Sayfa 530/1122 İlkİlk ... 304304805205285295305315325405806301030 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 4,233 - 4,240 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

1.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Sıfır faizle dolar veriyorsun devlete mis gibi işlem işte devlet de kazançlı vatandaş da

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O doları bozup girenlerin sorunu üstat .. ben TL mevduatimi yatırdım .diğer dediğinde haklısın.onda da şirketler yapıyor galiba kur geliri vergi dışında tutuluyor ..sonra aynı dolarini alabiliyor....yani dolar.bozan şirket dolar faizi >
    Kur farkı vergisi... yoksa ....dolar faiz geliri < kur farkı vergisi bence .

2. Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Sıfır faizle dolar veriyorsun devlete mis gibi işlem işte devlet de kazançlı vatandaş da

KKM süper bir buluş olabilirdi eğer enflasyon olmasaydı.
    Devlet eskiden olsa iç borçlarına, enflasyon kadar değer kaybettirir yoluna devam ederdi. şu anda sıfır faizlide olsa dolar bazlı borcu var. Ve dolar yükseldikçe borcun tl karşılığı yükseliyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3. Doğru. Ama alternatifi dışarıdan %11 üstü rakamla dolar almak.

Cari fazla verme, net borç azaltma planları başarılı olursa bu model tutar. Yoksa patlar.
     Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    KKM süper bir buluş olabilirdi eğer enflasyon olmasaydı.
    Devlet eskiden olsa iç borçlarına, enflasyon kadar değer kaybettirir yoluna devam ederdi. şu anda sıfır faizlide olsa dolar bazlı borcu var. Ve dolar yükseldikçe borcun tl karşılığı yükseliyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Doğru. Ama alternatifi dışarıdan %11 üstü rakamla dolar almak.

Cari fazla verme, net borç azaltma planları başarılı olursa bu model tutar. Yoksa patlar.

Bu kalemi geçeceksin..O kalem mümkün değil...Ayrıca dolar bozup kkm yapacak bireysel olamaz , kurumsalların vergi avantajı olursa ve kar yazarlarsa yola devam derler ...KKM bütçeyi 5 ayda sıfırladı ....

5. tamda yaz gelip turist dolarları gelecekken petrol fiyatları uctu gelen gideni karsılamaz hale geldi.Bu hafta sonu sadece rusyadan 58 ucak inmiş antalyaaya...nevatinin gözler ısıl ısıl olacak...ytd

6.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    4.5% düz verdi bana geçen. swap da önerdi ama hiç sevmediğim için swap olayını sormadım bile. 5% verecekti büyük ihtimal...

TL'nin neyapacağı belli değil ki... Kur anlaşılan kurun çok üstünde bir yere giderse o anlaşılan kurdan çakıyor TL'leri sana. Ben sevmem böyle kumarları.
    hocam başka şeylerden bahsediyoruz sanırım.. döviz swap mevduat yaptığında öyle şartlı bir durum yok. tl ile hele hiç bir alakası yok. dolar bağladıysan dolar faizi alıyorsun. detayına hakim olmamakla birlikte bildiğim, banka euro/dolar paritesine opsiyon al sat yapıyor vs.. ve vade sonunda her halukarda başta söylediği oranda faizi hesabına yatırıyor. son 2-3 yıldır yapıyorum ve aksi olmadı.

düz mevduattan tek farkı vadeden önce çıkmak istersen zarar yazabiliyorsun. ne kadar zarar yazacağı konusu muğlak. çünkü buna net cevap alamadım bugüne kadar. dedikleri, bugüne kadar öyle bir talep olmadığı. benim bildiğim budur.
    Son düzenleme : shorts; 15-06-2022 saat: 00:13.

7. yahu siz nerden alıyorsunuz bu rakamları? 3 ay önce 10 bin dolara faiz aradım banka banka kimi ayda 75 sent veriyor kimi 1 dolar, en fazla veren 1,5 dolar. ne yıllık yüzde 5'i? ben mi muhabbeti yanlış anladım acaba hesap kitaptan beyin kalmadıki: )

8.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    yahu siz nerden alıyorsunuz bu rakamları? 3 ay önce 10 bin dolara faiz aradım banka banka kimi ayda 75 sent veriyor kimi 1 dolar, en fazla veren 1,5 dolar. ne yıllık yüzde 5'i? ben mi muhabbeti yanlış anladım acaba hesap kitaptan beyin kalmadıki: )
    4-5 ay önce öyleydi. mesela hsbc garanti işbank gibi bankalar 0,25-0,50 verirken burgan odea gibi bankalar en iyi ihtimalle 0,75 - 1,00 veriyorlardı. şimdi bazı bankalar hala 0,50 0,75 gibi saçma rakamlar verirken bazı bankalar (kamu bankaları dahil) % 4+ oran verebiliyor.

bugün en yakın vadeli eurobond oranlarının bile %10+ lara çıktığını düşününce çok da şaşırmak lazım. hatta çok diye düşündüğünüz mevduat oranları düşük bile aslında. zorunlu karşılıkların bokunu çıkarmasalar, bankalara telefonla talimatlar gitmese çok daha uçuk oranlar görebilirdik.

2018 eylül ekim aylarında cds bundan çok çok daha düşükken %7,5 la dolar mevduat bağladığım olmuştu.
    Son düzenleme : shorts; 15-06-2022 saat: 02:01.

Sayfa 530/1122 İlkİlk ... 304304805205285295305315325405806301030 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •