
Originally Posted by
ABKA
Harf inkılabı YAPILINCA,DİNDAR-MUHAFAZAKAR kesim ,gavur alfabesi diyerek okumamış ve bu geniş-boş kadroları sekuler kesim doldurmuştur. TOPLUMUN %30 U TÜM KADROLARA TALİP OLMUŞ.(1970 ve öncesine kadar)..o zaman okul kazananların nasıl kazandığını araştırın.
Ama şimdi akraba-eş dosta bakıyorum...tüm güçleriyle en kaliteli okullarda okumak için çabalıyorlar. .Adam iş portacı ama oğlunu en iyi yeri kazanıp okuması için gece saat 11 e kadar çalışıyor,dersaneye,etüde gönderiyor...
Benim etrafta gördüğüm bu...Ha akp ye temel hakları kazanmak için ilk başta oy vermişler ama sorgulama sonucu artık epey uzaklaşmışlar.Makul bir adayda tercihlerinin değişeceğini açıkca söyleyen çok.

Originally Posted by
ABKA
Emekliysen yaş 60 olsun. yani 1960 doğumlu.Eskiden Baba-oğul arası 20 yılmış..haydi 25 olsun.TORUN -DEDE ARASI 50 yıl...
Dedeniz 1910 doğumlu...çocukken savaş başlamış.
onlar işin şakası..olay 2 alfabenin zorluk-kolaylık karşılaştırılmasıdır.Dedem 1925 doğumluydu.LATİN BİLMEZ AMA ARAP ALFABESİ BİLİRDİ.münferit örneklerle bir yere varılmaz.
Osmanlının eğitime önem verdiğini iddia etmem.Halktan kopuk saray hayatı var.Okuma yazma öğrenenler çoğunlukla medreselerde ve KURAN okumak için hocadan öğrenirmiş.
Dedeler 1903 civarı doğumlu.
1950 lere kadar Anadolu'da ısınmak için evde mangal yakılırmış. Allah tan Bulgaristan dan bazı göçmenler Türkiye ye geri dönmüşte sobayı getirmişler ve Anadolu insanı soba ile tanışmış...
Durumun vahametini ve gerikalmışlığı anlatmaya çalışıyorum. Arap alfabesini bilmek ile cehaleti yenmek farklı şeyler... insanlar bu yüzden her şeyi ile okuyor.
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Yer İmleri