Sayfa 568/993 İlkİlk ... 68468518558566567568569570578618668 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 4,537 - 4,544 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

1.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    https://mobile.twitter.com/lordsinov...05215062020099

Dayı inanmış buna. Eee maddeleri okumuş tabi.
    Nasıl bir propaganda gücü varsa bunlarda,ülkenin dört bir yanına gittim kuş uçmaz kervan geçmez dağ köylerine yolum düştü orda bile( imamların etkisidir tahminim) insanlarda da aynı muhabbet. Lozan 100 yıllık.
    Bir keresinde tartıştım 'sizin dünya lideri neden bekliyor,neden madenlerin başında yabancı askerin nöbet tutmasını göz yumuyor. Beklemesin yırttın atsın anlaşmayı dünya lideri ya' dedim kem kum ler.

2. Yalan ne kadar büyükse, inanan o kadar çok olur.

'Bunnar', hep hikayeleştirerek anlatır, bu bir tekniktir, akılda kalır, anlatması dinlemesi şehvetlidir, şark kurnazlığının saf halidir, şarkta zeka laf sokma becerisinden ibarettir, her akla özgünmüş gibi gelen soru, daha önce onbinlerce kez sorulmuştur inanç tarihinde, o yüzden her sorunun cevabı da ezberde hazırdır. Her konu yüzlerce kez daha önceden 'zaten' tartışılmıştır. En çok cilt hikaye ezberleyen, en büyük sarığı takar, ki bu onun zekasının da büyük olduğunun alametidir. Herkes Arapça alfabeyi bilir de, Arapçayı bilmez, Arapçayı hele ki eski Arapçayı bilirse çünkü şeyhin ortakları çoğalır, hiyerarşi bozulur, piramit çöker.

Aslında zeka ve akıl ayrı şeydir, biri yetenektir, diğeri tecrübelerin toplamıdır, kurnazlık ise cehaletin silahıdır.

Her toplumda, din ruhban sınıfı yaratmak ister, ruhban sınıfsallaştığında her zaman imtiyaz ister, özel gelir ister, bazı zorunluluklardan muafiyet ister, bir tür sosyolojik burjuvazi eğilimidir aslında. Fransız ihtilali, küçük burjuvazi provakasyonunda halka, kiliseye ve aristokrasiye karşı yaptırılmıştır, nihayetinde burjuvazi kontrolünde bir diktatör yaratmıştır.

Bizde tam manasıyla hiç bir zaman ruhban sınıfı kilise kadar olamamıştır, çünkü hem bölünmüşlük içindedir, hem de padişahlar gücüne kimseyi ortak etmeme eğilimindedir, kardeşlerini bile, daha çok padişahlar dini bir güç unsuru olarak şahsına eklemlemiştir. O yüzden bizde laiklik ve sekülerlik kelimeleri de tam anlamını bulamaz, arar durur. Kıyafetler üniforma gibidir, hem farklı olmayı, hem de aidiyeti vurgular.

Bu meseleler bir döngü, sürekli kendini tekrarlar durur.

Bütün fakirler cennet hayaliyle sarılır hayata, köleliğe, borsada da öyle, uzunvadecilik KY nin cennet hayalidir, 20 senedir buralardayız uzunvadecilikten cennete gireni göremedim daha.

Akşam akşam ne güzel et but konuşurken, düşüncelere gark ettiniz gene beni...

Yaşasın Titan Kardeşliği...Yaşasın Titanizm..

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    10 adet 5’er litrelik zeytinyağı aldım.
    Tenekesi 300 TL’den.
    Kelepir fiyattan kenara koyduk.
    Çok iyi fiyat nerenin yağı
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Başkan Sarı Gacının dötü başı ayrı oynuyor, demedi deme..YTD
    Bencede orasını burasını dağıtacakmış havası var hem onstan hem dolardan sopa yiyor
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Aslında zeka ve akıl ayrı şeydir, biri yetenektir, diğeri tecrübelerin toplamıdır, kurnazlık ise cehaletin silahıdır.

6. Aşağıya mı oynatıyor, yukarıya mı üstad?
     Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Başkan Sarı Gacının dötü başı ayrı oynuyor, demedi deme..YTD

7. Alıntı Originally Posted by Achiles

-----------------------------------

Akil yasta degil bastadir derken yanlislik var zaten

dogrusu

Akil yastadir zeka bastadir cunku akil tecrubelerin toplami zeka ise yetenek

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Çok iyi fiyat nerenin yağı
    Akhisar. Bir arkadaşın babasının zeytinleri var. 5 yıldır ondan alıyorum. Normalde 350’ye veriyorlarmış. Son kez bu fiyattan verdi. Ekim, Kasım gibi yeni mahsülden de alacağım ama bugünden fiyat veremedi tabi. 400 ve üstü olabilir diyor.

Sayfa 568/993 İlkİlk ... 68468518558566567568569570578618668 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •