Originally Posted by
€vrén
Turcas'ta ne potansiyel olabilir diye düşünürken şunu da dikkate almakta fayda olabilir. MAS olsun MAC olsun genelde döviz bazlı ciddi bir değerlenme olmadan veya şirkette ters giden bir şeyler olmadan kolay kolay fondan şirket satmıyor. Yakın geçmişte MAC'tan hangi şirketler çıkarıldı raporlarda hangi şirketlerde pozisyon kapamalar oldu diye düşündüğümde, ilk aklıma gelen ISGYO THYAO EREGL SAHOL gibi şirketler var. Dolar bazlı nereden nereye gelmişler diye bakınca SAHOL hariç diğerlerinde alış fiyatına kıyasla hisse fiyatı kabaca en az iki kat gibi yükselince satılmış gibi görünüyorlar. Elbette her hisse böyle değil ilk aklıma gelenlerden VAKBN ULKER gibi işler kötüye gittiği için fondan çıkartılan hisseler de oldu ama işi iyi giden şirketlerde çoğunlukla sanıyorum iki kata yakın bir getiri hedefleniyor. Eski KAP bildirimleri tek tek incelenip daha detaylı sonuçlara ulaşılabilir ama hatırladıklarımdan durum kabaca böyle gibi. Turcas'ta işlerin iyi gittiğini düşündüğümüze göre, alış maliyetinin de 40 cent civarları olduğundan hesapla, en az 70 cent veya sizin hep söylediğiniz 90 centlere kadar satmak gibi bir düşüncesi olmasa gerek diye tahmin yürütülebilir. MAS'ta daha işi iyi gidip de satılan bir hisse de olmadı zaten. Böyle bir niyeti olup olmadığını bilmiyorum ama Warren Buffett tarzı bir yaklaşımla ömürlük ortak olunacak şirket gibi görüp de fiyat yükselse bile çıkmama gibi bir düşüncesi de olacak olabilir. Türkiye'de bu tarz yatırımın pek oluru yoktur belki ama yine de zaten MAC'ta bile portföyde çok az değişim yapıyorken MAS'taki şirketlerde de daha fazla potansiyel görüyorsa o zaman burada daha da az değişim yapacaktır ve satmayı düşünmüyor olması işler iyi gittiği sürece yüksek bir olasılık gibi yorumluyorum.
Yer İmleri