüden 26 Ağustos Cuma günü elimde hisse bulunduranlar yararlanacak, elimize ise 31 Ağustos Çarşamba geçecek.

https://twitter.com/toluaysenay/stat...NLQS0R2fWtN4fw

6.  Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Temettüden 26 Ağustos Cuma günü elimde hisse bulunduranlar yararlanacak, elimize ise 31 Ağustos Çarşamba geçecek.

https://twitter.com/toluaysenay/stat...NLQS0R2fWtN4fw
    Ben demiştim demek istemiyorum yine ama daha epey aşağılara basmak için yeterli zaman kazandılar ne yazık ki…

7.  Alıntı Originally Posted by mustafabozkurt Yazıyı Oku
    Hoş Bulduk Sayın Gselman.Bugün yatırımcı ilişkileri bölümünü aradım. Gk bitti, temettü ve bedelsiz onaylandı fakat tarih açıklanmadı diye sordum. Bir iki aya açıklarız diye bir cevap aldım. Şirketle ilgili bilmemiz gereken bir şey var mı diye sordum. Olursa kapta yayınlıyoruz dedi. O andan itibaren de tacirlerin sert satışı geldi. Bende hisse pörtföyümü %41'e çıkarmış bulunuyorum. Böyle giderse ortak olacağımı düşünüyorum. Herkese güzel günler dilerim.

Dün sorduğumda bir iki aya açıklarız demişlerdi. Demek ki arayıp sormak lazım hal hatırlarını. Bu haber güzel oldu. Şirkete teşekkür ederiz. Belirsizlikler her zaman sıkıntı olur. Spekülasyona yol açar, güveni zedeler.

Şimdi bedelsiz başvuru haberini bekleyeceğiz. İnşallah o konuda da geç kalmazlar.

Blanço zamanı da o dönemlere denk geleceği için güzel bir ivme ile temettüyü karşılarız diye düşünüyorum.

Herkese bereketli kazançlar, sağlıklı günler dilerim. YTD.

8.  Alıntı Originally Posted by winner1907 Yazıyı Oku
    Ben demiştim demek istemiyorum yine ama daha epey aşağılara basmak için yeterli zaman kazandılar ne yazık ki…
    İnşallah Gsdho da Tuclk gibi atak yapar. Bence aşağıya basmak için ortam yok, basarsa mal kaptırır. Endeks düşmezse, dolar çakılmazsa, navlunlar yüksek seviyelerde devam ederse (ki vadeliler böyle söylüyor ve yurt dışı denizcilik şirketleri de bu yönde fiyatlanıyor) bilanço sonrası mevcut fiyatla F/K’sı 2’nin hemen üstünde olacak, bilançonun hemen sonrasında gelecek temettü ile F/K’sı mevcut fiyatla 2’nin altına düşecek, dolar korumalı hisseyi kim neden satsın. Buradan %50 yapsa 2 yazdığım yerlerin yerini 3 alır ki 3 F/K da borsamızda ucuzun ucuzudur.
    Son düzenleme : meteor78; 31-05-2022 saat: 19:54.

Sayfa 189/425 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •